top of page

 jong,jonger,jongst

________________________________

TEMBA & RENS ~ DE ENE EN DE ANDER                                                                                         Cabaret

za 16 dec, 20:00 uur | Vestzaktheater, Steenwijk | Entree: € 12.50

Wij zijn Rens Odink en Themba Smit, op 16 december treden wij op met onze eigen theatervoorstelling. Omdat het tijd is voor jong talent! Wij vonden het mooi om er een goed doel aan te koppelen en dat doel is het KWF geworden.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

RUDOLF NAMMENSMA ~ DE DROOM VAN DOORNROOSJE                                           Jeugdtheater (6+)

zo 17 dec, 14:00 uur | Posthuis Theater, Heerenveen | Entree: € 10.=

Klassieke muziekkenner Rudolf Nammensma vertelt in dit muziekcollege over Tsjaikovski’s ‘Sleeping Beauty’. Het muziekstuk ‘Doornroosje’ voor kinderen. Doornroosje heet eigenlijk Aurora. Een mooie naam. En toen ze gedoopt werd was er een groot feest. Veel gasten waren uitgenodigd. Zelfs een fee. Feeën leven alleen in sprookjes. De fee was de Goede Fee. En dan is er nog een fee. Juist, de Kwade Fee!. Die was uiteraard niet uitgenodigd. Maar kun je een Kwade Fee buiten de deur houden?

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

MIME WAVE KIDS ~ OMA                                                                                                              Toneel (3+)

zo 17 dec, 14:00 uur | Posthuis Theater, Heerenveen | Entree: € 10.=

Mime Wave Kids maakte de laatste jaren betoverende, bekroonde voorstellingen als Geel en Thuis. Drijvende krachten achter het gezelschap zijn regisseur, actrice en beeldend kunstenaar Anastasiia Liubchenko en muzikant Thijs Felperlaan. Met Oma rijgen zij een volgend pareltje aan hun ketting van fraaie voorstellingen voor de allerkleinsten. In de ogen van Misha is oma een oude vrouw, die moeilijk loopt. Hij vindt haar wel lief, maar ook saai, want ze kunnen nooit samen rennen of fietsen. Met beeldende en fysieke middelen laat Mime Wave Kids oma langzaam transformeren tot wie ze vroeger was: een acrobate en danseres. Misha geniet en komt steeds meer te weten: dus dat allemaal wás en ís oma!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

HET WONDER VAN HET ELFENBANKJE                                                                                    Musical (6+)

vr 22 dec, 19:00 uur; 23, 26, 27, 28, 29 en 30 dec, 14:00 uur | De Lawei, Drachten | Entree: € 22.75

Het wonderlijke Elfenbankje verschijnt op heel veel plekken: het staat in het Reidingpark in Drachten, bij het plaatselijke tuincentrum en het steekt de ijzige Oostzee over. Overal waar het Elfenbankje verschijnt, gebeuren wonderlijke dingen, die allemaal van groot belang zijn in het leven van Billie...

Het Wonder van het Elfenbankje is een hilarische maar ook ontroerende kerstvoorstelling. Het is een modern feelgood sprookje waarbij óók de volwassenen in het publiek zich weer even kind voelen. De voorstelling wordt uitgevoerd door 21 amateurtalenten uit Noord-Nederland. De cast staat onder leiding van een professioneel team. Het is de zevende avondvullende familievoorstelling die Paul Passchier en Wilma Hoornstra maken voor De Lawei.  

Billie groeit als mensenkind op tussen de elfen en de Kerstman. Door zijn enorme lengte en compleet ontbrekende vaardigheid om speelgoed te maken of ander elfenwerk te doen, ziet hij op een dag de waarheid onder ogen: hij hoort niet thuis in het ijzig koude Lapland. Billie keert terug naar zijn geboorteplaats Drachten om op zoek te gaan naar zijn echte ouders. Tijdens de zoektocht ontdekt Billie dat zijn ouders elkaar hebben ontmoet op Het Elfenbankje en dat zijn vader inmiddels op de stoutlijst van de Kerstman staat. Billies halfbroertje gelooft helemaal niet meer in de Kerstman, net als heel veel andere mensen in Drachten. Gaat het Billie lukken om zijn nieuwe familie voor zich te winnen en de magie van Kerstmis weer bij de mensen terug te brengen? En krijgt Billie het voor elkaar om iedereen in Drachten samen te laten zingen?  

