muziek-agenda:

________________________________
EAGLES LEGACY | Openlucht Theater
 Tolhekke, Basse
wo 6 juli, 20:00 uur | Entree: € 22.50

De band brengt een ode aan de legendarische Amerikaanse band The Eagles. De band bestaat uit zes top muzikanten met de missie om de muziek van The Eagles qua zang en instrumentatie zo dicht mogelijk te benaderen. De bandleden streven er naar de muzikale nalatenschap van The Eagles respectvol en authentiek te brengen, met als doel om de sfeer en de sound van de fameuze WestCoast stijl te hercreëren. De luisteraar wordt meegenomen op een prachtige muzikale reis door de glorietijd van The Eagles.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BLØF | Openlucht Theater
 Tolhekke, Basse
vr 8 juli, 20:00 uur | Entree: € 42.50

De band bestaat in 2022 precies 30 jaar. Dat werd natuurlijk groots gevierd, met een jubileumconcert en een nieuw album, genaamd Polaroid! Op 8 juli komt een van de beste bands van Nederland vanuit ‘t Zeeuwse naar De Basse. Ze spelen nummers van ‘Polaroid’ en zeker ook hits als Harder Dan Ik Hebben Kan of Zoutelande.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BORDERLINE COUNTRY FESTIVAL | Borg Nienoord, Leek
za 9 juli, 14:00 uur | Entree: € 15.- (vvk € 14.10)

Mede door het grote succes van Borderline Outdoor  2018 en 2019, zou er een vervolg komen in 2020. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten, maar we zijn enorm blij dat we Borderline 2022 Outdoor kunnen presenteren op onze unieke locatie, Landgoed Nienoord te Leek. 

Ramblin Boots, een country band die in hun korte bestaan twee awards in de wacht sleepte als beste nieuwe en akoestische country band, feel the passion for country Music is hun lijfspreuk Ramblin' Boots brengt country tot het juiste niveau. Het niveau dat country muziek verdient. Met prachtige meerstemmigheid, te gekke pedal steel partijen en vingervlugge fiddle-licks komt de country muziek echt tot leven. Veelzijdigheid staat voorop, zowel in muziek als in samenstelling, zodat op ieder country-evenement de juiste setlist tevoorschijn te halen is en muzikaal bij gedragen kan worden aan de juiste sfeer.   
Ted & Helen, een zang duo, 25 Jaar geleden hebben Ted and Helen elkaar ontmoet  en besloten om als duo te gaan optreden. Met Helen’s hoge, en Ted zijn donkere stem, is het een unieke combinatie. De presentatie, die erg los is en niet zonder humor, maakt dat het voor iedereen gezellig en leuk is om naar te kijken en…. te luisteren. Ze zijn ongekend populair bij hun fans en de linedancers hebben dit duo uitgeroepen als het beste wat Nederland te bieden heeft op line dance gebied. Bovendien zijn ze bezig met een afscheid tournee, temeer een reden aanwezig te zijn.  

Billy Bray Band, een nieuwe band met een verassende sound. Billy Bray staat nu al bekend om hun energieke optredens. Ze spelen zowel traditionele als een unieke combinatie van pop en Southern rock elementen en af en toe een knipoog naar de meer traditionele country. De mix en de afwisseling tussen zanger en zangeres maken dat de Billy Bray Band een unieke plek in de Nederlandse country scene gaan innemen.

Lest but not least Sandra Vanreys, de leading country lady al sinds vele vele jaren. Goede wijn behoeft geen krans, deze Achterhoekse zangeres weet altijd haar publiek te boeien. 8 maal uitgeroepen tot Nederlands beste en favoriete countryzangeres. Maar is ook in de USA een graag geziene zangeres. Tevens is Sandra betitelt tot millennium country zangeres van Nederland. Een unieke prestatie!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
NEIL DIAMOND MEMORIES BAND | Openlucht Theater
 Tolhekke, Basse
za 9 juli, 20:00 uur | Entree: € 25.-

