top of page

pop&jazz:

________________________________
SOUL & BLISS | Le Brocope

vr 2 jun, 20:00 uur | Entree: € 25.= (vvk € 20.=)                                     

Soul & Bliss bestaat uit vijf ras-muzikanten die van alle muziek de lekkerste liedjes uitzoeken en daar een dampende en donkerbruine stoofpot van brouwen. Naar authentiek recept, eigengereid en heel erg lekker! We weten wat we doen, durven alles, we houden van muziek en van elkaar ...én van ons publiek! Wij geven uw feest kleur want we spelen met plezier en toewijding originele vertolkingen van tijdloze covers. Voor ons geen slappe aftreksels; wij zijn fijnproevers! 

Linda Westera – leadzangeres/smaakmaker, Ton Kerkhof – gitarist/smaakmaker, Gooswijn van Rees – bassist/smaakmaker, Roy Kieftenbeld – percussionist/smaakmaker, Adriaan Stam – slagwerker/smaakmaker

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MOTEL WESTCOAST ~ ONE OF THESE NIGHTS | Posthuis Theater, Steenwijk

vr 2 jun, 20:15 uur | Entree: € 30.=                                      

In ‘One of These Nights’ wijdt Motel Westcoast voor het eerst een hele set aan de legendarische Eagles. Motel Westcoast brengt sinds 2007 de populaire Amerikaanse Westcoast-muziek naar de theaters, tot genoegen van inmiddels zo’n 200.000 bezoekers. Belangrijkste troef is de meerstemmige zang: “Zelden hebben vier stemmen zo goed bij elkaar gepast", schreef Muziekkran OOR over de groep. In ‘One of These Nights’ wijdt Motel Westcoast voor het eerst een hele set aan de legendarische Eagles. Na de pauze klinken songs van befaamde groepen als The Beach Boys, Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en CCR. De aanstekelijke muziek zorgt geheid voor een dampende zaal vol enthousiaste muziekliefhebbers, waarvan sommigen hun jeugd aan zich voorbij zien trekken en anderen nieuwe muzikale pareltjes ontdekken.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
WOOD FOR THE TREES & RAVIS UNDERDOGS | Buitentheater Tivoli, Assen

za 3 jun, 20:00 uur | Entree: € 10.=                                      

WOOD for the TREES
Opgericht in 2021 door een gemeenschappelijke passie voor rock- en alternatieve muziek onder een andere bandnaam. Oude jeugdvrienden Peter (lead gitaar) en Ernst-Jan (drums) hebben al regelmatig met elkaar samengespeeld in eerdere bands. Via een vorige band hebben zij de andere Peter (ritme gitaar) en Jan-Willem (bas) leren kennen. Al snel ontstond het eerste eigen werk en een goede klik. Door omstandigheden kon de toenmalig zanger niet langer deelnemen en heeft Dieuwert (zang) zich aangesloten en was hiermee de geboorte van Wood for the Trees een feit. De ietwat meer pop- en songwriter invloeden van Dieuwert hebben ervoor gezorgd dat de sound van Wood of the Trees een mengeling is geworden van muzieksmaken, maar trouw blijft aan Rock. Wood for the Trees is dan ook een greep uit het Engelse equivalent van het spreekwoord “door de bomen het bos niet meer zien”; typerend voor het dilemma waar zij voor stonden toen gevraagd werd hun muziek in een genre te plaatsen.

RAVI'S UNDERDOG
Ravi's Underdogs is een indierock trio uit Groningen. Ze brengen eigen materiaal in het Engels, Gronings en Nederlandstalig en later daarbij invloed doorschemeren van The Velvet Underground, The Doors, Nick Cave en Mark Lanegan. Ze zijn door media wel eens de Groningse Pogues genoemd, hun folky punklied Vette Klaai bij het schrijven van dit stuk al enkele weken in de Noord 9 hitlijst. Dit is slechts de voorbode voor wat nog gaat komen: de verwachting is dat de band dit jaar meerdere singles zal gaan uitbrengen en op festivals zal gaan optreden. 
Naast hun aanstekelijke liedjes zijn Ravi's Underdogs bekend van hun 'Concert voor 1' optredens, waarbij ze luisteraars uitnodigen binnen de comfortzone van de band, en start binnenkort het geheimzinnige project Tascam Tapes....

