top of page
50 % Yellow.jpg

jong,jonger,jongst

________________________________
DE SPROOKJESTUINEN VAN DRENTHE | Diverse Locaties, Dwingeloo & Diever                      Kindertheater (3+)
ma 29 mei, 13:00 uur | Entree: € 5.= 

Kom en laat je betoveren! Met Pinksteren komen sprookjes tot leven tijdens het betoverende evenement De Sprookjestuinen van Drenthe. Met leuke sprookjesvoorstellingen voor kinderen en hun ouders of grootouders, sprookjesachtige tuinen en een vrolijk kabouterdorpje. 
Programma
Start je sprookjesweekend om 10.00 uur op de Brink in Dwingeloo met een Sprookjesmarkt met leuke activiteiten. Om 11.00 is er een gratis openingsvoorstelling met een prinses, zeven Regenboogfeeën en verschillende sprookjesfiguren. Ook kun je meedoen aan de Mini High Tea of rondkijken in het kabouterdorpje.
De sprookjesvoorstellingen in de tuinen starten vervolgens om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MENEER MONSTER ~ DE GROTE 5 | DNK, Assen                                                                      Kindertheater (3+)
ma 29 mei, 16:00 uur | Entree: € 7.= ~ € 14.=

Meneer Monster brengt de grootste dieren van Afrika naar ons theater. Met de zinderende Afrikaanse steppes als vertrekpunt gaat ‘De Grote 5’ over in een paradefeest vol zwoele beats waarin uitbundige kostuums de hoofdrol spelen. In dit visueel en muzikaal spektakel zitten kinderen en ouders dicht op de voorstelling. Spannend met De Grote 5 op het toneel!

Gratis creatief voorprogramma: Alle kinderen die deze voorstelling bezoeken zijn vanaf een uur voor aanvang van harte welkom bij ons gratis voorprogramma. In het souterrain kun je vanaf 15:00 uur onder begeleiding een dieren knutselwerkje maken.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GARAGE TDI ~ ALS IK NIET HIER BEN, DAN BEN IK WAARSCHIJNLIJK DAAR | DNK, Assen   
vr 2 jun, 19:00 uur | Entree: € 10.=                                                                                              Jeugdtheater (6+)

In ons dagelijkse bestaan worden we overprikkeld door een continue stroom aan informatie. Wat nou als je al die prikkels van buitenaf eens stopzet en op reis gaat naar binnen? Waar neemt jouw voorstellingsvermogen je dan mee naartoe? Als ik niet hier ben, dan ben ik waarschijnlijk daar is een ode aan de verbeelding. De broers Jolle en Tjebbe Roelofs laten je reizen in je eigen hoofd. Met humor en alledaagse nuchterheid maken ze inzichtelijk hoe makkelijk het is om te zijn waar je maar wilt zijn en te doen wat je maar wilt doen: als je je inbeeldingsvermogen maar gebruikt. Ze komen in allerlei absurde situaties terecht en soms raken ze verstrikt in hun eigen verbeelding: wat was nou werkelijkheid en wat fantasie? Als ik niet hier ben, dan ben ik waarschijnlijk daar houdt de verbeelding van jonge kijkers levendig en maakt de stram geworden fantasie van volwassenen weer soepel! Op een lichtvoetige manier roept de voorstelling vragen op over de objectiviteit van onze blik. De voorstelling gaat over verschillende zienswijzen van één en dezelfde werkelijkheid, over wat echt is en wat niet.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DROOM XL ~ DAT SPROOKT NIET | De Meenthe, Steenwijk                                                Regionaaltheater (3+)
zo 4 jun, 14:30 uur | Entree: € 12.50

Er bestaat geen plek ter wereld waar geen sprookjes worden verteld. Het is moeilijk te bedenken hoe deze zijn ontstaan. Men wil ze graag toeschrijven aan fantasierijke verhalenvertellers maar de oorsprong ligt vaak in de boodschap van het sprookje. Het is dan ook geen toeval dat een sprookje een beeld en moraal van die tijd  schetst.  Maar hoe zou het gaan met de hoofdpersonen uit die bekende sprookjes in het leven van vandaag de dag.  DROOMXL gaat de vloer op met scenes uit bekende sprookjes en voorziet ze van een fruitige twist en een hedendaags sausje.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
KINDERATELIER: MATTHIJS RÖLING | Museum Nienoord, Leek                                                  Kinderatelier (4+)
zo 25 jun, 13:30 uur | Entree: € 7.50

De tentoonstelling “Matthijs Röling en kunstenaarsvrienden” wordt goed bezocht. Museum Nienoord wil alle kinderen in de basisschoolleeftijd uitnodigen om de prachtige tentoonstelling ook te bezoeken. Er is een speurtocht, kleurplaten, je kunt een kastje inrichten en natekenen en natuurlijk de mooie schilderijen bekijken. Op zondagmiddag 25 juni organiseert Museum Nienoord het Kinderatelier. Onder begeleiding van ons educatieteam ga je aan de slag met verf of aquarelpotloden. Naar voorbeeld van Matthijs Röling zijn zelfportretten ga jij je eigen zelfportret schilderen of tekenen. Jouw schilderij mag na het Kinderatelier mee naar huis. Je mag het ook achterlaten voor de speciale kinderexpositie tijdens het Cultuurfestival Westerkwartier op 16 september bij Museum Nienoord. Natuurlijk krijg je na de kinderexpositie jouw werk mee naar huis.

Gedurende de expositie organiseren we vier keer het Kinderatelier. Deze vinden plaats op 25 juni (zelfportret schilderen), 19 juli (jaargetijdenkastje schilderen) en 23 augustus (zelfportret schilderen).

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page