top of page

sing-song,folk &wereldmuziek:

________________________________
MILÈNE VAN DER SMISSEN ~ VOOR MIJN PART DOLLY  | De Lawei, Drachten
do 5 okt, 20:15 uur | Entree: € 24.75

Actrice Milène van der Smissen is een dijk van een zangeres en een enorme Dolly-Parton-fan. In Voor mijn part Dolly kom je van alles te weten over haar idool en hoor je verrassende arrangementen van bekende nummers als Jolene en 9 to 5. Met haar glasheldere stem, sprankelende voorkomen en een vleugje zelfspot gaat Milène in gesprek met de Amerikaanse countrykoningin, die afgelopen januari 77 kaarsjes uitblies. Hoe werd ze de wereldster die ze is? Muziektheater over foute mannen en sterke vrouwen, verweven met tijdloze songs. Milène wordt tijdens deze razende DP-spoedcursus begeleid door een muzikant. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
WAYLON ~ GEWOON WILLEM  | De Meenthe, Steenwijk
vr 6 okt, 20:00 uur | Entree: € 41.25

Een oer Hollandse naam; een naam voor een koning. Maar ook voor één van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon. De Lage Landen die hem echter steeds beter passen. Uiteindelijk is hij ook ‘Gewoon Willem’, een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij dit in een andere taal maar dat vindt hij niet langer nodig. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Het rood van een geleefd leven, het wit van de rust die hij heeft gevonden en het blauw van de diepgang dat hoort bij het ouder worden. Deze levensloop schreeuwde om liedjes in zijn moerstaal met de poëzie die hoort bij een levenslied. ‘Gewoon Willem’ heet dan ook zijn nieuwe album. Want gewoon is hij ook altijd gebleven. De oranje kroon op zijn werk. Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep. Een album dat om uitleg vraagt. In zijn theatershow “Gewoon Willem” geeft hij tekst en uitleg. Anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld, die graag het gesprek aangaat met zijn publiek. En dit met alle liefde trakteert op liedjes in zijn moerstaal.
Een theatershow die de muziek eert die hem gered heeft van het leven. Van Robert Long tot Andre Hazes, alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Hun schatkamers aan repertoire verrijkt met mooie eigen liedjes brengt hij ten gehore tijdens zijn theatershow. Een koninklijke naam verdient een groot podium: ‘Gewoon Willem’! Niets meer maar zeker niets minder.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MATEN VAN DE KEIZER  | Vestzaktheater, Steenwijk
vr 6 okt, 20:15 uur | Entree: € 15.=

In hun nieuwe voorstelling laten de Maten van de Keizer hun licht schijnen over allerlei levensvragen, zekerheden en twijfels en trekken lijnen naar actuele zaken. Dit alles in een mix van oud[er] werk en gloednieuwe nummers. Muziek en alle teksten van eigen hand en natuurlijk de verbinding met fragmenten uit de Nederlandstalige poëzie. Guus Huis in 't Veld, Folkert Jellesma, Peter Hoekstra, Lennard Beuk en Theo van de Bles zijn de Maten van [Aart] Keizer

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MARLENE BAKKER ~ OAVENTUREN | DNK, Assen
vr 6 okt, 20:30 uur | Entree: € 10.= ~ € 20.=

Marlene Bakker verraste in 2018 met het Groningstalige, landelijk geprezen ‘RAIF’. Dit najaar verschijnt de opvolger ‘Oaventuren’. Met haar band brengt Marlene haar nieuwe liedjes en vertelt ze welke avonturen ze is aangegaan. Dompel je onder in de romantiek van het noorden en hoor hoe het aardse Gronings naadloos aansluit op hedendaagse indiepop.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
JOINT STRING FRIENDS | Vlechttheater, Noordwolde
za 7 okt, 20:00 uur | Entree: € 12.50

Een groep zeer ervaren muzikanten, die van ieder concert een feestje weet te maken. Zo zou je Joint String Friends (JSF) uit Leeuwarden het best kunnen omschrijven. Deze vier bevriende multi-instrumentalisten van verschillende generaties – van babyboomer tot millennial - brengen een breed palet aan muzikale stijlen, met de nadruk op Keltische folk. Gevoelige ballads, robuuste folksongs, swingende jigs en reels plus Oost-Europese (dans)muziek, het prijkt allemaal op het muzikale JSF-menu. De ‘Friends’, die allemaal meerdere instrumenten bespelen, maken ook uitstapjes naar americana en akoestische popmuziek. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit.