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DIVERSE ACTS ~ HEREMAPARK LIVE | Heremapark, Joure

za 3 jun, 20:15 uur | Entree: € 40.=                                      

Het belooft weer een spectaculair evenement te worden met fantastische muzikanten met een mix van twee lokale en twee landelijk bekende artiesten: Girls on Top, G-string, Jett Rebel en BLØF! Een line-up waarmee we een feestje kunnen bouwen in het mooie park Heremastate. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
VENICE | Park Rams Woerthe, Steenwijk

zo 4 jun, 15:00 uur | Entree: € 30.=                                      

“Live in het park” start dit jaar spectaculair want de Amerikaanse band VENICE komt 4 juni naar Park Rams Woerthe voor een optreden dat deel uit maakt van 7 Open Air concerten in Nederland. Dat de band Steenwijk nu aandoet, danken wij aan het feit dat het eerste theaterconcert van de Band uit Californië ook in Steenwijk plaatsvond. De Hardenbergse ondernemer Herman Potgieter huurde in 2001 De Meenthe af voor “iets heel bijzonders”, aldus zijn opvallende quote toen. De band Venice bestaat uit twee stes broers, Michael en Mark Lennon en Kipp en Pat Lennon die zijn getogen in Venice Beach California. Sinds de jaren 80 treden ze samen op en hebben, beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash en The Eagels, een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld. Hun handelsmerk zijn hun fenomenale vierstemmig zangpartijen. Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast Harmonies en David Crosby zelf noemt het de beste vocal groep van Amerika. Met ‘The Family Tree’ heeft de band een nummer dat vast in de Top 2000 staat en door veel te toeren in Nederland is er een grote Nederlandse fanbase ontstaan. Een zondagmiddag in het Park past uitstekend bij het repertoire van de Amerikaanse band. Het concert in Park Rams Woerthe is een ‘full electric band’ concert en na afloop is er een Meet en Greet met de band. Voor Park Rams Woerthe is het de eerste internationale act ooit die gepresenteerd wordt. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
RUSSELL ELFORD STANDARD QUARTET | Podium Ferron, Heerenveen

zo 4 jun, 15:30 uur | Entree: vrij                                     

Het Russell Elford Standard Quartet speelt een mengsel van swing, bebop en funky jazz standards. 
Trinus de Vries – Saxofoons
Russell Elford – Gitaar
Berthil Busstra – Fender Rhodes/ piano
Erik Robaard – Contrabas

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ROON STAAL ~ ZOMERTOUR | Mariakerk Kortezwaag, Gorredijk

do 8 jun, 20:00 uur | Entree: € 22.50                                     

Roon Staal, bekend om zijn loepzuivere tenorstem en vloeiende pianospel, weet zijn publiek elk concert weer op een authentieke en ontspannen wijze in vervoering te brengen. Dan weer sferisch ingetogen en even later vol energie begeleidt hij zichzelf op de piano. Deze Zomer Tour biedt u een gevarieerd muziekprogramma met zang in het Engels en Nederlands. Bekende covers van grote namen zoals de Bee Gees, Paul McCartney en Simon & Garfunkel worden afgewisseld met eigen werken zoals ‘Promisel’ , ‘Anthem For All’ ,’You Turn My World Around’ en ‘Dreamland’. 
Van jongs af aan zingt Staal graag in kerken met een mooie akoestiek waar een prettige interactie is met zijn publiek. In de Michaëlskerk in Oosterland zingt de 8-jarige Roon al solo in het kinderkoor. In de rol van Gavroche in ‘Les Misérables’ in 1991 kon hij muzikale talent verder ontwikkelen alsook in televisieproducties van Joop van den Ende. Rijke ervaring heeft Staal opgedaan in de rockopera ‘Tommy’ (2002) waarin hij de titelrol speelde en de musicals ‘Rembrandt’ (2006) en ‘Petticoat’ (2010) waarvoor hij een nominatie voor een musicalprijs ontving. Met zijn broer Roelf maakt Roon Staal in 2000 een bewerking van het bekende nummer ‘Help Me Through The Night’ van zijn oom Ede Staal. Een lied waarmee hij hoge ogen gooide en dat hij bij elk concert zingt. Zijn eerste studioalbum ‘The Journey’ bracht de singer-songwriter in 2010 uit. Daarna volgden nog 15 albums waarvan het prachtige album ‘Dreamland’ de meest recente is.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
POPKOOR XING ~ XING IS IN THE AIR II | Buitentheater Tivoli, Assen