De Neil Diamond Memories band eert het rijke oeuvre van de man die wereldwijd meer dan 130 miljoen albums heeft verkocht. Dé Nederlandse Neil Diamond zanger van dit moment, Marcel Mulders, neemt je samen met zijn 11-koppige band mee naar de glorietijd van de wereldster. Geniet van een fantastische show met passie, emotie, mooie herinneringen en muziek waarbij het publiek zeker gezellig mag meezingen. Nummers als ‘Sweet Caroline’, ‘Red Red Wine’, ‘I Am…I Said’, ‘Cracklin’ Rosie’ en vele andere hits passeren de revue. Kortom, een overweldigende muzikale en visuele show met de mooiste hits, videobeelden en anekdotes vol met passie, emotie en herinneringen. Als liefhebber wil je deze show niet missen!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BOGEY & THE LONGHORN |  Park Rams Woerthe Steenwijk

za 9 juli, 21:00 uur | Entree: € 5.-

Geïnspireerd door de grote troubadours : Steve Earle, Neil Young, Willie Nelson en Johnny Cash. ​Bogey & the Longhorn zijn: Niek Stok: drums, percussie, Barbera Hof-Kroon: zang, accordeon, piano, Richard v/d Zee: zang, contrabas, bas, Foppe Hof: gitaar, dobro, mandoline, Edwin Hagedoorn: zang, gitaar, mondharmonica, Jan Joustra: zang ,gitaar, banjo, bas, Alex Hagedoorn: zang, Harry Hof: knoppies en lichies. De weg van de Americana is lang en veelzijdig maar spannend en bewandelbaar. Laat u leiden en laat uw lijden.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
NINA BAILEY & BETWEEN JUNE AND AUGUST | Kunstcafé, Appelscha

zo 10 juli, 14:30 uur | Entree: € 10.- (incl. consumptie)

Nina Bailey (14:30 - 15:15 uur) is een 21-jarige zangeres, songwriter en instrumentaliste uit Drenthe. Ze is grotendeels autodidact en begon op jonge leeftijd al met het schrijven van liedjes over haar eigen belevenissen en haar kijk op de wereld. Slimme teksten, pakkende melodieën en meeslepende harmonieën vormen de basis van haar werk en ze verteld verhalen door middel van zachte popsongs die de luisteraar diep zullen raken.

Between June & August
Singer-songwriter Between June & August  (16:00 - 16:45 uur) schrijft gevoelige, emotioneel geladen liedjes in zowel de Nederlandse als de Engels taal, waarbij ze haar gedachten uitdrukt in liedjes die kippenvel bezorgen en de luisteraar laat meeslepen in haar verhaal. Onderwerpen van haar liedjes variëren van liefdesverdriet tot klimaatverandering en geen nummer is hetzelfde. Met haar akoestische indie/pop/folk liedjes hoopt ze een publiek te vinden dat ze kan inspireren en kan laten genieten van haar muziek.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
JAAP LOUWES EN DE LOSSE BENDE & TIM BERKENHOLZ | Openluchttheater De Koele, Appelscha

zo 10 juli, 14:30 uur | Entree: € 12.50 (t/m 12 jr gratis)

Een combinatie van de troubadour uit Haulerwijk en bluesgitarist Tim Birkenholz.

Jaap Louwes (Haulerwyk) Actief sinds begin 1980 als singer/songwriter/troubadour. Zijn zelfgemaakte repertoire vindt langzaamaan een plek op het Friese podium door optredens in kroegen, feesttenten, straatfestivals en ga zo maar door.  Van 1988-1992 is Jaap zanger bij Bricquebec. Onder het motto "Bier in het haar" zijn er veel optredens rondom Friesland. Daarna gaat hij verder als troubadour en treedt hij op met zijn akoestische Rock & roll. Verder werkte Jaap in de periode daarna mee aan een productie van TRYATER (De Kleine Zeemeermin, 1992) en het toneelstuk "Op zoek naar Eeltsje" van het gezelschap Bennie Huisman. Met de "VIER TRUBADOERS" (Piter Wilkens, Doede Veeman, Gurbe Douwstra en Jaap) zijn er vele optredens. In 2008 nam hij deel aan het project "COHEN IN HET FRIES" met zijn uitvoering van "De Ljochtblaue Reinjas". Met het "vaste gelegenheidsteam" DE LOSSEBINDE zijn er sinds 2010 meerdere optredens geweest. Met De Lossebinde bestaande uit gitarist Nathaniel van Veenen, bassist Bonne v.d. Wal en slagwerker Jelle Gietema verschijnt in de zomer van 2019 de c.d. “STEL M OP ”. Deze plaat bevat titels als "Memmen by it stek" en "Spikerjack". Verder op dit album een ​​duet met zangeres Griet Wiersma ("Together") en een nummer met de "Four Troubadours" ("Toen deed ik het met jou" ).