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

OPSKØR IN HERRETURV                                                                                                 Familietheater (7+)

vr 22 en 29 dec, 19:15 uur; 23 dec, 14:30 uur | Posthuis Theater, Heerenveen | Entree: € 19.50

In de kerstvoorstelling Opskør in Herreturv nemen wij je mee naar Snorremark, dat land in het Hoge Noorden,bekend om zijn hoge bergen, lage pony’s, geurige stokvis en röde pømpeblæden. We vertellen je ook over SC Herreturv FC: een gezellige provinciale voetbalclub die zelden degradeert of promoveert, maar die zich ineens mag verheugen op buitenlandse belangstelling... met alle gevolgen van dien. Natuurlijk maken we ook kennis met Herre, die ervan droomt mascotte te worden en met Attje, die absoluut niet op voetbal wil. Dit tot groot verdriet van haar moeder, de voorzitster van de voetbalclub. Kortom, genoeg aanleiding om tijdens de koude winterdagen eens goed in het sport-culturele leven van Snorremark te duiken.

Opskør in Herreturv is een vrolijke kerstmusical van Feanomenaal, de samenwerkende culturele partners in Heerenveen. Met onder andere de Friese acteurs Theun Plantinga, Inez Timmer en 19 talenten uit de regio waaronder Jelrik Koenders en Lisan Kaper.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

PIETJE BELL                                                                                                                                      Musical

ma 25 dec, 13:30 en 16:00 uur | De Meenthe, Steenwijk | Entree: € 25.=

Ga mee op avontuur met Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand! Pietje Bell heeft een hart van goud en zet met haar vrolijke avonturen de hele stad op stelten. Voor meester Geelman en tante Cato is haar gedrag een doorn in het oog. Als op een dag een rijke zakenman besluit om een arme wijk te slopen, zodat hij er een groot hotel kan bouwen, komt Pietje in opstand. Waar moet haar vriendje Sproet dan gaan wonen? Samen met Peentje, Engel en Blikkie richt ze de bende van de Zwarte Hand op. Ze organiseren een grote circusvoorstelling om geld in te zamelen, maar doen dan een bijzondere ontdekking. Als de rijke zakenman lucht krijgt van hun plannen zet hij alles op alles om hen de mond te snoeren. Maar de bende van de Zwarte Hand laat zich niet zomaar wegjagen! Lukt het Pietje en de Bende van de Zwarte Hand om hun vriend Sproet te redden?

Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je hart. Pietje Bell is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude.  Na de voorstelling is er de kans om Pietje en haar vrienden te ontmoeten tijdens een meet & greet. Beleef een onvergetelijke avond of middag vol humor, nostalgie, vriendschap en leuke liedjes! 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

TEDDY'S KERSTFEEST                                                                                                                            Film

wo 27 dec, 13:00 uur | De Winsinghhof, Roden | Entree: € 7.50

Sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze plotseling een ongelooflijk geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft! Maria voelt zich meteen verbonden met het levende speelgoed en kan geen betere kerstwens bedenken dan om de teddybeer voor zich te winnen. Maar deze teddybeer heeft andere plannen. Hij droomt van een rijke eigenaar die hem alles kan leren wat de wereld te bieden heeft.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

GOOCHELAAR JAN ~ REIS OM DE WERELD IN 80 DAGEN                                            Kindertheater (4+)

wo 27 dec, 15:00 uur | De Skâns, Gorredijk | Entree: € 5.=

Ga mee op reis met Passepartout, de knecht van Phileas Fogg in deze boekbewerking van Jules Verne's klassieker. Met veel fantasie gebruiken we alles wat we kunnen vinden als voertuig: de tafel in Jules Vernes woonkamer wordt omgetoverd tot een boot, een trein, een olifant en nog veel meer. Komen we op tijd terug?
Een klassieker in een nieuw jasje. Met veel fantasie gaan de kinderen mee in een andere wereld. Dat is de kracht van een goed verhaal. Dat is de kracht van een boek!
Deze interactieve theatervoorstelling is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

TROLLS 3 IN HARMONIE                                                                                                                        Film

wo 27 dec, 16:00 uur | De Winsinghhof, Roden | Entree: € 7.50

Na twee films lang hechte vriendschap en eindeloos geflirt zijn Poppy en Branch nu eindelijk officieel een stelletje! Als ze dichter naar elkaar toe groeien, ontdekt Poppy dat Branch een geheim verleden heeft. Hij maakte ooit deel uit van haar favoriete boyband BroZone, samen met zijn vier broers: Floyd, John Dory, Spruce en Clay. BroZone is uit elkaar gegaan toen Branch nog jong was en sindsdien heeft Branch zijn broers niet meer gezien. Maar als zijn broer Floyd vanwege zijn muzikale talents ontvoerd wordt door een stel gemene popster-schurken, gaan Branch en Poppy op een meeslepend en emotioneel avontuur. Ze proberen de broers weer bij elkaar te brengen en te voorkomen dat Floyd een erger lot te wachten staat dan vergetelheid.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

THEATER SONNEVANCK - MAXTAK ~ GULLIVERS REIZEN                                           Muziektheater (8+)

wo 27 dec, 16:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 17.50

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud werd ze uitgeroepen tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde was ze wereldkampioen zeilen voor kleuters. Inmiddels is ze niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait. 
Totdat Gul besluit als jongste mens ooit de wereld over te zeilen. Gesponsord en wel. Met grote verwachtingen. Internationaal ook. Want als je alles al kan en weet, moet je ook steeds harder bewijzen dat dat waar is. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen en ontmoetingen met oorlogszuchtige en ijdele mini-mensjes, vretende en hebberige reuzen zo hoog als flatgebouwen, zingende paarden en opdringerige monsters. Bij thuiskomst lijkt alles wat gewoon was, vreemder dan ooit. Of is het Gul zelf die veranderd is?
In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt ‘Gullivers reizen’ het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726, op humorvolle wijze tot leven. Een swingende familievoorstelling vol live muziek, zang en videoprojectie over de vraag: wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

PAW PATROL: DE MACHTIGE FILM                                                                                                          Film

vr 29 dec, 13:00 uur | De Winsinghhof, Roden | Entree: € 7.50

Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de Paw Patrol-pups superkrachten en veranderen ze in De Megapups! Voor Skye, het kleinste lid van het team, zijn haar nieuwe krachten een droom die uitkomt. Het verhaal krijgt een andere wending als aartsvijand van de pups, burgemeester Humdinger, uit de gevangenis ontsnapt en samen met een gekke geleerde de superkrachten van de pups probeert te stelen. Nu het lot van Avonturenstad op het spel staat, moeten de Megapups de superschurken zien te stoppen voordat het te laat is, en Skye zal moeten leren dat zelfs de kleinste pup het grootste verschil kan maken.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

DE GROTE HAAY ~ DE VERRUKKELIJKE KINDERBAKSHOW                                         Kindertheater (6+)

vr 29 dec, 14:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 15.=

Bakken is nog nooit zo hip geweest. Thuis worden steeds meer taarten, cakes en koekjes gebakken. In ‘De Verrukkelijke Kinderbakshow’ vertellen thuisbakker Rutger van den Broek en theatermaker Mark Haayema je alles over bakken: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. Kom kijken, luisteren, ruiken en… proeven.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

WISH                                                                                                                                                        Film

vr 29 dec en wo 3 jan, 16:00 uur | De Winsinghhof, Roden | Entree: € 7.50

Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden. Ze bewijzen dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

DE WITTE WALVIS                                                                                                                     Verhalen (4+)

di 2 jan, 14:00, 14:15, 15:30 en 15:45 uur | Miranmar, Vledder | Entree: vrij

Luister naar een waargebeurd verhaal over een witte walvis in de Rijn. Heb je het verhaal over de witte walvis in de Rijn tijdens de herfstvakantie gemist, niet getreurd! Verhalenverteller Jeanet komt op 2 januari naar Miramar om dit waargebeurde verhaal nog een keer te vertellen. Er zijn meerdere instapmomenten, afhankelijk van de leeftijd:
14:00 uur: 4+
14:15 uur: 6+
15:30 uur: 4+
15:45 uur: 6+

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

MEGA MINDY ~ DE ONZICHTBARE EKSTER                                                                    Kindertheater (4+)

do 4 jan, 13:30 en 16:30 uur | De Meenthe, Steenwijk | Entree: € 24,95

Mega Mindy's grote liefde, de stoere politieman Toby, is bijna jarig! Ze heeft daarom een prachtige verrassing voor hem. Met de Weermaker, de nieuwste uitvinding van opa, wil ze van de verjaardag van Toby een dag vol zonneschijn maken. Maar het feest dreigt in het water te vallen, wanneer het dorp overspoeld wordt door diefstallen.

Iedereen is op zoek naar deze mysterieuze boef die van glinsterende dingen houdt. Zullen Mieke en Toby 'De Onzichtbare Ekster' kunnen pakken? En zullen Mega Mindy en Mega Toby ein-de-lijk kussen? Je komt het allemaal te weten in deze interactieve megaleuke theatershow!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

BUURMAN & BUURMAN ~ GAAN VERHUIZEN                                                                Kindertheater (4+)

do 4 jan, 14:00 en 16:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 22.50

Als Buurman & Buurman besluiten te verhuizen moet er natuurlijk van alles gebeuren. Meubels sjouwen, een nieuwe keuken installeren, de vloer schuren en er mag ook wel een nieuw behangetje aan de muur. Nog even de schilderijtjes netjes ophangen, en klaar! Als dat maar goed gaat… Hun lijfspreuk: ‘A JE TO!’ (betekent: ‘voor mekaar’) roept straks de hele zaal luidkeels mee. Regisseur en cabaretier Jelle Kuiper schreef het script en maakt er met taalkunstenaar Ivo de Wijs swingend muziektheater van. Voor mekaar. A je to! 
Randprogrammering
Heb jij net als buurman en buurman twee linkerhanden, kom dan voor de voorstelling naar DNK en knutsel je eigen duimstok.

A je to!.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

PIETJE BELL                                                                                                                               Musical (6+)

vr 5 jan, 15:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 25.50

Ga mee op avontuur met Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand! Pietje Bell heeft een hart van goud en zet met haar vrolijke avonturen de hele stad op stelten. Voor meester Geelman en tante Cato is haar gedrag een doorn in het oog. Als op een dag een rijke zakenman besluit om een arme wijk te slopen, zodat hij er een groot hotel kan bouwen, komt Pietje in opstand. Waar moet haar vriendje Sproet dan gaan wonen? Samen met Peentje, Engel en Blikkie richt ze de bende van de Zwarte Hand op. Ze organiseren een grote circusvoorstelling om geld in te zamelen, maar doen dan een bijzondere ontdekking. Als de rijke zakenman lucht krijgt van hun plannen zet hij alles op alles om hen de mond te snoeren. Maar de bende van de Zwarte Hand laat zich niet zomaar wegjagen! Lukt het Pietje en de Bende van de Zwarte Hand om hun vriend Sproet te redden?

Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je hart. Pietje Bell is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude.  Na de voorstelling is er de kans om Pietje en haar vrienden te ontmoeten tijdens een meet & greet. Beleef een onvergetelijke avond of middag vol humor, nostalgie, vriendschap en leuke liedjes! 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

AMILIA ~CIRQUE ACROBATIQUE                                                                                             Jeugdtheater

za 6, 20:00 uur en zo 7 jan, 14:00 uur | Posthuistheater, Heerenveen | Entree: € 29.50

Amilia is bij haar oma op bezoek en brengt wat oude boeken voor haar naar de zolder, een plek waar ze eigenlijk nog nooit is geweest. Op de geheimzinnige zolder vindt ze een kist met mysterieuze spulletjes die haast tot leven lijken te komen. Vol verbazing valt ze van de ene in de andere belevenis, en neemt ze de toeschouwer mee op een reis door haar fantasie waar de grenzen tussen illusie en werkelijkheid vervagen.

Amilia  is het magische vervolg op het succes van het Amila Showteam in Holland’s Got Talent, waar Margje van der Lei met haar acrobaten met de Golden Buzzer direct de halve finale van 2023 wisten te bereiken. En niet zonder reden. Spectaculaire (lucht)acrobatiek, dans en inspirerende muziek zijn met elkaar verweven tot een fantastisch theaterspektakel dat zijn weerga niet kent.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

JOES ~ DEZE RIDDER ZEGT NEE                                                                                    Kindertheater (3+)

zo 7 jan, 11:00 uur | Vestzaktheater, Steenwijk | Entree: € 12.50

Grappige Interactieve voorstelling In de serie 'Sprookjes op zondag'
Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk te zijn en is hij zelfs een beetje eenzaam…? net als Finn.? 
‘Deze ridder zegt NEE’ is een grappige interactieve voorstelling over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap. Geschikt voor iedereen die weleens nee zegt of nee zou willen zeggen!? 
Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Kate Hindley en Lucy Rowland.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

HOGE FRONTEN ~ HOEHEETTUT                                                                                    Kindertheater (6+)

zo 7 jan, 15:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 13.50

‘Hoeheettut’ is een heerlijk speelse, beeldende familievoorstelling over letters, woorden en zinnen. Je ontdekt abc’s in de vorm van mannetjes, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Gemaakt op basis van teksten en tekeningen van Joke van Leeuwen, voor iedereen die net heeft leren lezen en van taal en letters houdt.
Randprogrammering
Maak voorafgaand aan de voorstelling je eigen (te) gekke ABC. Wordt het een monstertjes-ABC, een lenig-ABC of heb je zelf een beter idee?!
Na afloop van de voorstelling is er in de Foyer een verkleedletterfeest en meet&greet met Joke van Leeuwen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

ERNST, BOBBIE & DE REST ~ DE VAKANTIESHOW                                                        Kindertheater (4+)

zo 7 jan, 15:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 13.50

De shows van kinderhelden Ernst en Bobbie zijn altijd een heerlijke belevenis voor het hele gezin. Naast alle grappen en grollen die ze maken en de bijzondere avonturen die ze beleven, kan iedereen uit volle borst meezingen met de bekende liedjes van tv.
De twee vrienden zijn ditmaal op vakantie, maar er gaat natuurlijk weer van alles mis. Op weg naar de camping verdwalen ze in het bos en Bobbie is ook nog eens vergeten de tent mee te nemen. Als ze uiteindelijk bij de camping aankomen, is die overvol. Gelukkig is er een oplossing: Ernst en Bobbie worden het animatieteam van de camping. Maar of dat nou zo’n goed idee is?

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________

HET HOUTEN HUIS ~ IK... EH IK                                                                                      Kindertheater (6+)

zo 14 jan, 15:00 uur | Posthuis Theater, Heerenveen | Entree: € 15.=

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

IK… eh ik is de winnaar van een Zilveren Krekel voor “meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie”!  Ook decorontwerper en -bouwer Douwe Hibma is dit jaar in de prijzen gevallen. Hij kreeg een Zilveren Krekel voor “meest  indrukwekkende podiumprestatie” voor het decorontwerp van IK… eh ik en zijn bijdrage aan het decorontwerp van Ruimtevlucht.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page