zo 11 jun, 14:30 uur | Entree: € 10.=                                   

XING (afgeleid van “ik zing”) is een enthousiast, spetterend (pop)koor met ambitie uit Assen. Het veelzijdige repertoire wordt op een passievolle manier vier-tot vijfstemmig vertolkt. De basis bestaat uit actuele popsongs, aangevuld met andere genres, zoals rock, blues, jazz, musical-theatre. Ballads en up-tempo songs zorgen voor de nodige afwisseling. Mark Pepping heeft de muzikale leiding van het koor.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
DESSERT DWELLERS II | Poppodium Iduna, Drachten

do 15 jun, 20:00 uur | Entree: € 5.=                                   

Op donderdag 15 juni vindt de tweede editie van de Desert Dwellers plaats in de sfeervolle kleine zaal van Iduna. Een loodzware avond met de focus op stoner, doom, sludge en aanverwante genres. Dit keer hebben we een vet lompe internationale line up bestaande uit de psychedelische doombands Eremit uit Osnabruck en Echo Solar Void uit Brussel.
Eremit, oftewel Kluizenaar, is een Duitse doomband die eind 2015 is opgericht. Eremit speelt langzame, massieve en donkere doom, verrijkt met elementen uit aan metal gerelateerde genres zoals sludge en stoner, maar ook melancholische ambient- en drone-invloeden. Met hun muziek brengen ze op geheel eigen wijze het dystopische verhaal van een eenzame kluizenaar die na een leven op de kale zee een volkomen onbekend land bereikt. Elk nummer vertegenwoordigt een hoofdstuk van deze voortdurende saga. Laat je meevoeren op de golven van Eremit en laat je verrassen door het veelzijdige geluid van deze Duitse band. Hou je van de muziek of scenes waarin bands als Mantar, Dawn Ray’d, Bell Witch, Ahab, Ultha en Downfall of Gaia zich bevinden? Mis het niet.
Echo Solar Void is een psychedelische doomband uit België. Met het debuutalbum ‘Echo Solar Void’ dat uit één nummer van 48 minuten bestaat wist de band al op te vallen in eigen land en is het nu de buurt om het buitenland te verkennen. Het debuutalbum is het resultaat van een twee jaar durende trip gewijd aan de leegte en de meeste heavy klanken die onze zuiderburen maar konden produceren. Amped up, versterkers op 11 en go.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
KLEINE PRIJS VAN FRIESLAND | Poppodium Iduna, Drachten

za 17 jun, 20:00 uur | Entree: vrij                                 

De Kleine Prijs van Fryslân is een talentenwedstrijd voor nieuwe muziekacts in Friesland. Vanavond zie je de bands die het tot de finale hebben geschopt. Allemaal spelen ze nog een laatste keer het dak eraf om de Kleine Prijs te winnen. Wie de beste act is wordt bepaald door een landelijke vakjury. 

De voorrondes zitten er op! Het niveau lag hoog en dat heeft de jury geweten. Een act die er met kop en schouders bovenuit stak was Dan and The Middle Men. De band met Ierse frontman overtuigde de jury met hun originaliteit, gevarieerde songwriting en enthousiaste performance. In Donkerbroek kwam Drôvich als beste uit de bus. Volgens de juryleden was hun set smerig, hard, ruig en lekker! Ze vonden het tof dat de act in het Fries was en werden verrast door de combinatie van het stemgebruik van de zanger. In de laatste voorronde won Graaf Landgraaf een plek in de finale. “Een strakke band met een fijne energie en uitstraling”, aldus de jury. De twee wildcards gaan naar Plain Bizarre en Lonely For You Only. Ook zij strijden mee in de finale. In de tussentijd nemen de bands deel aan bootcamps om onder andere hun podiumpresentatie te verbeteren.