Tim Birkenholz timmert lekker aan de weg. In 2016 ging hij voor het eerst met zijn muziek naar buiten en nu gaat het snel. Hij staat nu met grootheden als Ralph de Jongh en Ruben Hoeke op het podium. Birkenholz groeide op in Leeuwarden in een gezien waar altijd bluesmuziek werd gedraaid. "Tijdens het eten keken we geen tv, maar was het de vraag welke plaat we zouden opzetten." Het duurde even voordat Birkenholz met zijn gitaarspel naar buiten kwam. Op zijn 24e verscheen hij voor het eerst bij jamsessies in de Leeuwarder cafés Mukkes en Scooters om anderen te leren kennen. "Ik speelde altijd in mijn kamer, ik heb niet echt les gehad. Veel lessen via YouTube gevolgd." Na al die lessen ontwikkelde Birkenholz een heel eigen stijl door vooral veel onderzoek te doen en naar muziek te luisteren. Via Black Sabbath kwam hij in aanraking met oudere blues en door diepgaand onderzoek ontwikkelde hij zijn eigen sound. "Het is eigenlijk het muzikale voedsel tot je nemen, hoe zij dat in die tijd deden. Ik vind het voor mezelf belangrijk om een geschiedenisstudie naar een band te doen."

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
VOCALIBRE ~ ZINGT BACH | Ontoetingskerk, Beetsterzwaag

zo 10 juli, 19:00 uur | Entree: vrij

Johann Sebastian Bach heeft voor koor behalve koralen, passies en cantates ook 6 motetten geschreven. Een motet is een geestelijke tekst op een niet liturgische geestelijke melodie. Jesu, meine Freude (BWV 227) is één van deze motetten. Jesu meine Freude is een vijfstemmig werk bestaande uit 11 delen en werd voor het eerst uitgevoerd in 1723. Het centrale thema van dit motet wordt in deel 6 (inderdaad, het middelste deel) uitgewerkt in de koorfuga ‘Ihr aber seid nicht fleischlich sondern geistlich’. Vocalibre heeft het werk opgenomen in het repertoire en op 10 juli aanstaande wordt het uitgevoerd in een cantatedienst in de Ontmoetingskerk van Beetsterzwaag. Jochem Schuurman begeleidt het koor op een kistorgel in barokstemming. Naast het motet zingt het koor psalmen uit het oude Duitse Beckerpsalter met harmonisaties van Heinrich Schütz. Hij was de meest betekenisvolle Duitse componist uit de Barok vóór Bach. Het werk ontleent zijn titel aan een hymne van Johann Franck, geschreven rond 1650. Bach laat de coupletten van het koraal afwisselen met passages uit de brief van Paulus aan de Romeinen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
SUZAN & FREEK | Openlucht Theater
 Tolhekke, Basse
zo 10 juli, 20:00 uur | Entree: € 45.-

Het concert van Suzan & Freek stond aanvankelijk geprogrammeerd op wo 29 juni maar hebben wij op verzoek verplaats naar zo 10 juli. Bezoekers die al kaarten hebben worden z.s.m. geïnformeerd per e-mail. Het Nederlandse duo dat het meest succesvol is in de Nederlandse taal in de Top 40 komt naar de tweede editie van Openluchttheater Tolhekke. Daar wil je weer bij zijn!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
VINCENT & AGNES VAN LAAR | Koepelkerk,Veenhuizen

ma 11 juli, 20:00 uur | Entree: € 10.- (incl. kopje koffie)

Vincent van Laar en dochter Agnes - sopraan geven een boeiend concert met werk van 17e en 18e eeuwse componisten. Vincent van Laar studeerde orgel en klavecimbel bij Nico van den Hooven, Harald Vogel, Glen Wilson en Bob van Asperen. Hij behaalde aan het Utrechts Conservatorium het diploma orgel UM (1984) en aan het Koninklijk Conservatorium te ’s Gravenhage het diploma klavecimbel UM (1988). Naast zijn grootste passie, de muziek van J.S. Bach, gaat zijn voorliefde met name uit naar de werken van J.P. Sweelinck en het Noord-Duitse repertoire van de 17de en 18de eeuw. Als continuo-speler en solist is hij o.a. verbonden aan Concerto d’Amsterdam en The Northern Consort. Als gast trad hij onder meer op met o.m. Musica Amphion en de Nederlandse Bachvereniging en verzorgde bovendien veel radio-opnamen. Dochter Agnes zingt als ensemble-zanger bij de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato en zong bij Bach Collegium Japan o.l.v. Masaaki.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ALEXANDER BROUSSARD | Park Rams Woerthe, Steenwijk

wo 13 juli, 21:00 uur | Entree: € 5.-

Een wervelende ode aan Billy Joel door Alexander Broussard (Najib Amhali’s PlusSupportAct, I Can See Your Voice (RTL4), Beau (RTL4), We Want More (SBS6), De Corona's, Crazy Piano’s e.v.a.) & zijn vijfkoppige band ‘003’.  Een ‘must-see’ voor de fan, een openbaring voor de liefhebber.