De formatie Joint String Friends, die in 2008 is opgericht, bestaat uit Menno Schilstra (zang, gitaar, basgitaar, mondharmonica, whistles, percussie), Sèbastian Meijer (viool, altviool, zang, percussie), Sicko Hoogterp (gitaar, mandoline, Irish bouzouki, basgitaar, spoons, zang) en Tuaq Pijlman (cajon, bodhran, percussie, zang). In mei 2019 ziet hun eerste cd, getiteld Down by the Banks of the Ocean, het levenslicht. Het album wordt lovend ontvangen en de release leidt dan al direct tot veel nieuwe aanvragen voor optredens. Inmiddels heeft de groep een geduchte livereputatie opgebouwd. Enerzijds weten Joint String Friends te ontroeren met hun breekbare luisterliedjes, maar aan de andere kant is het feest – pompend, stampend en dampend - nooit ver weg. Waar de band ook speelt, van kroeg tot kerkje of van theater tot festival, JSF bezorgt haar publiek gegarandeerd een mooie blijvende herinnering. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
TIMO DE JONG & THE MUDBIRDS | Speelplaats Baars
za 7 okt, 20:30 uur | Entree: € 15.= (Wachtlijst!)

Zoals jullie weten moest de oorspronkelijk door ons geboekte Ken Stead op 7 oktober verstek laten gaan, maar we hebben waardige vervangers gevonden in het blues-duo The Mudbirds, waardoor we ineens drie oude bekenden op ons podium hebben. De lokaal bekende Timo de Jong (wat ons betreft de jonge Johnny Cash van het noorden) neemt het eerste deel van de avond voor zijn rekening, en stond al eens eerder in de Speelplaats. The Mudbirds speelden jaren geleden op onze muziekzolder in Blesdijke, en staan garant voor een ouderwets lekkere pot blues. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DAVID VOS ~ ZINGT BREL, SHAFFY  & MEER MOOIS | Le Brocope, Oldeberkoop
za 7 okt, 20:15 uur | Entree: € 20.=

Een van de artiesten, die aan de term “Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg” een broertje dood had  en die ondanks dat bij het grote publiek een gevoelige snaar wist te raken was Ramses Shaffy. 

"De mensen ze schrijven je leefregels voor,

Ze geven je raad en ze roepen in koor:

Zo, moet je leven.

Met die mag je omgaan,

Maar die. Die is te link.

En die moet je trouwen al heb je geen zin.

En daar moet je wonen dat eist je fatsoen.

En je wordt genegeerd als je het anders zou doen.

Alsof je iets ergs had misdreven.

Mens, is dat leven?

Het leven is heerlijk,

Het leven is mooi.

Maar vlieg uit in de lucht,

En kruip niet in een kooi.

Mens, durf te leven."

Uit Ramses Shaffy’s  "Mens durf te leven"

Ramses Shaffy, gooide in de jaren 50 en 60 de ruiten van de Nederlandse bekrompenheid in en in België deed dat tegelijkertijd zanger en acteur Jacques Brel. De zangers scheelden 4 jaar in leeftijd. Beiden maakten ze muziek en teksten, die oproepen tot het vinden en gaan van je eigen weg. Beide zangers lieten zich geen woorden in de mond leggen. Ze hebben elkaar naar het schijnt een keer ontmoet in een café in Amsterdam in bijzijn van de vertaler van Brels chansons, Ernst van Altena. Ernst stelde Ramses voor aan Jacques Brel en wegens gebrek aan tijd bleef het daarbij.
Maar als je je verdiept in beider levens en teksten dan zie je hoeveel de beide zangers gemeen hadden en waarom het geen willekeurige keuze is om de twee in een programma samen te brengen. Als je daar dan ook nog de eigen werken van zanger David Vos aan toegevoegd, die vroeg in zijn carriere door collega en bewonderaar Youp van het Hek uitgeroepen werd tot de beste vertolker van Brel en naast zanger tevens acteur is, net als Shaffy en Brel dan kan het niet anders dan een geweldige avond worden in Le Brocope.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ROON STAAL ~ HERFSTTOUR | Terbantstertsjerke, Terband
zo 8 okt, 15:00 uur | Entree: € 22.50

Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen in een magische, rustgevende sfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon - oomzegger van Ede Staal - bekende cover songs op authentieke wijze en eigen werken zowel in het Engels als Nederlands. 
Musical en buitenland
Als kind stond Staal al op de theater planken en in TV studio's met artiesten als John Kraaijkamp sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speelde Staal de kinderrol Gavroche in het Carré theater en als jonge twintiger nam hij de titelrol in de rock-opera 'Tommy' op zich met lovende kritieken ten gevolg. In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn. Met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grote theaters aandeed. Daarna trad Roon veel op in het verre Oosten van Rusland en Japan met zijn solo werk. Op dit moment volbrengt hij zo'n 5 touren per jaar door heel Nederland. 
Niet bekend van radio of TV maar door legendes geprezen. "Wonderlijk, eigenlijk, dat het hem is gelukt zo lang relatief onbekend te blijven", aldus resensist Jacques d' Ancona. Niet bekend van radio of TV maar geprezen door bekendheden zoals Art Garfunkel (Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!) en Gilbert O'Sullivan (It's his voice, not least his songwriting ability, that really shines throughout) en het publiek dat u reeds voorging. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
SEVEN DRUNKEN NIGHTS ~ THE STORY OF THE DUBLINERS | De Lawei, Drachten
do 12 okt, 20:00 uur | Entree: € 32.50

De muzikanten en zangers van Seven Drunken Nights trekken langs de theaters met een saluut aan de muziek van Ierlands favoriete zonen: The Dubliners. 

De virtuoze muzikanten brengen op authentieke wijze het muzikale verhaal van de legendarische band, die er na een halve eeuw spelen in 2012 mee ophield. Maar dat wil niet zeggen dat er niet meer meegezongen kan worden met al die mooie liedjes. Verre van: The wild rover, Dirty old town, Whiskey in the jar en uiteraard Seven drunken nights klinken fris als immer. En zo brengt dit theaterconcert niet alleen een eerbetoon aan de beroemde voorgangers, maar ook aan de rijke, Ierse muzikale traditie en historie. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
SAM JANSEN ~ WHO THE F*CK IS BRITT?! | De Lawei, Drachten
do 12 okt, 20:15 uur | Entree: € 22.50

Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. Who the F*ck is Britt?! vertelt het relaas van de transitie van Sem Jansen van vrouw naar man. Met liedjes, verhalen en videobeelden neemt hij zijn publiek mee in het proces dat hij doorliep.
Sem gaat in duet met zijn vroegere zelf, aanwezig op een videoscherm en wordt bij dit alles begeleid door muzikanten van de Leif de Leeuw Band, waarvan Sem vroeger de leadzangeres was. Behalve over gender gaat deze show dan ook vooral over vriendschap. Dat dit gegoten is in de vorm van een popconcert met southern rock en americana maakt.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ALEX ROEKA ~ NIEUWE DROMEN | Posthuis Theater, Heerenveen
do 12 okt, 20:15 uur | Entree: € 20.=

Alex Roeka ontving voor zijn theaterprogramma ‘NIEUWE DROMEN’ de Poelifinario Kleinkunst 2022. En terecht: “Een joekel van een programma, dat een zaal tot een ongewoon lang, klassiek eindapplaus aanzet. In Alex Roeka hebben we in Nederland onze eigen Jacques Brel”, schreef Dagblad van het Noorden en gaf vijf sterren.