Dan and the Middle Men is een punchy alt-rock band met invloeden variërend van Soundgarden tot Royal Blood. Zware langzame grooves en energieke fuzzy riffs zijn kenmerkend voor hun geluid. Met hun energieke liveshows beloven ze er een ruig feest van te maken!
Vierpersoons formatie Plain Bizarre is drive-y, laid-back en ongecompliceerde garagerock met slacker- en punkinvloeden, overgedragen met een vleugje ongemak. Maar als je er echt over nadenkt, is eigenlijk alles Plain Bizarre. Gewoonweg absurd en onbegrijpelijk. Existentiële, maatschappelijke en persoonlijke thema’s in catchy yet fuzzy liedjes. Voor fans van Jean-Paul Sartre en Courtney Barnett.

Drôvich is een driekoppige Friese blackmetalband uit Dokkum en omstreken. Met invloeden uit de death- en thrashmetal brengen ze een nieuw geluid binnen de Friese blackmetalscene end dat maakt ze uniek. Duistere thema’s, harde riffs en meeslepende melancholiek zijn garanties voor hun muziek en live-ervaring.

Lonely For You Only wil je laten dansen, viben, springen en huilen tegelijkertijd. Geboren uit de restanten van de band No Shame, Rosé, is Lonely For You Only hier om met een luchtig indiepop repertoire de hartjes te winnen!

Graaflandgraaf is een folkpunkband met rap, zoete klankjes en tyfusherrie. Ze vragen met hun teksten aandacht voor een breed spectrum aan sociaal wrange topics, zoals mentale gezondheid, uitbuiting, geweld en andere leuke zaken. Met zowel Nederlandse als Engelstalige nummers delen ze hoe zij de wereld zien met cynische oprechtheid en een flinke dosis duistere humor. Interactie met ‘t publiek is daarbij niet ongebruikelijk. Ze zetten een act neer die mensen laat lachen en huilen. Soms scheurend, soms dromerig, maar altijd onnodig existentieel.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
IMPERIAL TRIUMPHANT & WESENWILLE | Poppodium Iduna, Drachten

zo 18 jun, 19:00 uur | Entree: € 15.=                              

AVANTGARDISTISCHE METALFREAKS OPGELET! HET KUNSTZINNIGE IMPERIAL TRIUMPHANT KOMT TERUG NAAR IDUNA VOOR EEN SHOW VOL VERNIEUWENDE TECHNISCHE FRATSEN, DISSONANTIE EN GRIMMIGHEID. EXCENTRIEK, AFWIJKEND, GIFZWART EN GEHULD IN LANGE GEWADEN EN GOUDEN MASKERS. SUPPORT KOMT VAN WESENWILLE UIT UTRECHT.

Imperial Triumphant ontpopt zich in 2005 uit de geluiden en indrukken van The Big Apple. Het duurt nog tot 2012 voordat het New Yorkse trio met hun debuutalbum op proppen komt. Dit zorgt dan wel meteen voor een aardverschuiving binnen het blackmetalgenre. In de jaren die volgen blijft de band zich ontwikkelen. In een amalgaam aan culturen als New York is het bijna onmogelijk om niet met andere muziekstijlen in contact te komen en Imperial Triumphant weet die als de beste, maar op subtiele wijze, in hun muziek te integreren. Hun laatste plaat ‘Spirit of Ecstacy’, waar jazzinvloeden bij momenten voor chaotische en dissonante sferen zorgen, bewijst dit nog maar eens. Het is niet meteen een album waar je iemand als Kenny G op zou verwachten en toch is hij een van de gastartiesten die de band bij de opnames betrok. Het maakt van Imperial Triumphant misschien wel de meest vernieuwende band binnen het gehele blacklmetalgenre.

Het uit Utrecht afkomstige Wesenwille is de support en komt indruk maken met een complexe vorm van blackmetal die muzikaal, vocaal en tekstueel goed is doordacht.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE DINO TRIO | Poppodium Iduna, Drachten

za 24 jun, 20:00 uur | Entree: € 17.50                            

Gezellige Jazzavond in RondoM met The Dindi Trio en Linda Molenkamp. The Dindi Trio bestaat uit Maarten Gal op piano, René Postma op contrabas en Matthias van Olst op drums. Samen met zangeres Linda Molenkamp brengen zij hun programma met “the best of the Great Americain en Brazilian songbook”. Bekende en onbekende songs zullen de revue passeren. Swingen met Ella Fitzgerald en zwoele Bossa nova’s van Elis Regina. 
Multi-instrumentalist Maarten Gal studeerde zowel aan de de conservatoria van Zwolle als Hilversum. Naast zijn carrière als franse hoornist is hij ook virtuoos op de toetsen. Hij is als uitvoerend musicus momenteel aan het optreden met oa zangeres Greetje Bijma. Daarnaast is hij actief bigband dirigent. Bassist René Postma (conservatorium Zwolle) is de man van het geluid. Naast zijn uitvoerende carrière als bassist in diverse jazz en popformaties is hij ook continu bezig met vernieuwing in geluid. Hij werkte hiervoor o.a. samen met Roy Mitchell-Cardenas. René won de prijs voor ‘Beste sounddesign’ in het 48hour filmproject met de film “Omhoger” van The Post. Matthias van Olst is een veelzijdige drummer zowel live als in de studio. Allround van jazz tot rock en van soul tot pop. Hij heeft zijn eigen studio en werkt met diverse bands over de hele wereld. Zijn muzikale avonturen brachten hem in België, Zwitserland, Duitland, Luxemburg, Groot Brittannië, Hongarije, Frankrijk, Griekenland, Spanje en USA. 
Zangeres Linda Molenkamp studeerde jazz zang aan het conservatorium van Groningen. Ze is een veelgevraagd zangeres en treed op in diverse formaties, van bigband tot intieme duo concerten. Naast gastsolist bij diverse bigbands is ze momenteel te zien met Gypsy band Manouche Swing, Linda Sings Nina Simone en Linda’s Jazz.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BLACK FLAG | Poppodium Iduna, Drachten

zo 25 jun, 15:00 uur | Entree: € 23.= (vvk € 20.=)                            

WREED! MET BLACK FLAG HALEN WE EEN VAN DE GRONDLEGGERS VAN DE AMERIKAANSE HARDCOREPUNK NAAR IDUNA! DE BAND WERD IN 1976 OPGERICHT IN HERMOSA BEACH IN CALIFORNIË EN KOMT IN JUNI NAAR EUROPA VOOR EEN SELECT AANTAL FESTIVAL- EN CLUBSHOWS.

Samen met tijdgenoten Bad Brains, Minor Threat, MDC en DOA stond Black Flag aan de wieg van het independent label en tourcircuit in de Verenigde Staten. Het oeuvre van de groep omvat 7 studioplaten en 2 livealbums. Rode draad en constante factor binnen Black Flag is gitarist, songwriter en labelbaas Greg Ginn. Het vooraanstaande magazine Rolling Stone bestempelt de man als een van honderd beste gitaristen aller tijden. Hij wordt alom geroemd om zijn befaamde west coast punkgeluid en de ‘do it yourself’ punkethiek. Een product hiervan is Ginn’s label SST dat naast Black Flag releases heeft uitgebracht van bands als Husker Du, Sonic Youth en Dinosaur JR. Met een hernieuwde line-up met onder andere proskater Mike V (Vallely) op zang is Black Flag sinds 2013 terug van weggeweest.

Supports:

SPY
Rauw, boos, agressief en recht in je gezicht core. Dat is wat je kan verwachten van de uit de Bay-Area van de VS afkomstige band SPY. Met nummers van max 1 tot 2 minuten die je doen denken aan bands als Impalers, Violent Reaction, Ajax en World Peace heeft SPY al menig podia in eigen land afgebroken. En nu is Europa aan de beurt!

Youth Deprivation
Het snoeiharde Youth Deprivation uit Groningen zorgt met een intense vorm van hardcorepunk binnen no time voor een dikke moshpit. Van snelle powerchords naar instrumentale breakdowns.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page