top of page

filmhuis-agenda:

________________________________

ICH BIN DEIN MENSCH

za 25 mrt, 20:00 uur | Filmwerf Oosterwolde, de Miente  | Entree: € 8.=

Alma krijgt een menselijke robot op proef. In eerste instantie behandelt ze het samenleven met Tom als een huiswerkopdracht, met zichtbare tegenzin. Tegelijk is ze gefascineerd door zijn onstuitbare dienstbaarheid. De film gaat niet zozeer over een robot die veel op een mens lijkt, maar over de reactie van de mens daarop. Soms duister, vaak humoristisch drama over de romantische gevolgen van kunstmatige intelligentie.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

ich-bin-dein-mensch-poster.jpg

________________________________

WOMEN TALKING

ma 27 mrt, 20:00 u | Filmclub Roden, De Winsinghhof  | Entree: € 10.=

In 2010 proberen de vrouwen van een gesloten geloofsgemeenschap de realiteit te verzoenen met hun geloof. Gebaseerd op het boek van Miriam Toews.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

5076600.webp

________________________________

DE ACHT BERGEN

di 28 mrt, 20:15 uur | Filmhuis Steenwijk, Vestzaktheater  | Entree: € 9.=

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

de-acht-bergen_ps_1_jpg_sd-low.600x0.jpg

________________________________

MOONAGE DAYDREAM

wo 29 mrt, 20:00 uur | Filmhuis Gorredijk, De Skâns  | Entree: € 7.50

MOONAGE DAYDREAM is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van Cobain: Montage of Heck. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar dient ook als een gids voor een leven dat zinvol is en voldoening geeft in de 21e eeuw. Een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie’s nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

Moonage-Daydream_ps_1_jpg_sd-high_Copyright-2022-Universal-Pictures-All-Rights-Reserved.we

________________________________

TRIANGLE OF SADNESS

vr 31 mrt, 20:00 uur | Filmhuis Noordwolde, 't Buurthuus  | Entree: € 7.50

Zwart-komisch drama van de Zweedse regisseur Ruben Östlund (Gouden Palm) over rijkdom en klasse. Influencer Yaya (Charlbi Dean) en model Carl (Harris Dickinson) gaan mee op een wufte elite-cruise met een dronken marxist als kapitein. Door een ongeluk zinkt het jacht en stranden Yaya en Carl met enkele miljardairs en een schoonmaakster op een eiland. De opvarenden voeren een strijd om te overleven en de sociale hiërarchie wordt helemaal op zijn kop gezet.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

33958_153988_ps_sd-high.webp

________________________________

TOEN IK JE ZAG

zo 2 apr & ma 3 apr, 20:00 u | Filmclub Roden, De Winsinghhof  | Entree: € 10.=

Naar de bestseller die Isa Hoes schreef over het leven met haar man Antonie Kamerling.

Acteurskoppel Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert-Jan Weeber) leidt op het eerste oog een droomleven. Ze krijgen allebei de ene na de andere fantastische rol aangeboden, wonen met hun kinderen op een idyllische boerderij en zijn nog altijd stralend verliefd op elkaar. Maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen zien. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

34037_158829_ps_sd-high.webp

________________________________

THE WHALE

di 4 apr, 20:15 uur | Filmhuis Steenwijk, Vestzaktheater  | Entree: € 9.=

The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn van hem vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je toch tot tranen toe beroert. 'Fraser gives the performance of a lifetime' (Time Out)

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

34751_160405_ps_sd-high.webp

________________________________

FANFARE

za 8 apr, 19:30 uur | Filmhuis Steenwijk, Vestzaktheater  | Entree: € 14.50 

De film Fanfare van Bert Haanstra ging 65 jaar geleden in première en dat wordt gevierd! Martin Koolhoven kijkt speciaal met ons naar één van zijn favoriete Nederlandse films. Met gevoel voor nostalgie laat hij scenes zien die hij de moeite waard vindt. Hij zal de avond op zijn bekende wijze voorzien van commentaar, doorspekt met meningen en anekdotes.

Koolhovens keuze
Filmmaker Martin Koolhoven komt dit jaar 4 keer naar het filmhuis om een door hem geselecteerde film uit te leggen en te vertonen. Martin bepaald kort van te voren het thema van de avond. dit kan een persoon zijn zoals een regisseur of acteur, of een bepaald onderwerp of item. Zo kan er een avond zijn die is gewijd aan Steven Spielberg, zombies of Franse maffiafilms. In het eerste uur laat Martin fragmenten zien, leidt deze in en begeleid ze eventueel van live commentaar. Daarna is er een pauze van 20 minuten. Het tweede deel is de hoofdfilm die ook weer eerst ingeleid wordt. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