Roeka zingt en vertelt over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd. Prachtig allemaal!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
FLIP NOORMAN ~ ZINGT TOM WAITS | DNK, Assen
do 12 okt, 20:30 uur | Entree: € 10.50 - € 20.=

Creatieve arrangementen, vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellende spoken word: Tja, wie Flip Noorman wil vergelijken komt al snel uit bij Tom Waits, de man van het ruige leven en de rauwe zang. In ‘Flip Noorman zingt Tom Waits’ brengt de zanger op eigenzinnige manier dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater. Nederlandstalig.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
AMARENS DE BOER & JULIET | Kunstcafé, Appelscha
za 14 okt, 20:00 uur | Entree: € 18.=

Eerst treedt Amarens de Boer op en daarna Juliet.

Amarens is liedjesschrijfster, zangeres en muziek docent. Ze is geboren in Groningen, opgegroeid in Zeeland en Friesland en heeft gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht. Haar muziek heeft net als haar roots veel verschillende invloeden: kleinkunst, jazz en popmuziek. De teksten bevatten vaak een woordgrap en omvatten allerlei thema’s. In de zomer van 2020 heeft Amarens de kleine prijs van Friesland Singer-songwriters gewonnen met het liedje #wemogenweer. Ze heeft twee EP’s uitgebracht “Niets is wat het lijkt” en de meest recente “De keuze is reuze".

Juliet (Julia Schellekens) is tekstschrijver, componist en toetsenist. Gewapend met een heldere stem en behept met een eigenwijze taaltoon staat Juliet voor een herkenbaar geluid binnen de snel groeiende wereld van de Nederlandstalige luisterpop.

Juliet zingt over klein zeer en grote gedachten. Niet zelden zoekt ze de grens op tussen ernst en luim. Ze presenteert haar poëzie- pop in soms groots en meeslepende songs met synths en blazers of klein en dichtbij met slechts stem en piano. Julia schrijft al liedjes sinds haar allereerste pianoles op tienjarige leeftijd. Haar eerste kennismaking met het publiek (en vice versa) heeft ze met het succesvolle indie folk-rock duo Sam & Julia. In 2020 studeert ze af aan het Conservatorium van Amsterdam. In hetzelfde jaar brengt Juliet haar eerste single ‘Raamkozijn’ uit. Onder andere Frits Spits en Cornald Maas zijn enthousiast. Na een goed ontvangen debuut-EP in 2021 speelt Juliet haar eigen voorstelling ‘Naakt Door De Stad’ in theater Mascini en het Amsterdamse Tapas Theater. In 2022 wint ze de prestigieuze singer-songwriter competitie ‘Mooie Noten’. Eind augustus was Juliet te zien in het tv-programma ‘Ik Ga Stuk’ op NPO 3, waar ze het tot de kwart finale schopte. Op 14 oktober 2022 verscheen de nieuwe EP van Juliet, ‘Voor Het Kind’. Sommige mensen zullen Juliet kennen van haar komische 30 seconden-liedjes op Tiktok die regelmatig viraal gaan.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DANNY MICHEL & GORDIE TENTREES | Piterkerk,Lippenhuizen
zo 15 okt, 14:30 uur | Entree: € 12.50

Tijdens hun Europese najaarstour geven de prijswinnende Canadese singer-songwriters Danny Michel en Gordie Tentrees twee concerten in Nederland. De ene in Amsterdam, de andere op zondagmiddag 15 oktober in de Piterkerk in Lippenhuizen.
Voor fans uit Duitsland en de UK is dat een reden om nu al tickets te reserveren. Want een optreden van deze twee countryblues, folk en popartiesten is muzikaal en qua performance een belevenis. 
Wat Tentrees en Michel delen, is hun hang naar avontuur en muzikaliteit. Beide zijn niet voor een gat te vangen. Michel nam de nummers voor Klebnikov op terwijl hij over de Noordelijke IJszee voer voor een Arctische expeditie in een ijsbreker, maakte een bejubeld album met een band uit Belize. In 2017 won hij nog een prijs als beste folkproducer van Canada. Zijn liedjes zijn epische verhalen die zich moeilijk in een hokje laten plaatsen. Zelf noemt hij zich vol zelfspot een muzikale ADD’er. Folk, rock/pop, wereldmuziek. Michel raakt. 
Raken, dat doet Tentrees ook. Na een succesvolle loopbaan als bokser, vestigde hij zich in Yukon. Daar begon hij songs te schrijven en pakte hij zijn gitaar op. Het leverde hem een prijs op als beste internationale akoestische musicus (IAMA). Het in 2021 verschenen Mean Old World is alweer zijn achtste album. De songs vormen een cyclus, Tentrees kijkt terug op de gebeurtenissen in zijn leven en bezingt de glorieuze momenten, het hartzeer en de verlossing. Songs om je in te verliezen, hartbrekend omdat ze zo persoonlijk zijn, melodisch en lyrisch.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
WELLING & WILLIAMS | Kunstcafé, Appelscha
zo 15 okt, 14:30 uur | Entree: € 18.= (Geannuleerd!)

