top of page

toneel,theater&dans:

________________________________
WORTELDAGEN | Festivalterrein, Norg                                                                               
Locatie Theaterfestival
ma 29 mei, 20:00 uur | Entree: vrij                                                                                  

De 17e editie van dit unieke festival waarin studenten van diverse kunstacademies uit Nederland een performance maken die geinspireerd is op een intieme binnen- of buitenlocatie in het esdorp Norg. Maak kennis met locatietheater en laat je inspireren, aan het denken gezet worden, hardop lachen of ontroeren. Dit jaar is het thema van Worteldagen Wees Echt. Een verwijzing naar de groeiende populaire anti-social media app BeReal. In een wereld waarin we leven met fake news, influencers en algoritmes, weten we soms niet meer het echte van nep te onderscheiden. Tijdens Worteldagen krijgen de studenten de gelegenheid om naar hun eigen realiteit te zoeken. Wat is voor hen echt? En wanneer ben je echt?

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LOODS 13 ~ KANARIEPIETJES PRATEN NIET TERUG | Donderboerkamp, Donderen                      Community-art

ma 29 mei en vr 2, za 3 en zo 4 jun, 19:00 uur | Entree: € 17.50  

Met het community-art theaterproject Kanariepietjes praten niet terug gaan 4 theatermakers van Loods13 op zoek naar de persoonlijke kracht en talenten van 11 deelnemers die de stilte willen doorbreken en in contact willen komen met anderen. 
Met het project krijgen zij de handvatten om het vertrouwen in anderen en zichzelf te herwinnen en de grip op hun leven terug te krijgen. De voorstelling die voortkomt uit het project wordt vormgegeven door de theatermakers en de deelnemers zelf. Dit doen ze door met elkaar te praten, zorgen te delen, elkaar te stimuleren, hun lef te vergroten, creativiteit in te zetten en te ondernemen. Het maken van deze voorstelling is een reis op zoek naar zelfvertrouwen, verbinding en kracht en hoe deze in te zetten. Drie maanden lang werken we twee dagen in de week intensief samen, met als eindresultaat een theatervoorstelling op een geweldige locatie: De Donderboerkamp te Donderen. Deelnemers worden spelers en we leren elkaar beter kennen door samen aan tafel te gaan, samen te eten en verhalen uit te wisselen. Wees welkom!
Bezoek onze voorstelling en na afloop wordt er samen met de spelers gegeten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
IEPENLOFTSPUL DE TYNJE ~ FREDDY, HÂLD MY NET TSJIN | Beusmeat terrein, Tijnje                             Theater

di 30 mei en za 3 jun, 20:30 uur | Entree: € 20.=

Het iepenloftspul van De Tynje met een eigentijdse twist gebaseerd op het leven van de wereldberoemde zanger. Het iepenloftspul van De Tynje, met een eigentijdse twist gebaseerd op het leven van de wereldberoemde zanger van Queen en de biografische film Bohemian Rhapsody die over de Britse rockband is verschenen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ROESTVRIJ THEATER ~ SHAKE FESTIVAL | Diverse Locaties, Diever                       Theater/Muziek/Entertainment

vr 2 jun, v.a. 19:30 uur en za 3 jun, v.a. 14:00 uur | Entree: diverse opties 

Het Shakefestival in Diever is hét festival waar vreugdevolle ontmoetingen en een feestelijke sfeer zorgen voor verbinding en contact. Tijdens Shake worden verschillende theaterstukken opgeschud, door elkaar gegooid. In 2022 husselden we voornamelijk met het Shakespeareaanse erfgoed. In 2023 wordt het shaken ruimer opvat. Shaken van teksten, shaken van disciplines, shaken van stad en platteland. We shaken ons het weekend door met muziek, theater, kunst, lekker eten en drinken en vooral gezelligheid op verschillende plekken in Diever. Sfeer, kwaliteit, toegankelijkheid en verbinding staan voorop tijdens dit feest voor íedereen. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
PETER BLOK & BAS HOEFLAAK ~ TRAPEZE | Posthuis Theater, Heerenveen                                                Toneel

za 3 jun, 20:15 uur | Entree: € 29.=

‘Trapeze’ is een scherpe en inventieve komedie over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaar staan om te springen. Wanneer de avond anders verloopt dan gepland, ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen. Ze hebben niet alleen verschillende opvattingen over de circustraditie, maar ook hun persoonlijke ambities blijken verder uit elkaar te liggen dan ze dachten. Als een van de twee gaandeweg het gevoel krijgt dat de ander hem laat vallen, neemt hij een even rigoureus als dramatisch besluit.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
HET PAUPERPARADIJS | Binnenplaats Gevangenismuseum, Veenhuizen                                           Locatietheater

6 t/m 9 jun (Try-outs); 14 jun t/m 26 aug, 20:00 uur | Entree: € 37.= - € 49.50 (Try-outs) - € 59.50

Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama. In Het Pauperparadijs volgen we de Amsterdamse weesjongen Teunis, die plotseling met zijn zusje Aagje gedeporteerd wordt naar de gestichten van Veenhuizen. Hij zoekt een uitweg terug naar huis, maar raakt verliefd op bewakersdochter Cato. Hun verboden liefde en de ongelijke strijd tegen het gezag maken hun het leven onmogelijk. Uiteindelijk proberen ze te vluchten. 