Billy Joel
De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen. Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de meezinger ‘Piano Man’ maar ook swingende rockers zoals ‘My life’, prachtige ballads zoals ‘She’s Always A Woman’ of lekkere pop zoals ‘Uptown Girl’. Stuk voor stuk klassiekers.

Alexander & 003
Met zijn band ‘003’ bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten. Na 5 jaar vond dit team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat? The Billy Joel Experience!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
TOON HAGEN | Koepelkerk, Smilde

do 14 juli, 20:00 uur | Entree: € 10.- (incl. consumptie)

Toon Hagen is als organist verbonden aan de Grote Kerk te Apeldoorn en als cantor/organist verbonden aan de Grote Kerk (ook wel: St.Michaelskerk)te Zwolle. Hij studeerde hoofdvak orgel bij Rienk Jiskoot en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het Arnhems concervatorium behaalde hij de aantekening improvisatie bij Bert Matter. In 2021 werd hij in Apeldoorn benoemd tot stads organist. Als concert organist programmeert hij naast het klassieke repertoire regelmatig hedendaags werk. Hij componeerde vele werken voor koor,orgel en orkest en waar onder een aantal fantasieën voor orgel voor concertant gebruik.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
RONDÉ | Openlucht Theater, Basse

do 14 juli, 20:00 uur | Entree: € 22.50

De vierkoppige Nederlandse indiepopband RONDÉ brak in 2014 met hun eerste single Run meteen door. Het bleek het startschot van een aaneenschakeling van hoogtepunten voor de band. Inmiddels zijn we zes jaar, meerdere hits en optredens op prestigieuze festivals als Lowlands, Concert at SEA en Appelpop verder en is de band is niet meer weg te denken van de vaderlandse podia en radio. Eind 2020 kwam het viertal met de verrassende popliedjes ‘Get To You’ & ‘Real Feelings’, geproduceerd door Gordon Groothedde, welke samen al miljoenen keren gestreamd zijn. Ook in 2021 zal het viertal van zich laten horen, zowel met nieuwe muziek als met hun befaamde energieke liveshows. RONDÉ is Rikki Borgelt, Armel Paap, Sharon Zarr & Cas Oomen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MAAN | Openlucht Theater, Basse 

do 14 juli, 20:00 uur | Entree: € 32.50

Maan heeft een carrière opgebouwd die bol staat van de gouden en platina successen. Ze scoorde vele hits, zowel solo als met andere artiesten, zoals Ronnie Flex, Sevn Alias, Typhoon, Thomas Acda en Paul de Munnik. En uiteraard de nummer 1 hit met Snelle, Blijven Slapen. Met haar recentste hit ‘Leven’ manifesteert ze zich gestaag als een van de grootste jonge artiesten van Nederland.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
JASON STAAL | Buitenpodium Tivoli, Assen

zo 17 juli, 14:30 uur | Entree: € 12.50

Een jongeman die met de gitaar in de hand zijn liedjes speelt, dat is wat je ziet wanneer je Jason Staal op je podium hebt staan. Wat je hoort is even wat anders: een kick van Nederlandse taal, gevat en grappig. Wij zijn erg blij om Jason Staal en zijn band voor de 3e keer te mogen aankondigen in ons buitentheater Tivoli.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
TJAKO VAN SCHIE | RondoM, Wilhelminaoord

zo 17 juli, 15:00 uur | Entree: € 15.- ( t/m 12 jr € 7.50)

Pianist Tjako van Schie zal u deze middag meenemen in een muzikale reis met uiteenlopende fraaie licht-klassieke pianostukken, onder het genot van een zomers drankje. Hij vertelt ook over de muziek, zodat dit concert ook nog een educatief tintje heeft. Dit concert is dan ook zeer geschikt voor kinderen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LEMONADE | Park Rams Woerthe, Steenwijk

wo 20 juli, 21:00 uur | Entree: € 5.- 

Onder het motto “Heeft u verzoekjes? Huur dan maar een DJ” brengt de band een programma waarin spontaniteit en lol voorop staan. “Wat je BAND straal je uit”

