top of page

filmhuis films

________________________________

LES INDÉSIRABLES                                                                                                               

zo 26 mei, 10:45 uur | FilmLiga Assen, DNK | Entree: € 12.=

Haby woont met haar familie in een verwaarloosde flat in een van de Parijse banlieues. De nieuwe burgemeester Pierre, een jonge arts, wil de flat in de sloppenwijk slopen, zodat er nieuwe tweekamerappartementen worden gebouwd. De huidige bewoners zullen die echter nooit kunnen betalen. Op haar werk in het gemeentehuis ontdekt Haby zijn plannen en komt in opstand tegen dit beleid.

De activistische Haby lijkt door haar gemengde afkomst een minder rechtmatige Parisienne te zijn, terwijl zij in de wijk is opgegroeid. En de burgemeester is maar nauwelijks bewust van de daadwerkelijke impact van zijn beslissingen op de burgers.

De film duurt 1 uur en 45 minuten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

5866_pos_large.jpg

________________________________

EVIL DOES NOT EXIST                                                                                                           | Entree: € 12.=

ma 27 en di 28 mei, 20:00 uur; za 1 jun, 15:30 uur; zo 2 jun, 10:45 uur | FilmLiga Assen, DNK 

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki in de buurt van Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn voor een luxe camping vlakbij het huis van Takumi met gevolgen voor de watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de camping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.

Winnaar beste film Londen Filmfestival.

De film duurt 1 uur en 46 minuten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

MV5BMjkwYWQwNjItNTY0OC00YTcwLWIwZDktMTAwMjEzOTlmYTMxXkEyXkFqcGdeQXVyNjQyMTI3MTM_._V1_FMjpg

________________________________

INSHALLAH A BOY                                                                                                 

di 28 mei, 20:15 uur | Filmhuis Steenwijk, Vestzaktheater | Entree: € 9.=

De 30-jarige Nawal is onlangs weduwe geworden en raakt verwikkeld in een juridische strijd met haar bemoeizuchtige zwager Rifqi. In Jordanië heeft de schoonfamilie namelijk recht op een deel van de erfenis als een vrouw geen zoon heeft. Uit wanhoop om haar huis en haar leven met haar dochtertje te verliezen, verzint ze een list om de rechtsprocedure uit te stellen. Geïnspireerd door ware gebeurtenissen.

De film duurt 1 uur en 53 minuten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

inshallah-a-boy_ps_1_jpg_sd-low.600x0.jpg

________________________________

HOLLY                                                                                                                                     | Entree: € 12.=

ma 3 en di 4 jun, 20:00 uur; za 8 jun, 15:30 uur; zo 9 jun, 10:45 uur | FilmLiga Assen, DNK 

Op school is Holly een buitenbeentje. Op een dag meldt ze zich ziek en juist dan breekt een grote brand uit in het schoolgebouw waarbij leerlingen omkomen of gewond raken. Het valt op dat Holly’s aanwezigheid zorgt voor kalmte en gemoedsrust bij de nabestaanden. Sommige mensen dichten haar voorspellende gaven toe. En Holly gaat erin mee, allang blij om gezien te worden. Het zondert Holly opnieuw af van de rest, maar op een positieve manier, waar iedereen in de benarde situatie van de middelbare school gevoelig voor is. Toch groeit het Holly al snel boven het hoofd.

De film duurt 1 uur en 42 minuten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

medium_5a0157f0dcb6cc59.jpg

________________________________

POOR THINGS                                                                                                 

di 4 jun, 20:15 uur | Filmhuis Steenwijk, Vestzaktheater | Entree: € 9.=

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn, een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding. De film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos en geproduceerd door hoofdrolspeelster Emma Stone. Zij won tevens de Oscar voor Beste Vrouwelijke Actrice.

De film duurt 2 uur en 21 minuten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

poor-things_ps_1_jpg_sd-low_2023-20th-century-studios-all-rights-reserved.600x0.jpg

________________________________

10 CAPITANO                                                                                                 

di 11 jun, 20:15 uur | Filmhuis Steenwijk, Vestzaktheater | Entree: € 9.=

Geïnspireerd op mythen en waargebeurde verhalen neemt regisseur Matteo Garrone de kijker in Io Capitano mee op een diep ontroerende tocht van twee tienerjongens, die hun familie in Senegal verlaten om hun droom van een beter leven in Europa na te jagen. Hun hedendaagse Odyssee voert hen door de verstikkende woestijn en over de onstuimige zee. Ze beginnen hun reis als mens, maar transformeren al snel tot handelswaar voor de mensensmokkelaars waarbij hun dromen, hoop en ambities ruimte moeten maken voor een strijd om te overleven.

De film duurt 2 uur en 2 minuten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

io-capitano_ps_1_jpg_sd-low_greta-de-lazzaris.600x0.jpg

________________________________

LA CHIMERA                                                                                                                           | Entree: € 12.=

ma 10 en di 11 jun, 20:00 uur; za 15 jun, 15:30 uur; zo 16 jun, 10:45 uur | FilmLiga Assen, DNK 

Arthur, meesterlijk gespeeld door Josh O’Connor, is een jonge Engelsman met een voorliefde voor oude beschavingen. Samen met zijn vrienden verdient hij de kost met het leegroven van Etruskische graven en de verkoop van kunstvoorwerpen aan rijke verzamelaars op de zwarte markt. In La Chimera begint Arthur, gekweld door een verloren liefde, een zoektocht om zichzelf en een voor eeuwig verdwenen verleden te redden. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten een eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.

De film duurt 2 uur en 10 minuten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

La_Chimera_poster_DEF_BE.jpg

________________________________

RADICAL                                                                                                                                 | Entree: € 12.=

ma 17 en di 18 jun, 20:00 uur; za 22 jun, 15:30 uur; zo 12 jun, 10:45 uur | FilmLiga Assen, DNK 

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Hij ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en er nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren. Zij komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden. Dat is nog niet zo makkelijk, als de school waar je werkt geen computers heeft en het schoolhoofd niet bepaald je grootste fan is.

De film duurt 2 uur en 5 minuten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:
 

MV5BNmZkNzQwZmYtMzk5NS00YjUxLWEwMzAtNjUwYTRlYWNiMDkxXkEyXkFqcGdeQXVyNTUzMDQ4MDE_._V1_.jpg
bottom of page