top of page

koor&orkest:

________________________________
ASSER MANNENKOOR 

do 14 dec, 20:00 uur | Koepelkerk, Smilde | Entree: € 15.=   

Tien jaar geleden stopte het Asser Mannenkoor met geven van Kerstconcerten. Nu vonden de mannen het tijd om die draad weer eens op te pakken. Nog voor de zomervakantie (!) begon het koor enkele nummers van het bestaande kerstrepertoire nieuwe glans te geven. En na enig zoeken pronken er nu ook een aantal nieuwe – internationale – juweeltjes op het programma. Met dit prachtige materiaal gaat het Asser Mannenkoor onder leiding van dirigent Marco Warta, samen met pianist Jan de Roos en violiste Inge Muntendam het nieuwe kerstoptreden verzorgen

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GROOTKOOR DRENTHE & FLORIAN

vr 15 dec, 20:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 22.50

Dirigenten: Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Het is inmiddels een traditie geworden. In december genieten jaarlijks vele mensen van de befaamde Grootkoor kerstconcerten. Kom alvast in de kerststemming met zanger Florian, die met zijn prachtige stem diepe indruk maakte in het tv-programma ‘ARIA’. Een groot gemengd koor, samen met Tenor Florian vertolken de grootste kerstklassiekers aller tijden. Laat je betoveren door de magie van kerst en geniet samen met je familie en vrienden van Grootkoor Drenthe.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MANNENENSEMBLE ORPHEUS OEKRAÏNE & HET REGENBOOGKOOR DRACHTEN

vr 15 dec, 20:00 uur | Zuiderkerk, Drachten | Entree: € 10.=

Het Orpheus mannenensemble bestaat uit 8 mannen met een professionele zangopleiding. Orpheus zingt voor een deel religieuze orthodoxe kerkmuziek en voor een deel volksliederen uit Oekraïne. Het Regenboogkoor zingt een gevarieerd repertoire.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
CANTICA SACRA ~ CAROLS OF JOY AND HOPE

vr 15 dec, 20:00 uur | St. Clemenskerk, Steenwijk | Entree: € 20.= (vvk € 17.50)  

De muzikale begeleiding wordt deze keer gevormd door Jan de Roos op piano en Wytske Holtrop op cello. Een gouden combinatie! Cantica Sacra doet ook dit concert weer een greep uit de mooiste kerstmuziek van Dan Forrest, Elaine Hagenberg, Bob Chilcott, John Leavitt en andere hedendaagse top-componisten. U heeft ze in eerdere concerten al leren kennen. Samen met de sprankelende pianoklanken en het warme geluid van de cello staat de muziek in dit concert garant voor een sfeer van vreugde en hoop, een lichtpunt in de donkere dagen voor kerst. Voor het koor een feest om uit te voeren, voor de luisteraars een avond genieten!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GROOTKOOR FRIESLAND & FLORIAN ~ KERSTCONCERT

za 16 dec, 20:00 uur | De Lawei, Drachten | Entree: € 20.= 

Het is inmiddels een traditie geworden. In december genieten jaarlijks vele mensen van de befaamde Grootkoor kerstconcerten. Kom alvast in de kerststemming met zanger Florian, die met zijn prachtige stem diepe indruk maakte in het tv-programma Aria. Een groot gemengd koor, samen met Tenor Florian vertolken de grootste kerstklassiekers aller tijden. Laat je betoveren door de magie van kerst en geniet samen met familie en vrienden van Grootkoor Friesland.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
CHR. MANNENKOOR ASSEN ~ KERSTCONCERT

za 16 dec, 20:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 20.= 

Kom in de kerststemming en dompel je onder in de kerstliederen van het Christelijk Mannenkoor Assen. De mooiste kerstliederen van over de hele wereld uitgevoerd door de warme en bronzen klanken van het CMA, de glasheldere sopraan Annemet Lems, de virtuoze saxofonist Inge Mulder, de bekende begeleiders Jorrit Woudt en Harry Hamer.

