top of page

sing-song&wereld

________________________________
JOHN & NIENKE ~ OP REIS DOOR DE WERELD VAN COUNTRY MUZIEK
zo 26 mei, 11:15 uur | De Brinkhof, Norg | Entree: € 15.= (vvk € 12.50)

John en Nienke uit Bovensmilde nemen je mee op reis door de wereld van de country muziek en vertellen over hun recente tournee door Amerika. Ze zingen en spelen liedjes met teksten over het leven zelf.
John & Nienke zijn producers, singer-songwriters en man en vrouw. Ze wonen in Bovensmilde naast hun eigen opnamestudio NEO Music. Door de jaren heen hebben ze veel liedjes en opnames geschreven, gearrangeerd en geproduceerd voor zichzelf, maar ook voor een groot aantal artiesten. Ze wonnen meerdere prijzen als songwriters, vocale artiesten, als producers en ontvingen een ‘Fair play’-prijs voor hun werk als producers bij NEO Music.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ANYA HINKLE ~ OCEANIA-TOUR
zo 26 mei, 14:30 uur | Piterkerk, Lippenhuizen | Entree: € 12.50

Anya Hinkle doet samen met Dobro-virtuoos Billy Cardine het PiterPodium aan tijdens haar Europese tour. Ze speelt ongetwijfeld de nodige songs van haar nieuwe album Oceania dat in mei verschijnt. Hinkle is geboren en getogen in de Appalachen en heeft de kenmerkende bluegrass ‘bergmuziek’ met de paplepel ingegoten gekregen. De zangeres uit Asheville, North Carolina, geldt als een van de topartiesten in het genre. Met haar prachtige gelaagde stem geeft ze haar teksten een enorme zeggingskracht. Wie haar heeft horen zingen, verlangt ernaar haar opnieuw te beluisteren. Haar eerdere solo-albums Forsaken Winds en Eden and her Borderlands konden op lovende kritieken rekenen. Hinkle toert jaarlijks solo en met band door de VS, Japan en Europa. Ze is een graag geziene gast op americana-, roots- en bluegrass-festivals. Voor haar nieuwste album OCEANIA werkte ze samen met producer Kevin Moloney, o.a. de man achter de sound van U2 en Sinéad O’Connor. Dat belooft wat. Op dat album speelt Billy Cardine eveneens mee.
In Nederland treedt Anya Hinkle dit voorjaar alleen op in grote zalen in Den Bosch en Utrecht én in Lippenhuizen. PiterPodium is verguld dat de veelgeprezen artieste Fryslân in haar tourschema heeft opgenomen. Het belooft een heerlijke muziekmiddag te worden.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
SUNKEN LANDS
zo 26 mei, 15:00 uur | MfA MeJander, Oldeberkoop | Entree: € 13.= (vvk € 11.=)

Zondagmiddag 26 mei zal de nieuwe Americana/alt-country formatie “Sunken Lands” het Muziekcafé seizoen '23-'24 in MfA MeJander in Oldeberkoop afsluiten. Sunken Lands brengt eigen werk dat zich ergens bevindt tussen Waylon Jennings en Drive-By Truckers. Zanger en frontman van deze band is Edwin Jongedijk, afkomstig uit het naburige Noordwolde maar al geruime tijd woonachtig in Drenthe. Begin 2023 is hun debuutsingle “The damage is gone” uitgekomen, in het voorjaar gevolgd door het titeloze debuutalbum met daarop 12 originele nieuwe liedjes.

Outlaw Country, 'sad songs' gespeeld door 6 muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij bands en artiesten als Taneytown, Hannah Mae, Mooi Wark, Bertolf, Swinder, Slow Movin' Outlaws e.v.a. De naam Sunken Lands refereert naar de ontgonnen veengebieden in Zuid-Oost Groningen en – Drenthe. Tevens is 'The Sunken Lands' een lied van Rosanne Cash over het gebied waar haar vader Johnny Cash is geboren.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page