top of page

cabaret&kleinkunst

________________________________
DIEDERIK VAN VLEUTEN ~ BOUWJAAR '61
za 13 apr, 20:15 uur | Posthuis Theater, Heerenveen | Entree: € 23.50  

Meesterverteller duikt in de jaren van verwondering en verbazing uit zijn eigen jeugd. Diederik was bijna acht jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd in hoge mate bepaald door Asterix, Kuifje en de kennis uit de Kijk. En misschien is dat nog wel steeds zo. 

De kracht en betekenis van herinnering, daarover gaat Diederiks vijfde solo. Hij vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61. Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. Na zijn voorouders jarenlang in het theater tot leven te hebben gewekt gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent weten we na afloop.

 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
REMY EVERS ~ STOORZENDER (Try-Out)
za 13 apr, 20:30 uur | De Lawei, Drachten | Entree: € 14.= 

Absurdistisch spektakel waarin de grenzen tussen fantasie en realiteit vervagen. Een absurdistisch spektakel over een energieke jongen met te veel vrije tijd die verstrikt raakt in een eenzijdige burenruzie. In een voorstelling waarin ontroering en humor vechten om voorrang en waar de grenzen tussen fantasie en realiteit elkaar kruisen, gaat de ontwapenende Evers op zoek naar antwoorden.

 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DUBBELKWARTET VAN ZANGERS UIT ASSEN ~ AL ZOLANG ONDERWEG NAAR DE VREDE TOE
di 16 apr, 19:45 uur | Adventskerk, Assen | Entree: vrij 

Op 29 maart is het 100 jaar geleden dat Jules de Corte werd geboren. Al op driejarige leeftijd blind, groeide hij op in een internaat en ontwikkelde zich hierna tot een bekend pianist, componist en zanger. In de wereld van kleinkunst en klassieke muziek wordt nog altijd met bewondering over hem gesproken. 
Men is lovend over de teksten en muziek van zijn meer dan 3000 liedjes. Opmerkelijk is hoe actueel zijn teksten anno 2024 nog zijn. Een dubbelmannenkwartet van ervaren zangers uit Assen en omgeving zingt speciaal voor deze avond gemaakte meerstemmige zettingen. Peter Siebesma begeleidt het dubbelkwartet achter de vleugel en zingt een aantal liederen solo. Het programma draait om een vijftal thema’s die steeds weer een ander licht op het leven en uitgebreide oeuvre van deze legendarische componist werpen. Een muzikale reis rond leven en lied van Jules de Corte.

 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
TRYO ~ TRIO CABARET TRY-OUTS
vr 19 apr, 20:15 uur | Vestzaktheater, Steenwijk | Entree: € 18.75

TRYO oftewel 'trio cabaret try-outs' is een avondvullende voorstelling waarin drie cabaretacts ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, brengt TRYO deze cabaretiers naar het theater. TRYO is iedere voorstelling anders, elke show een wisselende line-up met nieuw talent, winnaars van cabaretfestivals en gevestigde namen die bij TRYO komen try-outen voor hun nieuwe voorstelling. De avond wordt gepresenteerd door een cabaretier of comedian die het publiek mee neemt in het try-out proces. 

 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ELKE VIERVEIJZER ~ DRIFT
vr 26 apr, 20:15 uur | Posthuis Theater, Heerenveen | Entree: € 19.=

Voor haar voorstelling ‘Lucht’ ontving Elke Vierveijzer de Poelifinario 2021, de prijs voor het meest indrukwekkende kleinkunstprogramma van het seizoen. Het vervolg is een muzikale reis langs de driften, angsten en drijfveren van de mens, langs onze diepste verlangens en de dingen in onszelf waar we bang voor zijn. Elke gaat op zoek naar wat we liever verborgen houden en wordt daarbij ondersteund door diepe drums en vunzige bassen. 

 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
RUNDFUNK ~ SCHAU
za 4 mei, 21:00 uur | De Lawei, Drachten | Entree: € 29.50

Treiterhumorduo Rundfunk is scherper en grootser dan ooit.

Duo Rundfunk beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontvingen hun eerste twee theatervoorstellingen een vloedgolf aan lovende recensies en wonnen ze ook nog eens de Neerlands Hoop. En nu komen ze nog scherper en grootser terug met Schau. De nieuwe Schau van Rundfunk is echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg! In de voorstelling Schau zitten stroboscopische lichteffecten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page