Het Pauperparadijs vertelt deze snerpend actuele historie op de plek waar die zich daadwerkelijk heeft afgespeeld: op de binnenplaats van het vroegere Tweede Gesticht. Dat maakt deze voorstelling tot een bijzonder indringende/aangrijpende ervaring/belevenis. Met geweldige acteurs, een spectaculair decor, indrukwekkende live muziek van LAVALU en de Pauperband, en een groot ensemble lokaal talent. Een voorstelling van Tom de Ket (van o.a. De Verleiders en Mammoet)
Naar de bestseller van Suzanna Jansen

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DE NEDERLANDSE MUSICAL ACADEMIE ~ HAVELAAR, DE MUSICAL | Adventskerk, Assen                       Musical

vr 9 jun , 15:00 en 20:00 uur | Entree: € 10.=

Eduard Douwes Dekker ofwel Multatuli beschrijft in zijn boek ‘Max Havelaar of de Koffieveilingen van de Nederlandse Handelmaatschappij’ hoe Max Havelaar als Assistent-Resident in Lebak op Java, kolonie van Nederland in Nederlands Indië, te maken krijgt met de inlandse Regent, die volgens oude gewoontes als een vorst willekeurig over zijn onderdanen en hun eigendom kan beschikken. Havelaar beschuldigt de Regent al spoedig van corruptie en uitzuiging van diens ondergeschikten. Dat leidt tussen beiden tot conflicten. Omdat hij zijn beschuldigingen niet kan waarmaken – niemand van de bevolking durft tegen de regent te getuigen – en hij uiteindelijk onvoldoende gesteund wordt door zijn Nederlandse superieuren neemt Havelaar ontslag.
In Havelaar, de musical worden koloniale misstanden in Nederlands-Indië op vertellende en beeldende wijze gespeeld. Drie vertellers presenteren het publiek een waargebeurd verhaal maar gaan gedurende de voorstelling allerlei personages uit het boek spelen. We maken onder andere kennis met koffiehandelaar en ‘schrijver’ van het boek Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, het verliefde stel Saïdjah en Adinda en natuurlijk ook Max Havelaar zelf. 
De Nederlandse Musical Academie neemt het publiek mee in een verhaal over liefde, vriendschap en verraad. Een verhaal dat zich lang geleden afspeelde in een land hier ver vandaan maar waarvan de thema’s nog altijd herkenbaar en actueel zijn. Havelaar, de Musical werd meer dan 60 keer in Nederlandse theaters opgevoerd. Bijzonderheid: de voorstelling in de Adventskerk is de laatste in de reeks. 
De musical is in de Adventskerk is op vrijdag 9 juni tweemaal te zien. De middagvoorstelling is speciaal voor jongeren t/m 18 jaar en daarom gratis. De entree voor de voorstelling om 20.00 uur is € 10,--. Kaarten zijn in de hal van de kerk verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THEATERSPEKTAKEL FANFARE (INCL. DRIEGANGEN DINER) | Adventskerk, Assen                         Muziektheater

21, 22, 23, 24, 29, 30 jun, 1, 6,  t/m 15 juli , 18:00 uur | Entree: € 69.50

Groot theaterspektakel 65 jaar na de film.

Fanfare herleeft in Giethoorn. Op een unieke buitenlocatie in Giethoorn is komende zomer het theaterspektakel Fanfare te zien. De muzikale voorstelling is geïnspireerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra. Het wordt een complete avond uit inclusief een driegangendiner. Theaterspektakel Fanfare wordt opgevoerd van 21 juni t/m 15 juli.

Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat de film Fanfare uitkwam. Met 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film Fanfare nog altijd een van de succesvolste Nederlandse bioscoopfilms allertijden. Theaterspektakel Fanfare vertelt het verhaal over Fanfare Kunst & Vriendschap, 65 jaar later. Zal de geschiedenis zich herhalen? Aan de rand van het dorp wordt een theater opgebouwd waarbij de pittoreske omgeving met grachten, slootjes, bruggen en riet gedekte daken letterlijk het decor vormen. Het muzikale theaterspektakel vertelt een nieuw verhaal maar met herkenbare elementen uit de film.

Scriptschrijver: Louis van Beek
Regisseur: Anne de Blok

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page