Bijzonder blij is het CMA met Inge Mulder. Zij is een klassiek geschoolde saxofonist met zeer dynamische spel. Met gedurfde klanken en kleuren brengt zij het publiek tot groot enthousiasme. Zij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De bekende sopraan Annemet Lems is regelmatig op televisie te zien. Annemet is één van de prijswinnaars van de Nederlandse Vocalistenpresentie 2004.Het CMA is een van de grootste mannenkoren uit het noorden van het land. Het is een vriendengroep waar iedereen zich snel thuis voelt. De bezielende dirigent Bert Duijst weet het koor ieder jaar weer tot grootse prestaties te brengen. Tijdens dit concert zullen nieuwe maar ook bekende kerstliederen te horen zijn. Populair klassiek, Carols, traditionele maar ook opvallende kerstmuziek, het CMA en de solisten zullen met passie musiceren.

Ervaar wat zovelen al ervaren hebben: Kerst begint met het kerstconcert van het Christelijk Mannenkoor Assen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LINK! ~ JINGLE BELLS CONCERT

zo 17 dec, 14:30 uur | St. Martenskerk, Beetsterzwaag | Entree: € 17.= (vvk € 15.=)  

Zangformatie LINK! presenteert een op kerst geïnspireerd programma in de historische Sint Martenskerk in Beetsterzwaag. Naast de bekende kerst klassiekers, al dan niet in een nieuw jasje, zal LINK! ook mooie arrangementen zingen van sfeervolle nummers die prima in een kerstsfeer te plaatsen zijn. Van melodische klanken uit de filmmuziek tot Schotse volksmuziek en Nederlandse poëzie of zelfs een klassiek stuk van Mozart. Kortom een gevarieerd muzikaal programma. LINK! is een zangformatie uit Drenthe, opgericht begin 2014. Er wordt een zeer breed repertoire gezongen. Klassieke, moderne, bekende, onbekende, nieuwe en oude muziek. De muziek wordt a capella, met minimale begeleiding, met een geluidsband of met een live band gezongen en is meestal minimaal 5-stemmig, wat ieders aandeel heel belangrijk maakt.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DRENTS KAMERKOOR ~ THERE SHALL BE CHRISTMAS DAY

zo 17 dec, 15:00 uur | Pancratiuskerk, Diever | Entree: € 17.50

Het Drents Kamerkoor hoopt u weer te kunnen verrassen met een gevarieerd programma door de eeuwen heen. Van de vroege barok (begin zeventiende eeuw) tot modern werk uit de 21ste eeuw, a capella of begeleid door onze vaste pianist Jan de Roos. There shall be Christmas Day, Led by a golden star….. Mooie muziek met hier en daar hoopvolle woorden, als lichtpunten in donkere dagen! Een originele titel bedenken voor een kerstconcert begint zo langzamerhand wel een beetje lastig te worden. Toch, kijkende bij de titels van de kerststukken van dit kerstconcert kwam meteen “There shall be Christmas Day” (Reginal Wright) bovendrijven; wat er ook gebeurt aan oorlogen en andere ellende om ons heen, het wordt weer Kerst, of we nu zin hebben om het te vieren of niet. Het feest is verankerd in onze westerse samenleving. U hoort in dit concert o.a. een compositie van Michael Praetorius (1571-1621) op het gedicht “Wie schön leuchtet der Morgenstern” dat Philip Nicolai in 1599 schreef, midden in een dramatische pest epidemie. Wie weet voelde Nicolai zich ook wel een beetje schuldig over het feit dat hij zich bezig hield met de Kerstster, maar hij had het waarschijnlijk ook nodig. Ook als Drents Kamerkoor verdiepen wij ons met plezier in kerstmuziek!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
CONCORDIA, ELSER SMART & ZANGGROEP LANGEDIEKE ~ KERSTCONCERT