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ALLEY USMANY-UNNITLI | Buitentheater Tivoli, Assen

zo 24 juli, 14:30 uur | Entree: € 12.50 

De van Molukse afkomst Alley Usmany-Unitli heeft al heel wat podiumervaring op haar naam staan. Eind jaren 80 richtte zij samen met haar broers de Molukse formatie “Bubur M” op. Ze reisde stad en land af om op te treden. In de Molukse gemeenschap is Alley dan ook geen onbekende. Velen noemen haar ook de Queen of lagu-lagu. Letterlijk vertaald “De Koningin van het Molukse levenslied”.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
WIETSE MEINARDI | Koepelkerk,Veenhuizen

ma 25 juli, 20:00 uur | Entree: € 10.- 

Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Groningen en Arnhem met als bijvak piano. Docenten waren o.a. Johan Beeftink, Theo Jellema en Bert Matter (improvisatie). In 1990 en 1991 behaalde hij diploma's voor orgel en kerkmuziek. Daarna studeerde Wietse verder bij Cor Ardesch. Hij geeft vaak orgelconcerten en is treedt ook vaak op als begeleider van koren en solisten. Ook maakte hij een solo CD en werkte mee aan enkele CD-opnames. Hij was initiatiefnemer en organist van het muziektheaterprogramma Geachte Heer Bach, een stuk dat vanaf 2013-2017 met succes in meer dan 30 kerken werd uitgevoerd. Hij is continuo-organist van de Asser Bach Cantategroep. Hij bespeelt ook het drukwindharmonium en werkte mee aan diverse uitvoeringen van het Requiem van Simon Pluister in 2017 en de Fryske Passy van Hoite Pruiksma in 2018 en 2019. Hij is hoofdorganist van de Adventskerk en ook organist van De Bron, beide in Assen. Al sinds zijn studie leidt hij vele orgel- en pianoleerlingen op onder de naam Muziekschool Wietse Meinardi. Ook is hij actief als orgeladviseur en volgde daarvoor een opleiding in Duitsland.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE BENTLEYS  | Park Rams Woerthe, Steenwijk

wo 27 juli, 20:00 uur | Entree: € 5.- 

Vijf professionele muzikanten met ervaring in het theater en op de grote podia en festivals in binnen- en buitenland. In sneltreinvaart nemen ze je mee op een muzikale reis door de beginjaren van de popmuziek; van Amerika naar Engeland en terug. Bassist en zanger Joppe de Vree is de aanjager van het gezelschap. Toen zijn succesvolle 50's en 60’s-band Vezpa stopte, besloot hij zijn droom na te jagen en een doorstart te maken. Maar dan wel met een nieuwe muzikale impuls; niet alleen de Britse popsound, maar ook zijn grote liefde: de Amerikaanse vintage rhythm-and-blues die aan de basis stond. Met verder: Timo Jelisen saxofoon, Bouke Bijlsma zanger, gitarist en toetsenist, Wouter Sterk drums en Onno Postma gitaar. Ga mee op een muzikale roadtrip door de fifties en sixties met The Bentleys.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GERT VAN HOEF  | Koepelkerk, Smilde

do 28 juli, 20:00 uur | Entree: € 10.- 

De bij een groot publiek populaire organist Gert van Hoef geeft een orgelconcert in de markante Koepelkerk te Smilde. Hij zal ook één of meer improvisaties ten gehore brengen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
NO STRING ATTACHED  | Kunstcafé, Appelscha

zo 31 juli, 14:30 uur | Entree: € 10.- (incl. consumptie)

Stap in een tijdmachine naar een café in 1930. Drie knappe kerels in pak brengen de muziek van Django Reinhardt: Gypsy Jazz! Met twee akoestische gitaren en een contrabas vertolken ze traditionele en moderne Gypsy Jazz in eigen composities en covers. Laat je door No String Attached verrassen met een swingend, integer en akoestisch concert.

Bandleden: Brendan Smyth - Gitaar, Nick Daniels - Gitaar, Marnick Tappel – Contrabas.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
JOINT STRING FRIENDS  | Buitentheater, Assen

zo 31 juli, 14:30 uur | Entree: € 10.- 

Deze drie bevriende multi-instrumentalisten van verschillende generaties – van babyboomer tot millennial – brengen een breed palet aan muzikale stijlen, met de nadruk op Keltische folk. De ‘Friends’, die allemaal meerdere instrumenten bespelen, maken ook uitstapjes naar americana en akoestische popmuziek. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DIANA ROOS  | Kunstcafé, Appelscha

zo 7 aug, 14:30 uur | Entree: € 10.- (incl. consumptie)

Diana op gitaar en zang zet een sfeervol optreden neer met jazz, soul invloeden. De poëtische teksten gaan over de natuur en de mens die met elkaar verbonden zijn. Laat je verrassen met composities van de cd Ambiance en jazz/soul standards. Dit wordt afgewisseld met haiku’s (Japanse dichtkunst) en klankmomenten: een ode aan de natuur. Het wordt een optreden waar je even in het moment mag verdwijnen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen: