jong,jonger,jongst

________________________________
ASSEPOESTER DE MUSICAL | Posthuis Theater, Heerenveen                                         Familievoorstelling (4+)
za 10 dec, 13:30 en 16:00 uur | Entree: € 24.-

In ‘Assepoester De Musical’ komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Uiteraard zal ook in deze sprookjesvoorstelling van Van hoorne de humor niet ontbreken. Zo zullen Assepoesters stiefmoeder, haar stiefzus en stiefbroer zorgen voor hilarische momenten. Door de mooie liedjes en schitterende kostuums beleef je een fantastische en betoverende middag in het Posthuis Theater! 
Na de voorstelling kun je alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater. Kom verkleed naar het theater en meld je voor aanvang van de voorstelling aan bij de sprookjesbalie voor de verkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt na afloop van de voorstelling beloond met een sprookjesachtige prijs.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
EMILIE WEISSE/TENT ~ BE KIND | De Lawei, Drachten                                       Circustheater (6 - 18 maanden)
zo 11 dec, 11:00 en 15:00 uur | Entree: € 17.50 (zie tekst voor verduidelijking)

Kom en beleef samen met je kleintje voor het eerst de wondere wereld van circus. Be kind is een intieme theaterervaring voor baby's van 6 tot 18 maanden. In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee artiesten je mee op een zintuiglijke reis. Van het gezang van vroege vogels tot lichtgevende jongleerkegels in de schemering, de voorstelling volgt het ritme van de dag. Het pop-up decor komt langzaam tot leven, en er is altijd wel iets dat rammelt, verschijnt, kraakt, rolt of zweeft. 

De kleintjes maken van heel dichtbij kennis met acrobatiek en jongleren. Tijdens de voorstelling ontstaat een hartverwarmende dialoog tussen de artiesten en hun jonge publiek. Zij mogen meedoen, al hoeft dat niet. Door deze spontane interacties is elke voorstelling net iets anders. Na de voorstelling nodigen de artiesten de kleintjes uit om samen het speelveld te ontdekken. Ze mogen in, uit, langs en door het decor kruipen om de bijzondere materialen van dichtbij te verkennen.

Voetnoot van de organisatie: 

Deze voorstelling heeft een leeftijdsaanduiding met een begin- en een eindleeftijd van 6 tot 18 maanden. Wij vragen je de leeftijdsindicatie te respecteren en te laten gelden voor elk kind in jouw gezelschap. Voor de voorstelling betaal je €17,50 voor één volwassene en één baby (6 - 18 maanden). Als toeschouwer van de voorstelling betaal je €11,-, enkel volwassenen kunnen in het publiek plaatsnemen. De kaarten voor toeschouwers zijn vanaf 1 december bij te boeken, maximaal twee toeschouwers per twee (volwassene + baby) deelnemers.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DIRIGENT GERBEN VAN DER VEEN ~ BACH VOOR KIDS | RK Kerk, Heerenveen                       Familieconcert
zo 11 dec, 11:30 uur | Entree: € 5.-

Bach for Kids Op zondagmorgen 11 december is van 11.30 tot 12.30 uur in de R.K. kerk in Heerenveen een familieconcert Bach for Kids, waarin dirigent Gerben van der Veen kinderen op een speelse manier kennis laat maken met Bach, zijn Weihnachtsoratorium, de zangers en de musici. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Heerenveen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
JERITZA TONEY ~ OP MUZIKALE REIS MET ... | DNK, Assen                                                 Kindertheater (2+)
zo 11 dec, 14:00 uur | Entree: € 2.50

Hou je van muziek? Hou jij van bewegen? Hou jij van zingen? Hou jij van gezelligheid? Ga dan mee op een muzikale reis met Jeritza! Jeritza schrijft liedjes speciaal voor kinderen. Iedereen is van harte welkom en mag gezellig mee doen. Jeritza vertelt verhalen, zingt en speelt muziek, in nauw samenspel met het publiek. Ze houdt moeiteloos rekening met een bepaald thema, of vertelt het verhaal uit een (prenten)boek naar keuze. Op muzikale reis langs Anansi Een populair verhaal dat Jertiza vaker vertelt, gaat over spin Anansi. Over deze mythische spin gaan al eeuwenlang en over de hele wereld verhalen de ronde. Het mooist zijn deze verhalen wanneer ze worden verteld… Maar of ze waar gebeurd zijn? Heeft deze spin met haar magische krachten echt bestaan? Dat weet niemand…

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MEREL VAN ELDIK ~ DE RODE SNEAKERS | De Lawei, Drachten                                  Kindertheater (6+)
zo 11 dec, 14:00 uur | Entree: € 10.50 ~ € 15.50

De Rode Sneakers is een eigentijdse bewerking van het sprookje De rode schoentjes van Andersen, met liedjes en live gemaakte zandtekeningen van Rosa van der Vijver, beter bekend als de Zandprinses. Oma leest Anne voor uit het grote sprookjesboek, over een meisje dat alles denkt te hebben. Het verhaal geeft Anne een nieuwe kijk op de dingen om haar heen.
In het begin vindt Anne het een kinderachtig verhaaltje, tot het haar ineens een nieuwe kijk geeft op alles om haar heen. Hebben haar vriendinnen wel het beste met haar voor? Is Anne net zo belangrijk voor hen als zij voor haar? Of staat vriendschap toch niet op de eerste plek? De Rode Sneakers is een eigentijdse bewerking van het sprookje De rode schoentjes van Hans Christian Andersen. Door de liedjes en de live gemaakte zandtekeningen krijg je het gevoel alsof je midden in het sprookje zit.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
HET MEISJE MET DE ZWAVELSTOKJES | Vestzaktheater, Steenwijk                                      Kindertheater (3+)
za 17 dec, 14:00 uur | Entree: € 12.50 

Een beeldschoon winters sprookje. Over een meisje dat helemaal alleen in de sneeuw  hoop en troost vindt in het afsteken van haar zwavelstokjes. Bij ieder stokje dat zij brandt  verschijnt een droombeeld, een stille wens.. Droevig? Hooguit ontroerend. Zoals bij alle voorstellingen van Het Kleine Theater schuwen we de verdrietige kant van  het verhaal niet, maar geven we er wel een vrolijke en optimistische draai aan. Deze keer met een muzikant aan onze zijde. Zo leeft zelfs het Meisje met de zwavelstokjes nog lang en gelukkig.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
RUDOLF NAMMENSMA ~ DE NOTENKRAKER | Posthuis Theater, Heerenveen                   Theatercollege (7+)
do 22 en vr 23 dec, 19:00 uur | Entree: € 9.-

Het spookt in het huis waar Clara woont. Als zij tijdens de kerstnacht haar bed verlaat is in de woonkamer van alles veranderd. Haar kerstcadeau, een houten notenkraker, is levensgroot geworden en in gevecht met de Muizenkoning. En dan... 
Aan de hand van muziek- en beeldfragmenten neemt meesterverteller Rudolf Nammensma zijn publiek mee op avontuur door Tsjaikowski’s beroemde Notenkraker-ballet en legt van alles uit, interactief met het publiek.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DE FEE VAN FOLGEREN | De Lawei, Drachten                                                                                 Musical (6+)
vr 23, ma 26, di 27, woe 28, do 29 en vr 30 dec, 19:00 uur (ma en wo ook om 14:00 uur) | Entree: € 22.50

