top of page

pop&jazz

________________________________
LEMONADE 
vr 12 apr, 21:30 uur | De Meenthe, Steenwijk | Entree: € 10.=

De Steenwijker band Lemonade met zangeres Jieja Starrenburg heeft een speciaal programma samengesteld voor het Vestzaktheater. Samen met een aantal lokale muzikanten en talenten belooft Lemonade er een spetterende show van te maken. Wat deze avond extra bijzonder maakt is het feit dat de muzikanten deze avond niet alleen een elektrische set spelen, maar dat ze speciaal voor deze gelegenheid een aantal nummers in een ander jasje hebben gestoken en deze akoestisch ten gehore zullen brengen. Dit wil je niet missen!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE BOOTLEG SIXTIES ~ OVERTURES
za 13 apr, 20:00 uur | De Lawei, Drachten | Entree: € 29.50

Swingend eerbetoon aan de beste muziek uit het gouden decennium van de popmuziek. Het fabelachtige The Bootleg Sixties komt andermaal het Kanaal over vanuit het land van The Beatles, The Rolling Stones, The Who, The Kinks, The Small Faces en al die andere grote namen. Met een nieuwe setlist, een nieuw decor en nieuwe gezichten, maar één constante: een gegarandeerd fantastische avond! Dat betekent meer dan twee uur sublieme muziek van de beste Britse, Amerikaanse én Nederlandse sterren uit de jaren zestig. Het speelplezier van de band is aanstekelijk en dankzij de prachtige historische projecties – meer dan driehonderd video’s en andere beelden – waan je je helemaal terug in de tijd van het gouden decennium van de popmuziek. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
VENATOR, TOXIKULL & BILDTSTAR
zo 14 apr, 19:30 uur | Poppodium Iduna, Drachten | Entree: € 12.=

Heavymetalbands Venator en Toxikull komen naar Iduna! Support komt van local hero Bildstar. De Oostenrijkse heavymetalband Venator speelt een nostalgische stijl van heavymetal, geïnspireerd door bands als Judas Priest, Iron Maiden en Omen. De groep bracht in 2022 hun goed ontvangen debuutalbum "Echoes From the Gutter" uit via Dying Victims Productions en is klaar om de Europese podia te bestormen! Toxikull, eveneens getekend bij Dying Victims, speelt een evenzeer op de jaren 80 geïnspireerde stijl van heavy metal. Als je hart warm wordt van bands als Accept, Exciter en Judas Priest, mag je deze band niet missen! Bildtstar is een opkomende hardrock-/heavymetalband uit Friesland. Na shows met onder andere Vandenberg en Picture en met een gloednieuwe single uit, is dit de perfecte opener voor deze avond!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ERIC VLOEIMANS ~ BLOW THE WIND AWAY
wo 17 apr, 20:15 uur | Posthuis Theater, Heerenveen | Entree: € 25.= 

De internationaal bewonderde klarinettist Kinan Azmeh uit Damascus en toptrompettist Eric Vloeimans hadden tien jaar geleden hun eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Vloeimans was allang gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Het resultaat was het betoverende ‘Levanter’, bijgestaan door pianist Jeroen van Vliet. 
Een nieuwe samenwerking kon niet uitblijven en de Brothers in music keren nu terug met ‘Blow the Wind Easterly’, een gloednieuwe voorstelling waarin hun verschillende muzikale werelden weer zullen versmelten tot één. De mannen nemen ons mee op een muzikale ontdekkingsreis naar verre einders, met onverwachte vergezichten en de eindeloze, allesomarmende zee.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
SMELLS LIKE NIRVANA
do 18 apr, 20:45 uur | De Winsinghhof, Roden | Entree: € 22.50