Welling & Williams is een dubbele show met Carrie Welling en Kasey Williams. Beide singer/songwriters maar allebei heel verschillend. De perfecte combinatie voor een dubbelshow! In 2019 toerden ze voor het eerst door Europa en deze opzet was een groot succes. Samen bezorgen de dames je een avond vol geluk, verdriet, liefde en emotie!

Over Welling & Williams

Carrie Welling

zit al op jonge leeftijd achter het stuur van haar muzikale reis. De indie country-pop zangeres heeft een opmerkelijk pad van geluid en verhaal uitgestippeld, waar alle wegen leiden naar haar recente wedergeboorte als soloartiest in Nashville, TN. Haar gedurfde, rijke stem, die doet denken aan Natalie Maines en Stevie Nicks, wordt alleen overtroffen door de oprechte liefde en het vertrouwen die deze natuurlijke artiest op het podium uitstraalt.

Kasey Williams

is een rondreizende singer-songwriter uit New York City en staat bekend om haar emotionele en “door de ziel gevoelde” optredens. Ze heeft een jazzy-sound. Ze begon pas een paar jaar geleden als songwriter, maar heeft haar liedjes nu al over de hele wereld verspreid. Mensen houden van haar stem, haar energie en humor die allemaal terugkomen in haar liedjes.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
TANGARINE ~ RUNNING IN THE FAMILY | De Lawei, Drachten
do 19 okt, 20:30 uur | Entree: € 19.75

Wat hebben Bee Gees, Oasis, The Jackson 5 en Tangarine met elkaar gemeen? Inderdaad! Het zijn allemaal broers die samen muziek maken en op het podium staan. Hoe is het om met je familie samen te werken? De Tangarine-tweeling licht een tip van de sluier op in het akoestische programma Running in the Family met de mooiste liedjes van muziek-makende families uit meer dan zestig jaar popgeschiedenis, zoals The Beach Boys, The Kinks, The Everly Brothers en voornoemde bands. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MERAIN | De Meenthe, Steenwijk
za 21 okt, 20:00 uur | Entree: € 15.=

Het Meraintrio. Deze drie dames verzorgen het jubileumconcert van de Odd Fellows uit Steenwijk, op zaterdagavond 21 oktober 2023. Dit concert is ook voor andere belangstellende te bezoeken. De musiciennes van Merain spelen Ierse muziek op geheel eigen wijze. Zij spelen zowel Ierse jigs en traditionals, maar passen ze aan tot ware juweeltjes. Ook componeren ze zelf nieuwe stukken op bestaande Ierse poëzie. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán). En Sandra Walner (klassieke en barokviool). Mirjam en Mieke hebben gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en Sandra aan het Mozarteum in Salzburg en aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Ze treden door het hele land op, zijn van tijd tot tijd te horen op Radio 4 en zijn vooral bekend vanwege hun kerstconcerten in Duitsland en Nederland. Sandra is remplaçant in diverse symfonie-orkesten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE WIENERS ~PLAYS THE EVERLY BROTHERS Pt. II | De Lawei, Drachten
zo 22 okt, 14:00 uur | Entree: € 29.50