Het leven van familie De Vries van Vreewijk is nogal chaotisch. Vader Yde staat er sinds de dood van zijn vrouw Emma praktisch alleen voor. Zijn zeven kinderen zijn tamelijk onhandelbaar, ze staan bekend onder de naam De Bende van Vreewijk. Het is niet verwonderlijk dat geen enkele kinderjuffrouw het in dit gezin lang uithoudt. Tot overmaat van ramp moet vader binnen een maand een huwelijkspartner vinden, omdat hij anders zijn villa kwijt zal raken en daarmee ook zijn gezin. Dan verschijnt ineens de magische Matilda Tevree. Zal het haar lukken het gezin te redden? De Fee van Folgeren is gebaseerd op het boek Nurse Matilda van Christianna Brand uit 1964. Voor Wilma Hoornstra en Paul Passchier dienen de boeken nu als inspiratie voor hun zesde familievoorstelling in De Lawei.
Regionaal amateurtalent, ondersteund door een professioneel productieteam, zal de komende kerstperiode De Fee van Folgeren bewerken tot een echte familiemusical.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DROOM XL ~ KERST IS DOM, GAME ON | Vestzaktheater, Steenwijk                                     Regionaal Toneel
vr 23, 19:30 uur | Entree: € 10.-

De cast van DROOMXL speelt op geheel eigenwijze en eigentijds het beroemde kerstverhaal van Dickens. Het is kerstavond. Iedereen viert gezellig kerst met elkaar, behalve één die vindt kerst maar dom en zonde van zijn tijd, hij gamet liever. Maar dan krijgt hij wel heel vreemd bezoek. Het is zijn allerlaatste kans om zijn mobiel en gameconsole uit te zetten en kerst te vieren zoals het hoort. Droom XL is gemaakt door acteurs en actrices met een verstandelijk beperking.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
KRUIMELTJE ~ DE MUSICAL | De Meenthe, Steenwijk                                                                            Musical 
zo 25 dec, 13:30 en 16:00 uur | Entree: € 26.50

Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend de straten door. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Noor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing? Zijn vader en Wilkes blijken oude jeugdvrienden te zijn geweest! Zou Wilkes kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij dan eindelijk niet meer op straat hoeven te leven? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn... Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen. Een hartverwarmende familiemusical, vol leuke liedjes, ondeugende streken en avontuur! Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire kinderverhalen. Na de succesvolle tweede film in 2020, is Kruimeltje, nu in een compleet nieuwe versie, eindelijk weer in het theater te zien.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DE SCHIPPERS VAN DE KAMELEON ~ MET DE MUZIEK MEE | Posthuis Theater, Heerenveen       Musical (6+)
di 27 dec, 19:00 uur | Entree: € 23.50

Het leek zo rustig in het dorp Lenten. Tot daar de illustere dirigent en componist Antonius Demesmaeker verschijnt. Even lijkt het er op dat hij een orkest zou willen beginnen in dit plekje aan het water. Maar zijn motieven zijn uitermate duister. Gelukkig voor het prachtige platteland doorziet de tweeling Hielke en Sietse al snel zijn plannen. Samen met de oplettende agent Zwart en de olijke boerenknecht Gerben zullen ze deze onverlaat moeten ontmaskeren. Gelukkig krijgen ze daarbij ook hulp van het superslimme meisje Sara en een mysterieuze waarzegster waarvan niemand precies weet wat zij nu eigenlijk in Lenten te zoeken heeft.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DE SCHIPPERS VAN DE KAMELEON ~ MET DE MUZIEK MEE | Posthuis Theater, Heerenveen       Musical (6+)
di 27 dec, 19:00 uur | Entree: € 23.50

Het leek zo rustig in het dorp Lenten. Tot daar de illustere dirigent en componist Antonius Demesmaeker verschijnt. Even lijkt het er op dat hij een orkest zou willen beginnen in dit plekje aan het water. Maar zijn motieven zijn uitermate duister. Gelukkig voor het prachtige platteland doorziet de tweeling Hielke en Sietse al snel zijn plannen. Samen met de oplettende agent Zwart en de olijke boerenknecht Gerben zullen ze deze onverlaat moeten ontmaskeren. Gelukkig krijgen ze daarbij ook hulp van het superslimme meisje Sara en een mysterieuze waarzegster waarvan niemand precies weet wat zij nu eigenlijk in Lenten te zoeken heeft.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
STRANGE WORLD | De Winsinghhof, Roden                                                                                       Kinderfilm
vr 30 dec, 13:00 uur | Entree: € 7.50 (jeugd) en € 10.-

