top of page

koor&orkest

________________________________
CHOIRS IN CONCERT ~ VIJF KOREN CONCERT
za 20 apr, 20:00 uur | Trinitas, Heerenveen | Entree: € 17.50 (vvk € 15.=)

Vijf koren concert - het mannenkoor Zingend Verbonden uit Joure , het Stellingwerfkoor uit Wolvega, We Want More Vocal Group uit Heerenveen, De Woudklank uit Oranjewoud en het Popkoor That's it uit Joure - onder leiding van dirigent Lars Mulder. 
Een afwisselende avond met popkoren, gemengde koren en een mannenkoor. Een verrassende mix van verschillende stijlen van o.a. pop, rock, musical en klassieke muziek. Vijf zeer verschillende koren met als bindende factor dirigent Lars Mulder. De piano- en orgelbegeleiding is in handen van Anne Kroeze. Een pauzedrankje is bij de kaartprijs inbegrepen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
KMK JOHAN WILLEM FRISO ~ GROET AAN DE KONING
vr 26 apr, 20:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 5.=

Het is inmiddels een traditie om op de vooravond van Koningsdag de festiviteiten in Assen alvast te starten met een concert van het huisorkest van Assen: de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF). 
De kapel brengt u in samenwerking met de gemeente Assen op geheel eigen wijze in de stemming voor Koningsdag door u te laten zien en horen wat het grootste orkest van de landmacht in huis heeft. Uiteraard zullen (eigen) solisten, nieuwe arrangementen en originele blaasmuziek niet ontbreken.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
KAMERKOOR TIRANA ~ REQUIEM FAURÉ
vr 3 mei, 20:00 uur | De Koepelkerk, Smilde | Entree: € 20.=

In de periode dat we stilstaan bij hen die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog en alle conflicten sindsdien zingt Kamerkoor Tiraña het Requiem van Fauré. Een indrukwekkend werk van rouw en troost. Door het leggen van nieuwe accenten en het maken van andere keuzes componeerde Fauré een markant en geliefd werk. Met solisten en het orgel als begeleiding is het een nieuwe beleving van dit beroemde werk. Naast dit centrale werk zingt Tiraña werken gebaseerd op de hymne In Gottes Nahmen fahren wir van, Isaac, Finck en Stolzer. Omgeven door werken van Johann Sebastian Bach en Heinrich Schütz.
Uitvoerenden:
Kamerkoor Tiraña Groningen
o.l.v. Tymen Jan Bronda

m.m.v.
Robert Koolstra – Orgel
Clarisse Planchais– Sopraan
Jaap de Kok – Bariton

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
TOONKUNSTKOOR HEERENVEEN ~ANNELIES, NAAR HET DAGBOEK VAN ANNE FRANK
za 4 mei, 20:00 uur | RK Kerk, Heerenveen | Entree: vrij

Annelies is een modern oratorium over het leven en droevige lot van Anne (Annelies Marie) Frank. De Engelse componist James Whitbourn kreeg als eerste componist van het Anne Frank Fonds toestemming om teksten uit het dagboek op muziek te zetten. Melanie Challenger stelde het libretto samen met krachtige passages uit ”Anne Frank, the Diary of a Young Girl”.
De sopraansoliste zingt Anne's woorden, het koor geeft commentaar op de gebeurtenissen om haar heen. Het werk is toegankelijk, groots en meeslepend. Het bevat allerlei muzikale citaten, een koraal dat Anne gekend zal hebben, een Duits kinderliedje, klezmer (rituele Joodse muziek), een hit van Vera Lynn, orthodoxe klaagzang, fragmenten die aan musicals doen denken en verwijzingen naar de klanken van Amsterdam met name naar de klokken van de Westertoren, die Anne zo troostten.
De muziek en de teksten brengen op indringende wijze iets over van de vreugde en het verdriet, de angst en de hoop die Anne gevoeld moet hebben. Annelies heeft alles in zich om een klassiek stuk te worden. Het stuk kan niet op een passender wijze klinken dan op 4 mei, als afsluiting van de herdenking van de gevallenen bij het monument aan de van Maasdijkstraat in Heerenveen. Het concert begint om 20.45 uur in de R.K. Heilige Geestkerk. Na afloop vragen we u om een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten die het Toonkunstkoor Heerenveen gemaakt heeft.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page