Na het succes van The Wieners play The Everly Brothers in 2019 kon een nieuwe ode aan de Koningen van de Samenzang natuurlijk niet uitblijven. De meestervertolkers van het werk van Don en Phil duiken opnieuw hun muzikale schatkist in en vissen de fraaiste pareltjes op. Hits als Wake Up Little Susie, Bird Dog, Till I Kissed You en All I Have To Do Is Dream klinken alsof The Everly’s zelf op het podium staan. Je hoort ook minder bekende b-kantjes en tussen de bedrijven door vertellen de muzikanten anekdotes uit hun levens. De carrière van de broers wordt gevolgd vanaf het prille begin, toen ze op jonge leeftijd optraden in het radioprogramma van hun ouders, via de internationale doorbraak in 1957 en de vele successen daarna, tot en met de glorieuze comeback in de jaren tachtig.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LOS BOMBEROS | MfA Mejander, Oldeberkoop
zo 22 okt, 15:00 uur | Entree: € 13.= (vvk € 11.=)

De allround latin band Los Bomberos zorgt al vele jaren voor spetterende optredens in theaters en op festivals- en (bedrijfs)feesten. Dansliefhebbers gaan uit hun dak op de swingende Latijns-Amerikaanse muziek van de band. De formatie bestaat uit twee leadzangers, twee gitaristen, een tweekoppige blazerssectie en een percussiesectie. Het repertoire bestaat niet alleen uit Zuid-Amerikaanse muziek, zoals je misschien bij een latinband zou verwachten. De band verrast het publiek ook met eigenzinnige bewerkingen van bekende popsongs en eigen Nederlandse en Spaanstalige nummers. Met de Groningse zanger Harry Niehof bracht de band in 2004 de succes-cd “Cuba Blues” uit, met grappige Groningse teksten op de thema’s van Buena Vista Social Club. In 2007 volgde de cd “Brand!”, met eigen Nederlandstalige en Spaanse nummers. Los Bomberos speelde o.a. op de Latin Dance Night Groningen, Niederlande-Hamburg festival, de 4 Parades, het Oerol Festival, Noorderzon en de Cuba Expositie in het Groninger Museum.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ROON STAAL ~ HERFSTTOUR | Johannes de Doperkerk, Vledder
vr 27 okt, 20:00 uur | Entree: € 22.50

Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen in een magische, rustgevende sfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon - oomzegger van Ede Staal - bekende cover songs op authentieke wijze en eigen werken zowel in het Engels als Nederlands. 
Musical en buitenland
Als kind stond Staal al op de theater planken en in TV studio's met artiesten als John Kraaijkamp sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speelde Staal de kinderrol Gavroche in het Carré theater en als jonge twintiger nam hij de titelrol in de rock-opera 'Tommy' op zich met lovende kritieken ten gevolg. In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn. Met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grote theaters aandeed. Daarna trad Roon veel op in het verre Oosten van Rusland en Japan met zijn solo werk. Op dit moment volbrengt hij zo'n 5 touren per jaar door heel Nederland. 
Niet bekend van radio of TV maar door legendes geprezen. "Wonderlijk, eigenlijk, dat het hem is gelukt zo lang relatief onbekend te blijven", aldus resensist Jacques d' Ancona. Niet bekend van radio of TV maar geprezen door bekendheden zoals Art Garfunkel (Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!) en Gilbert O'Sullivan (It's his voice, not least his songwriting ability, that really shines throughout) en het publiek dat u reeds voorging. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BLACK RIVER ROOTS | De Miente, Oosterwolde
vr 27 okt, 20:00 uur | Entree: € 12.50

Bluesy Americana band met Nederlandse roots. Deze vijfkoppige band ademt als een hechte muzikale familie. Deze, in 2021 opgerichte, band brengt je een uniek zuivere lead zang, opwindende gitaarsolo's, lazy drums, meerstemmige zang en zompige bassen. Eigen werk afgewisseld met verrassende covers van bijvoorbeeld Britney Spears of de Beatles. Gesmeed in een dusdanig ander jasje, dat het lijkt alsof het rechtstreeks uit Tennessee, Mississippi of Louisiana komt. Ja, dat kan… Ze weten daardoor de perfecte ambiance te creëren voor de echte muziekliefhebber.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LES COPAINS | Bonifatiuskerk, Ter Idzard
za 28 okt, 20:00 uur | Entree: € 15.=

De muzikanten van Les Copains nemen ons met contrabas, accordeon, gitaar en zang mee in de wereld van het chanson. Natuurlijk met heerlijke klassiekers van onder meer Jaques Brel en Charles Aznavour. Maar ook eigentijds repertoire staat op het programma. Nostalgie, mooie herinneringen en nieuwe kennismakingen in één avond! 
Les Copains bestaat uit de ervaren muzikanten Paul Drijvers, zang/gitaar, Henk Kuik, accordeon/zang en Philip Woudenberg, contrabas/zang. Hun optredens staan bol van (Franse) gemoedelijkheid en plezier. De ontspannen sfeer op deze avond brengt het vakantiegevoel even helemaal bij ons terug!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
JIM VAN DER ZEE ~ KEEP IT FRESH | Kunstcafé, Appelscha
za 28 okt, 20:00 uur | Entree: € 18.=

In een tijd waarin technologie ons de vrijheid geeft om naar alles te luisteren waar en wanneer we maar willen, nodigen we je uit om de magie van het muziekpodium te herontdekken. Hier koop je geen kaartje voor zomaar een optreden, maar voor een unieke ervaring die alleen op dat moment en op die plek plaatsvindt. Jim van der Zee heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en is vastbesloten om elke voorstelling een frisse, onvergetelijke ervaring te maken. Voor Jim draait alles om het moment, hij wil het gevoel van het liedje delen zoals het op dat moment in zijn hart leeft. Hij voelt zich meer verwant aan de spontane creativiteit dan aan langdurige planning. 
Met "Keep it Fresh" neemt Jim de uitdaging aan om elk optreden uniek te maken. Geen herhalingen, geen kopieën, alleen pure emotie en creativiteit. Hij zal bepalen welke nummers hij zingt op basis van het moment en zijn innerlijke gevoelens. Jim van der Zee (17-01-1995) is een getalenteerde Nederlandse zanger en gitarist. Zijn doorbraak kwam in 2018 toen hij de achtste editie van de talentenjacht The Voice of Holland wist te winnen. In de allereerste voorronde van The Voice of Holland wist Van der Zee de juryleden te betoveren met zijn indrukwekkende vertolking van het nummer "Amar pelos dois" van Salvador Sobral, in de Engelstalige versie. Dit leverde hem de coaching van niemand minder dan Anouk op. Tijdens de spannende finale bracht hij prachtige uitvoeringen van nummers als "Vincent" van Don McLean en zijn eigen singleversie van "I'm on fire" van Bruce Springsteen. Nadat hij de felbegeerde titel had gewonnen, bracht Van der Zee zijn debuutalbum "Where I come from" uit. Dit album bevatte beklijvende interpretaties van nummers van artiesten als Bob Dylan, Johnny Cash, Cat Stevens, Tom Waits, Leonard Cohen en Simon & Garfunkel. In september 2019 verraste hij zijn fans met een album vol eigen composities, getiteld "Starting the engine."

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ORCHESTRE PARTOUT & CMV CRESCENDO DRACHTEN ~ MUNDO SONORA | De Lawei, Drachten
zo 29 okt, 14:00 uur | Entree: € 15.=

Ruim zestig muzikanten en zangers presenteren (liefdes)liedjes uit de hele wereld; gezongen in het Fries, Arabisch en het Chinees. Van kleine liefdesliedjes tot aanstekelijke dansmuziek; dit belooft een feestelijke middag te worden met veel onverwachte muzikale ontmoetingen. Muziek is een taal die verbindt, ongeacht afkomst, cultuur en taal. Vanuit dit idee startte Orchestre Partout, in samenwerking met De Lawei, in 2022 een muziekwerkplaats in het asielzoekerscentrum in Drachten. Muzikanten uit alle delen van de wereld repeteren er wekelijks en werken toe naar deze speciale middag in De Lawei waar verschillende muzikale werelden samen komen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page