Strange World introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar op de loer ligt. Ze krijgen hierbij gezelschap van een eigenzinnige klodder, een driepotige hond en een hele reeks vraatzuchtige wezens. Strange World is geïnspireerd op klassieke avonturenverhalen”, zegt regisseur Don Hall. “De film is een originele avonturen- en komediefilm over drie generaties van de familie Clade, die hun verschillen onderling moeten overwinnen, terwijl ze een vreemde, wonderlijke en vaak vijandige wereld verkennen”, aldus Hall.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
KNOR | Filmwerf Oosterwolde, de Miente                                                                                             Film (6+)
do 29 dec, 19:30 uur | Entree: € 8.- (jongeren € 5.-)

Knor van Mascha Halberstad, grote winnaar van drie Gouden Kalveren, te weten in de categorie beste film, beste regie en beste production design. Het is de eerste animatiefilm die ooit een Gouden Kalf voor de Beste Film in de wacht sleepte. Voor haar debuut zocht regisseur Mascha Halberstad naar een verhaal dat zich zou lenen voor ‘stop-motion animatie’. In de geest van haar literaire held Roald Dahl mocht het verhaal ook een donker randje hebben. Ze vond dit alles in het boek ‘De wraak van Knor’ van schrijfster Tosca Menten. De film is dan ook meer dan alleen een kinderfilm geworden. De negenjarige Babs krijgt een schattig biggetje cadeau van een onbekende opa die jarenlang in Amerika woonde. Ze moet er echter alles aan doen om hem van haar ouders te mogen houden. Babs gaat dan ook met Knor op puppytraining. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen met Knor te hebben. Opa gaat meedoen met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
HOTEL SINESTRA | De Winsinghhof, Roden                                                                                        Kinderfilm
wo 28 dec en wo 4 jan, 13:00 uur; wo 28 en vr 30 dec en vr 6 jan, 15:30 uur | Entree: € 7.50 (jeugd) en € 10.-

Wanneer een boze Ava tijdens de skivakantie in Hotel Sinestra haar overbezorgde ouders weg wenst, zijn de volgende morgen ineens alle volwassenen verdwenen. Eerst is het feest, maar al snel gaat er van alles mis. Ava en haar nieuwe vrienden besluiten alles op alles te zetten om samen met hun ouders kerst te kunnen vieren.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
JUF ROOS GAAT OP AVONTUUR | De Meenthe, Steenwijk                                                     Theatershow (2+)
di 3 jan, 14:00 uur en wo 4 jan, 16:00 uur | Entree: € 19.50 (volw.)

Wegens het overweldigende succes van deze theatershow met overal uitverkochte zalen, komt Juf Roos terug naar het theater. Juf Roos en Gijs maken zich op voor de landelijke Molendag. De molen moet er piekfijn bij staan maar dan… gebeurt er iets ergs met de molen. Juf Roos en Gijs doen er alles aan om de molen op tijd weer in orde te krijgen. Zou het ze lukken om dit voor elkaar te krijgen? Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs. 
* Laat je kind een mooie tekening maken voor Juf Roos. Neem die mee stop hem voorafgaand aan de voorstelling in de mand. De tekening gaan we gebruiken in de voorstelling!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
HET FEEST VAN TANTE RITA | De Meenthe, Steenwijk                                                                  Minidisco (4+)
di 3 jan, 16:00 uur | Entree: € 15.- (volw.)

In een grappige en knotsgekke musical beleven Theo en Lulu een bijzonder avontuur in het Tsjoe Tsjoe Wa-Bos op weg naar het Grote Feest van Tante Rita. Een verrassende swingmusical vol met alle grote Minidisco-hits, zoals ‘Dans met Tante Rita’,’Tsjoe Tsjoe Wa’ en de ‘Coco Loco’. Blijven zitten is geen optie! Na de film nu ook de musical bij u in het theater!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
WIL DE KROKODIL | De Winsinghhof, Roden                                                                                      Kinderfilm
wo 4 jan, 15:30 uur | Entree: € 7.50 (jeugd) en € 10.-