zo 17 dec, 15:00 uur | 't Anker, Elsloo | Entree: vrij

Met de dagen die korter en donkerder worden, zoeken velen naar warmte en licht. “Komt allen tezamen” wordt op het eind van deze maand niet alleen veel gezongen maar het brengt figuurlijk ook de mensen samen om met elkaar dingen te doen. Voor wat het laatste betreft hebben de muziekvereniging Concordia Elsloo, het  Smartlappenkoor Elser Smart en de Zanggroep Langedieke de handen in een geslagen om op zondagmiddag 17 december een gezamenlijk kerstconcert te houden. Momenteel treffen de drie verenigingen de nodige voorbereidingen om met verwijzingen in tekst en muziek tot en goed resultaat te komen. Dat is nog eens sfeervol toeleven naar kerst! “Laat je betoveren door dit prachtige kerstconcert” is het credo van deze middag die in de grote zaal van ’t Anker in Elsloo wordt gehouden. Alle drie de verenigingen treden deze
zondagmiddag apart maar ook gezamenlijk op. De aanvang is 15.00 uur en de toegang is gratis. Een vrij gift is echter wel welkom.

________________________________
ZANGKOOR DE WOUDKLANK
zo 17 dec, 15:00 uur | Goede Herderkerk, Heerenveen | Entree: vrij

Zangkoor De Woudklank Oranjewoud geeft o.l.v. dirigent Lars Mulder een gevarieerd kerstconcert

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BYZANTIJNSKOOR DRENTHE
zo 17 dec, 15:00 uur | Margarethakerk, Norg | Entree: € 20.= (vvk € 18.=)

Het programma bestaat uit Byzantijnse gezangen en een aantal Slavische kerstliederen. De ongeveer 35 mannen uit de regio Drenthe brengen in stijlvolle kleding en op een waardige manier de sacrale klanken van de Oosters-orthodoxe liturgie ten gehore.. Dit type koorzang komt het beste tot zijn recht wanneer er a capella, dus zonder instrumentale begeleiding, gezongen wordt. Het Byzantijnskoor Drenthe ontstond in 2004 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een bovengemiddeld koor. Dirigente Julia Zaytseva-Koning (1980), afkomstig uit Kazan, Rusland werd daar aan de plaatselijke muziekschool en het conservatorium opgeleid in de vakken zang, piano en koordirectie. Zij studeerde cum laude af en vervolgde in 2004 haar studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sindsdien heeft zij haar eigen muziekpraktijk als dirigente, pianiste, zangeres en docente/pedagoge.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
TOONKUNSTKOOR HEERENVEEN ~ MESSIAH

zo 17 dec, 15:00 uur | Trinitas, Heerenveen | Entree: € 35.= (vvk € 32.50)

Najaarsconcert, uitgevoerd wordt MESSIAH van G. F. Handel. 

sopraan Wendy Roobol
alt Netty Otter
tenor Falco van Loon
bas Henk Neven

barok-ensemble Eik en Linde

muzikale leiding: Pauli Yap

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
HET REGENBOOGKOOR & CMV CRESENDO ~ KERST SING-INN 

zo 17 dec, 15:00 uur | De Oase, Drachten | Entree: vrij

Zowel CMV Crescendo als het Regenboogkoor speelt en zingt een eigen repertoire, maar ook gezamenlijk zullen er nummers te horen zijn en natuurlijk is er samenzang.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
WATERKANTKOOR DE COMPAGNONS VROUWLU 

zo 17 dec, 15:00 uur | De Schutse, Appelscha | Entree: vrij

Het koor, de muzikanten en de dirigent zijn er klaar voor. Het wordt een concert met kerstliedjes die meegezongen kunnen worden en sommige om stil van te genieten in een sfeervol versierde kerk. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
FEMME VOCALES ~ KERSTCONCERT