1497.jpg

________________________________

MINSKY ONTDEKT MINSKY

za 8 apr, 20:00 uur | Filmwerf Oosterwolde, de Miente  | Entree: € 8.=

Irina Minsky is de weduwe van de befaamde tenor Michael Minsky, die in de jaren 70 en 80 deel uitmaakte van het Don Kozakkenkoor. Irina wijdde zich aan het verzamelen van alle opnames waar Michael op zingt. Bert van Oudenaren uit Wolvega heeft deze indrukwekkende zoektocht in vele landen op prachtige wijze gedocumenteerd. De kijker wordt meegenomen in historische filmbeelden van het Don Kozakkenkoor. Irina Minsky en Bert van Oudenaren zijn in de Miente aanwezig om de film in te leiden.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

Irina-Minsky-poster-2-scaled.jpg

________________________________

HIT THE ROAD

do 13, vr 14 apr, 20:00 uur en di 18 apr, 14:00 uur | Filmhuis Nienoord, Leek  | Entree: € 10.=

Heerlijke roadmovie uit Iran die lijkt op alle andere roadmovies uit de filmgeschiedenis – avonturen in en rond een auto, op weg van A naar B –, maar toch nieuw aanvoelt en volstrekt uniek is. Regisseur Panah Panahi (zoon van de gelauwerde filmmaker Jafar Panahi) vermengt namelijk allerlei stemmingen en filmstijlen met elkaar, terwijl hij er bijna achteloos toch een grappig en aangrijpend geheel van weet te maken. We volgen een vader, moeder en hun twee zoons (de een jongvolwassen, de ander nog geen tien jaar oud en zeer luidruchtig), die op weg zijn naar mysterieuze afspraak, ergens diep in de bergen bij de Turkse grens.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

image_14460130.jpeg

________________________________

SONGS OF REPRESSION

vr 14 apr, 20:00 uur | Filmhuis Noordwolde, 't Buurthuus  | Entree: € 7.50

Een documentaire uit 2020 die de donkere geschiedenis van de Duitse kolonie Villa Baviera in Chili onderzoekt. De film volgt de verhalen van voormalige leden van de sekte-achtige gemeenschap die werden onderworpen aan fysieke en psychologische mishandeling ten tijde van generaal Pinochet. Door middel van hun persoonlijke verhalen en archiefbeelden onderzoekt de film de manieren waarop de leiders van de gemeenschap hun macht gebruikten om hun volgelingen te controleren en te manipuleren, en de blijvende impact van trauma op degenen die het overleefden. Uiteindelijk onthult de film een complexe en verontrustende erfenis van onderdrukking en veerkracht in het licht van extreme tegenspoed.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

bWFpbi9maWxtcy8yMDIyLTIwMjMvcG9zdGVyX2hyX3NvbmdzX29mX3JlcHJlc3Npb24uanBn.jfif

________________________________

SONGS OF REPRESSION

vr 14 apr, 20:15 uur | Filmhuis Steenwijk, Vestzaktheater  | Entree: € 9.=

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, ze is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanwezigheid waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. De film scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen editie van Film By The Sea. Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The Legacy), Søren Malling (Borgen) en met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (The Killing). De film was dit jaar in Denemarken al een enorm box-office succes.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

rose_ps_1_jpg_sd-low_photo-by-martin-dam-kristensen.600x0.jpg

________________________________

THE BANSHEES OF INISERIN

ma 17 apr, 20:00 u | Filmclub Roden, De Winsinghhof  | Entree: € 10.=

In The Banshees of Inisherin volgen we twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

TBOI _ Filmposter 70 x 100 cm NL _ PRE (1).webp

________________________________

RETURN TO DUST

wo 19 apr, 20:15 uur | Filmhuis Steenwijk, Vestzaktheater  | Entree: € 9.=

De bescheiden Ma en de schuchtere Cao zijn verstoten door hun families en worden gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk. Ze besluiten hun krachten te bundelen om samen te overleven. In de veilige haven die ze hebben weten te creëren, ontstaat er langzaam maar zeker een bijzondere band tussen Ma en Cao.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

return-to-dust_ps_1_jpg_sd-low.600x0.jpg

________________________________

ELVIS

za 22 apr, 20:00 uur | Filmwerf Oosterwolde, de Miente  | Entree: € 8.=

Filmbiografie over Elvis Presley, met een breed uitgemeten rol van diens schimmige manager Tom Parker, gespeeld door Tom Hanks. Elvis wordt gevolgd van het zinderende begin van de rock-‘n-roll tot zijn bestaan als veredelde circusact in Las Vegas. Aanstekelijke en zeer onderhoudende film die echt op het grote doek gezien moet worden. Austin Butler zet vol overgave een frisse versie neer van de vaakst geïmiteerde beroemdheid uit de vorige eeuw.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

Elvis.jpeg
bottom of page