Nadat het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt. Wil is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Wil bedreigd wordt door boze buurman Mr. Grumps moet het gezin samenwerken met Wils charismatische eigenaar Hector P. Valenti. Samen laten ze iedereen zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil die een nog grotere indruk maakt.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MENEER MONSTER ~ DE WINTER GRUFFALO | DNK, Assen                                                 Kindertheater (3+)
vr 6 jan, 14:00 en 16:00 uur | Entree: € 14.- 

Meneer Monster herneemt zijn hilarische bewerking van het meesterlijke kinderboek ‘De Gruffalo’ in een speciale sneeuw-editie.
Brr, de winter komt eraan. Gelukkig herneemt Meneer Monster zijn hilarische bewerking van het meesterlijke kinderboek ‘De Gruffalo’ in een speciale sneeuw-editie. Dus neem je muts en handschoenen mee en geniet nog eenmaal van de avonturen van Muis. Spannende fysieke slapstick voor iedereen vanaf drie jaar, met sneeuwballengevecht na afloop.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
HET PELETON ~ DRIE KONINGENAVOND | Podium Zuidhaege, Assen                                  Jeugdtheater (3+)
vr 6 en za 7 jan, 20:00 uur | Entree: € 15.-  (€ 10.- 9t/m 12 jr)

Theatergroep Het Peloton is jarig en pakt in de kerstvakantie groot uit met Shakespeare’s komedie Driekoningenavond. 
Groninger theatergroep Het Peloton bestaat 10 jaar en pakt daarom uit met Shakespeare’s komedie Driekoningenavond. Een vrolijke kerstvoorstelling over gek worden van liefde en jezelf zijn. Na een schipbreuk besluit de edele Viola als man door het leven te gaan. Ze helpt een hertogin die verliefd is op een gravin, maar de gravin wordt juist verliefd op haar en zij weer op de hertogin. Een baron en de hofmeester hebben óók een oogje op de gravin, maar die worden het slachtoffer van een feestende freule, een zingende nar en de bekokstovende bedienden. Als ook nog Viola’s tweelingbroer opduikt is de verwarring compleet.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MENEER MONSTER ~ DE WINTER GRUFFALO | Posthuis Theater, Heerenveen                    Kindertheater (3+)
za 7 jan, 14:00 en 16:00 uur | Entree: € 15.50 

Meneer Monster speelt een hilarische winterse bewerking van het meesterlijke kinderboek ‘De Gruffalo’ van Julia Donaldson een Axel Scheffler. Een heuse sneeuw-editie. Dus neem je muts en handschoenen mee en geniet van de avonturen van Muis, die door de andere dieren wordt uitgenodigd om lekker te komen eten. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap. ‘De Winter Gruffalo’ is spannende fysieke slapstick voor iedereen vanaf drie jaar. Met een sneeuwballengevecht na afloop.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DE SCHIPPERS VAN DE KAMELEON ~ MET DE MUZIEK MEE | DNK, Assen                                    Musical (6+)
za 7 jan, 16:00 uur | Entree: € 22.50

Daar is hij dan eindelijk. De snelste boot van heel Nederland. De Kameleon! Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu de theaters in. Een muzikaal spektakel en een huiveringwekkend avontuur. Onderschat het platteland en het groene water niet want de onbesuisde Tweeling zal altijd overwinnen. Boeren, burgers en buitenlui... maak je borst maar nat. Anders doet de Kameleon dat wel.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
KIKKER IS VERLIEFD | DNK, Assen                                                                                  Familievoorstelling (3+)
zo 8 jan, 15:00 uur | Entree: € 22.-

Kikker voelt zich de laatste tijd een beetje vreemd. Hij moet lachen en huilen tegelijk, er zitten vlinders in zijn buik en zijn hart klopt sneller dan normaal. Wat is er aan de hand? Zijn vrienden Varkentje, Eend, Rat en Haas gaan op zoek naar het antwoord in deze spiksplinternieuwe familiemusical, naar het boek ‘Kikker is verliefd’ van Max Velthuijs.
Na afloop van de voorstelling komen de acteurs naar de foyer voor een meet & greet.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen: