top of page

toneel,theater&dans

_______________________________
SHAKESPEARE THEATER ~ WINTERSPROOKJE  (Try-Out) 
22, 28 en 29 jun, 5, 6, 12 en 13 jul 21:00 uur | Openlucht Theater, Diever | Entree: € 21.=

Een sprookje over een koning die alles kwijtraakt tot iedereen, vele jaren later, onverwachts weer voor zijn neus staat. 
Een vrolijk sprookje met een verdrietig verhaal over een koning die de plank volledig misslaat als hij zijn zwangere vrouw van overspel verdenkt en alles wat hem lief is stuk maakt. Wat blijft er over als, vele jaren later, bijna iedereen onverwachts weer voor zijn neus staat. Tijdens een vriendschappelijk bezoek van de koning van Bohemen aan Sicilië is de Siciliaanse koningin Hermione zwanger geraakt. Aangezien Hermione en de koning van Bohemen het goed met elkaar kunnen vinden en de logeerpartij al negen maanden duurt, krijgt de koning van Sicilie sterk het vermoeden, dat zijn vriend met zijn vrouw overspel heeft gepleegd. Hij wil hem laten doden, maar de gast weet bijtijds te ontkomen. Hermione daarentegen wordt in de gevangenis geworpen en bevalt daar van een dochter. De koning verbant de baby naar een verlaten oord. Hermione stort in en men gaat er van uit, dat zij is gestorven. Het verbannen meisje wordt gered door een schaapsherder en door hem liefderijk verzorgd. Vele jaren later komen de hoofdpersonen in dit sprookje vol berouw weer samen in Sicilië rondom een standbeeld van Hermione. Het beeld komt tot leven en daarna leefden ze nog een tijdje gelukkig.

* Voorafgaande aan de voorstelling kunt u ervoor kiezen om een inleiding te volgen over de achtergronden van het stuk, de door Shakespeare gekozen personages en zijn inspiratiebron(nen). Dit jaar kunt u weer kiezen uit een middag-inleiding of een avond-inleiding. De inleiding duurt ca. 45 minuten en wordt gegeven door Dr. Hans Jansen van de Rijksuniversiteit Groningen. De avond-inleidingen bij de try-outs beginnen om 19:15 uur, bij de voorstellingen om 18:45 uur. Wees op tijd!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page