zo 17 dec, 15:30 uur | Witte Kerk, Hemrik | Entree: € 12.50

Het veelzijdige vrouwenkoor Femmes Vocales  brengt u, op zondagmiddag 17 december, helemaal in Kerstsfeer. In onze prachtige Witte Kerk van Hemrik laat het koor een grote diversiteit aan kerstrepertoire horen. Naast klassieke werken brengt het koor prachtige composities van hedendaagse componisten. Een grote verscheidenheid aan sferen en talen komen in dit concert voorbij, alsook verrassende bewerkingen van White Christmas en Silent Night.
Het koor staat onder leiding van Claartje van Dokkum, die met haar bevlogen directie garant staat voor zowel sfeer als vrolijkheid. Zij vertelt ook iets over de achtergrond van de gezongen werken. Pianist Geralda de Vries zorgt met haar subtiele spel voor de begeleiding.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
CANTORIJ GROOTEGAST-DOEZUM & LAUDAMUS ~ CHRISTMAS CAROLS

zo 19 dec, 15:00 uur | NH Kerk, Tolbert | Entree: € 12.50  

In de serie “Muziek in d’Olle Buurt” worden Christmas Carols ten gehore gebracht door leden van Cantorij Grootegast-Doezum en Christelijk gemengd koor “Laudamus”. Dit samengestelde koor staat onder leiding van Jellegeert Postma, die ook het orgel zal bespelen. Verder wordt medewerking verleend door Berta Kwant op blokfluit en Annekor Top op orgel voor de zangbegeleiding. Delen van de bekende Engelse carols kunnen door het publiek worden meegezongen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ASSER MANNENKOOR 

do 21 dec, 20:00 uur | De Schulp, Assen | Entree: € 15.=   

Tien jaar geleden stopte het Asser Mannenkoor met geven van Kerstconcerten. Nu vonden de mannen het tijd om die draad weer eens op te pakken. Nog voor de zomervakantie (!) begon het koor enkele nummers van het bestaande kerstrepertoire nieuwe glans te geven. En na enig zoeken pronken er nu ook een aantal nieuwe – internationale – juweeltjes op het programma. Met dit prachtige materiaal gaat het Asser Mannenkoor onder leiding van dirigent Marco Warta, samen met pianist Jan de Roos en violiste Inge Muntendam het nieuwe kerstoptreden verzorgen

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ANÚNA ~ CHRISTMAS WITH ANÚNA - A WHISPER OF PARADISE

do 21 dec, 20:15 uur | RK Parochiekerk, Heerenveen | Entree: € 29.50

De dagen worden korter, de kachel brandt behaaglijk: tijd voor het internationaal befaamde Anúna om Nederland in kerstsfeer te brengen. De groep brengt koormuziek van het hoogste niveau, een klanktapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve gregoriaanse liederen, waarbij de zangers en zangeressen nadrukkelijk het contact met hun publiek zoeken. Voor het rijkgeschakeerde repertoire put Anúna inspiratie uit religieuze bronnen en oude volksverhalen. Samen met prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht levert dit een betoverend kerstconcert op, met klassiekers als ‘Silent Night’, ‘Away In A Manger’ en andere sfeervolle liederen. Anúna staat onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ASSER MANNENKOOR 

vr 22 dec, 20:00 uur | Margarethakerk, Norg | Entree: € 15.=   

Tien jaar geleden stopte het Asser Mannenkoor met geven van Kerstconcerten. Nu vonden de mannen het tijd om die draad weer eens op te pakken. Nog voor de zomervakantie (!) begon het koor enkele nummers van het bestaande kerstrepertoire nieuwe glans te geven. En na enig zoeken pronken er nu ook een aantal nieuwe – internationale – juweeltjes op het programma. Met dit prachtige materiaal gaat het Asser Mannenkoor onder leiding van dirigent Marco Warta, samen met pianist Jan de Roos en violiste Inge Muntendam het nieuwe kerstoptreden verzorgen

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
CMV CONCORDIA 

za 23 dec, 20:00 uur | De Vermaning, Drachten | Entree: vrij

Op zaterdag 23 december organiseert CMV Concordia een Kerstconcert in de Doopsgezinde Kerk te Drachten. Onder leiding van dirigent Durk Krol wordt er een mooi kerstprogramma verzorgd waarin ook LoCo (Leerlingenorkest Concordia) een rol zal spelen. Medewerking aan dit concert wordt verleend door Nova Vocaal onder leiding van Mirna Westra. Nova is een veelzijdig ambitieus jong vrouwenkoor dat in 2023 is opgericht als doorstart van het Groninger Studentenkoor.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BRASSBAND DE WÂLDSANG & GOSPELKOOR G-ROOTS 

zo 24 dec, 14:00 uur | De Lawei, Drachten | Entree: € 22.50  

Gospelkoor G-Roots en Brassband De Wâldsang presenteren met GROOTS! een bijzondere muzikale middag. Uit een eerdere samenwerking bleek de combinatie tussen koperklanken en gospelzang een groot succes en dat smaakte naar meer, veel meer!  

Gospelkoor G-Roots ontstaat in 2002 als drie Black gospel solisten een zanggroep vormen. In de loop der jaren is de groep uitgegroeid tot een gospelkoor van enthousiaste en getalenteerde zangers en zangeressen, waardoor het een koor is met de meest uiteenlopende achtergronden er ervaringen in de muziekindustrie. De formatie laat met een hun afwisselende repertoire en enthousiaste optredens het publiek genieten. G-Roots heeft onder andere backings gedaan voor grote namen als Do, Guus Meeuwis en Diggy Dex en mag gerekend worden tot de absolute top op gebied van Black gospel!  

Brassband De Wâldsang mag tot een van de topbrassbands van Nederland gerekend worden. Opgericht in 1977 ontwikkelde de band zich door de jaren heen als een stabiele en graag geziene brassband bij wedstrijden en concerten. Brassband De Wâldsang werd o.a. zeven keer uitgeroepen tot VARA’s Brassband van het jaar en werd maar liefst 15 keer bekroond tot Nederlands Kampioen. Een absoluut record wat geen enkele andere brassband in Nederland wist te behalen. Ook de eigen georganiseerde concerten, met nationale en internationale artiesten genieten een grote publiekelijke belangstelling.  De combinatie van een swingend en enthousiast gospelkoor met de warme koperklanken van de brassband vormen de basis voor het concert GROOTS! Een swingend concert met een vleugje kerst.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
CAMERATA AMSTERDAM-KIEV ~ WIEN BLEIBT WIEN 2.0

vr 5 jan, 20:00 uur | De Meenthe, Steenwijk | Entree: € 35.= 

We zijn weer terug van weggeweest! Wien bleibt Wien biedt rond de feestdagen in 2023 wederom een feest der herkenning. In een nieuwe muzikale jas gestoken, kunt u traditiegetrouw genieten van meeslepende walsen van Strauss en Léhar, maar ook van hoogtepunten uit verschillende musicals zoals ‘Elisabeth’ en ‘My Fair Lady’.
Natuurlijk mogen ook evergreens zoals ‘Träume unterm Christbaum’, ‘Lippen schweigen’ en het ‘Viljalied’ niet ontbreken. Dit alles samen met beroemde melodieën uit Operastad Wenen, de schatkamer van bermoemde melodieën!
Orkest : Camerata Amsterdam - Kiev
Dirigent : Jeroen Weierink
Regie : Marc Krone
Solisten : Claudia Petacca, sopraan Marcel Reijans, tenor Sef Thissen, Bariton
Dansers : Kiev Ballet
Met medewerking van : Maria Knihnytska Tanya Efimenko Volodymyr Efimenko

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page