Smells Like Nirvana is precies wat je verwacht. Het is een directe weg terug naar 1993. Een ‘trip down memory lane’ naar 18 november 1993 in New York, om precies te zijn. Het was deze legendarische concertreeks die Nirvana zelf de onsterfelijke status gaf. Dik verdiend overigens, de unieke mix tussen die duistere rauwheid en de akoestische diepgang gaven het concert een beleving die maar moeilijk is te evenaren. 
Maar Smells Like Nirvana doet het! Verwacht dus veel meer dan alleen muziek, verwacht een meeslepend verhaal! Een rauw, tragisch verhaal over een jong bandje uit Aberdeen, Amerika dat uitgroeit tot de icoon die het nu is. Over de razendsnelle opkomst, de legendarische optredens, tot het verschrikkelijk einde. Sluit je ogen en laat je meenemen, terug in de tijd, naar deze muzikale passie.
Smells Like Nirvana bestaat uit een cellist, twee gitaristen, een bassist, een percussionist (en een accordeonist). Samen vertalen zij de diepduistere klanken en leggen deze als een warme deken over je heen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
STREET FIGHTING MEN ~ ROLLING STONES TRIBUTE
vr 19 apr, 20:00 uur | De Miente, Oosterwolde | Entree: € 15.=

Street Fighting Men is een vijfkoppige 'steengoede' Rolling Stones tributeband uit het Noorden van het land. 
Aangezien alle leden al sinds hun jeugd naar de Stones luisteren, kent dit repertoire geen geheimen meer. De band staat garant voor een spetterend optreden met alle grote hits zoals (I can't get no) Satisfaction, Jumpin' Jack Flash, Honky Tonk Women, Paint It Black, Start Me Up en nog veel meer. Daarnaast beheerst de band ook genoeg "obscure" Stones nummers zoals Bitch en Child of the Moon, zodat een optreden ook voor de diehard fan nog verrassingen kan bevatten welke de reguliere Stones tributebands niet spelen. Met dezelfde beats als Charlie Watts, een pompende bas, de gitaarriffs van Keith Richards & Ronnie Wood en de stem en moves van Mick Jagger. Doe je ogen dicht en je hoort de Stones in topvorm!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
TOONTJE LAGER
vr 19 apr, 20:30 uur | Poppodium Iduna, Drachten | Entree: € 23.= (vvk € 20.=)

Toontje Lager, een van de meest geliefde nederpopbands uit de vroege jaren tachtig, komt terug naar Iduna! In een vernieuwde samenstelling, maar natuurlijk met boegbeeld Erik Mesie! Toontje Lager, opgericht in de vroege jaren 80, is een iconische Nederpopband die zijn stempel heeft gedrukt op de Nederlandse muziekscene. Met frontman Erik Mesie aan het roer bracht de band aanstekelijke hits als "Stiekem Gedanst" en "Zoveel te Doen." Toontje Lager staat bekend om hun pakkende melodieën, slimme teksten en onmiskenbaar Nederlandse sound. Het album "Er op of er onder" is een klassieker binnen het genre. Ondanks enkele veranderingen in de bezetting blijft Toontje Lager geliefd vanwege hun tijdloze muziek die de brug slaat tussen nostalgie en hedendaagse luisterervaringen. Mis het niet!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
PINK FLOYD PROJECT ~ 50 JAAR THE DARK SIDE OF THE MOON
vr 19 apr, 20:45 uur | De Meenthe, Steenwijk | Entree: € 37.50

Na hun spectaculaire én meerdere keren met vijf sterren gerecenseerde show The Wall 40 Years neemt Pink Floyd Project u nu mee naar 1973. Het jaar waarin Pink Floyd transformeert van undergroundband naar wereldact. Een spectaculaire reis terug in de tijd waarin de band een show voorschotelt zoals Pink Floyd die 50 jaar geleden zelf speelde, geïnspireerd op het optreden in de unieke ‘Live at Pompeï’-concertfilm. Op het podium experimenteert Pink Floyd Project met nummers als ‘Obscured by Clouds’, ‘Set the Controls for the Heart of the Sun’ en ‘Careful with that Axe, Eugene’.
Met het 23 minuten durende ‘Echoes’ maakt de band aan het eind van het eerste deel de opstap naar Pink Floyds grote doorbraak in 1973 met het album ‘The Dark Side of the Moon’. Deze plaat behoort tot de bestverkochte albums aller tijden en viert in 2023 zijn 50-jarig jubileum.

Na de pauze speelt Pink Floyd Project een integrale uitvoering van dit ‘classic album’, inclusief klassieke Floyd-songs als ‘Time’, ‘The Great Gig in the Sky’, ‘Us and Them’ en natuurlijk ‘Money’.
Pink Floyd Project brengt de onbetwistbare sound, look & feel van de tijdloze muziek van een van de meest invloedrijke bands aller tijden, wederom gestoken in een uniek en groots visueel spektakel.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE 70'S UNPLUGGED ~ SONGS FOR THE ROAD
za 20 apr, 20:15 uur | Posthuis Theater, Heerenveen | Entree: € 23.50

Weggaan en thuiskomen, dromen, illusies en desillusies… Hoeveel popartiesten hebben hier niet over gezongen? Het leven on the road is altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor het maken van prachtige, tijdloze popsongs. The 70’s Unplugged heeft een mooie verzameling pareltjes weten te vinden: van de Eagles tot Fleetwood Mac, van James Taylor en Joni Mitchell tot Linda Ronstadt en vele anderen. De vijfkoppige band speelt de klassiekers akoestisch en laat de liefhebbers van popmuziek een avond genieten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
SOUL JUSTICE
zo 21 apr, 15:30 uur | Stationsplein 2, Oosterwolde | Entree: vrij

Soul Justice is een groep ervaren muzikanten uit de regio Oosterwolde die een bruisend optreden garandeert waarbij stilstaan geen optie is. Met veel enthousiasme en passie spelen ze nummers van onder andere Toto, The Doobie Brothers, Orleans, Hall & Oats, Simply Red en nog veel meer. Deze zevenkoppige band is ontstaan in 2022 vanuit een informele jamsessie, waarbij er vanaf het begin een klik was en Soul Justice was een feit! 

Vocalisten Adinda en Jelle worden begeleid door een strakke band bestaande uit Jan Paul op bas, Saly op gitaar, Eddy op toetsen, Peter op drums en Bennie op percussie voor die extra groove.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ROSALIE CUNNINGHAM
zo 21 apr, 15:30 uur | Poppodium Iduna, Drachten | Entree: 20.= (vvk € 18.=)

Rosalie Cunningham, een veel bejubelde rockster met een magnetisch charisma, komt naar Iduna! Na zes succesvolle jaren met de psychedelische band Purson, heeft ze zichzelf opnieuw uitgevonden in een eigentijdse mix van psychedelica, progressieve rock en folkrock, doordrenkt met een stevige dosis invloed van haar liefde voor The Beatles en rockgrootheden uit de jaren '60 en '70, zoals Jethro Tull, Cream en Deep Purple.Mis het niet!

Rosalie brak solo door met haar debuutalbum 'Rosalie Cunningham' in 2019. Dit album, genomineerd voor de Mercury Music Prize, werd euforisch ontvangen door toonaangevende media zoals Classic Rock, Mojo en Kerrang. Haar opvolger, het album 'Two Piece Puzzle', kreeg eveneens lovende kritieken. Rosalie werd uitgeroepen tot de beste vrouwelijke zangeres in de Prog Magazine Readers Poll van 2022. Het album, een eclectische mix van stijlen, toont Rosalie's unieke vermogen om de luisteraar te vermaken en te betoveren. Het vakmanschap van het songwriting, haar stem en performance, evenals de diversiteit van het aanbod, maken 'Two Piece Puzzle' tot een uitstekend album van een van de grootste talenten in het Verenigd Koninkrijk. Na opvallende optredens op festivals en een uitgebreide tournee in het Verenigd Koninkrijk ter ondersteuning van 'Two Piece Puzzle', is Rosalie met haar band in 2024 terug op tournee in Europa.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BOSCO JAZZ & POP ORCHESTRA Ft. JOHNNY ROSENBERG
do 25 apr, 20:00 uur | De Meenthe, Steenwijk | Entree: € 25.=

Johnny Rosenberg, 'the Gypsy Crooner', stamt uit de wereldberoemde zigeunerfamilie Rosenberg. Al op zeer jonge leeftijd kreeg hij een gitaar in zijn handen en snel daarna ontwikkelde hij zich als zanger. Johnny tourde meermaals over de wereld met het befaamde Rosenberg Trio. Hij was vaak op televisie te zien, werd bekend door zijn deelname aan de eerste editie van The Voice Of Holland en won in 2020 het programma All Together Now. Johnny Rosenberg wordt regelmatig de 'Nederlandse Michael Bublé' genoemd. Zowel in vocale capaciteiten als in charismatisch opzicht lijkt Johnny niet onder te doen voor zijn idool. Michael Bublé zelf beaamde dit toen de twee elkaar ontmoetten in 2017.

Al lang droomde Johnny van zijn eigen bigband. Die heeft hij nu gevonden in BOSCO, een tienkoppig allround-jazzorkest dat al meer dan 15 jaar een begrip is in de Nederlandse muziekscene. BOSCO speelde op talloze festivals met verschillende artiesten, waaronder de rockabilly-sensatie Liptease van 2015 tot 2017. De band was meermaals op televisie te zien en was begeleidingsorkest bij verschillende theaterproducties. In 2018 en 2019 was BOSCO de vaste band van The Voice-winnaar Dennis van Aarssen en speelde het een onmiskenbare rol in het winnen van diens Edison in 2020.

In het succesvolle tv-programma 'The Tribute - Battle Of The Bands' oogstte dit orkest veel lof van zowel de jury als het publiek. De band stuntte door als begeleidingsband van Peter Douglas de finale te halen en werd als een van de prijswinnaars beloond met een concertreeks in de befaamde Ziggo Dome.

BOSCO heeft een reputatie als het gaat om veelzijdigheid. De band is dynamisch en bovendien allesbehalve een statisch orkest, maar een collectief waar zowel het plezier als de kwaliteit vanaf spat. Op het theaterpodium voelen BOSCO en Johnny Rosenberg zich thuis en dat is duidelijk voelbaar in de zaal. Laat je verbazen door deze gouden combinatie, die zowel gloednieuwe, eigen arrangementen als bekende hits van onder meer Michael Bublé en Elvis de zaal in slingert in een sprankelende show.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE WANDERERS PLAY ELVIS
vr 26 apr, 20:15 uur | De Lawei, Drachten | Entree: € 23.50

Elvis has left the building, of toch niet? Want wie de mannen van The Wanderers hoort, begint toch een beetje te twijfelen. Authentieke sound, scherpe looks en vertolkingen recht uit het hart: met The Wanderers waan je je weer in rock-‘n-roll-jaren van de fifties en vroege sixties.

De groep speelt voor de pauze muziek uit de Memphis-jaren van Elvis, met name zijn sessies in de Sun Studios. In het tweede deel komen ook de grote wereldhits aan bod: van Heartbreak Hotel tot Blue Suede Shoes, van Hound Dog tot Jailhouse Rock en van gospel tot ballade. Daarnaast vertelt journalist Kees Thies hartverwarmende Elvis-anekdotes, gelardeerd met bijzondere beelden. Dichter bij Elvis kun je niet komen, Long Live The King. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
OCOBAR
zo 28 apr, 15:00 uur | MfA MeJander, Oldeberkoop | Entree: € 13.= (vvk € 11.=)

Op zondagmiddag 28 april is het in MfA MeJander in Oldeberkoop de beurt aan Ocobar, het nu al legendarische trio uit Rotterdam van de gebroeders Bart en Rob Wijtman op bas en drums en gitarist Cok van Vuuren. Bekend geworden met name door het tv-programma Holland Sport, maar ook het podium gedeeld met Wilfried de Jong, Leo Blokhuis, Nico Dijkshoorn, Ricky Koole, Frank Lammers e.v.a. Sinds een jaar of twee ook op diverse podia te zien met een opwindende en dampende Rhythm & Blues set. Gebaseerd op de legendarische Amerikaanse muziek uit de jaren 50. Sun studio, Chicago Blues, New Orleans fun. Maar dan met de eigentijdse onmiskenbare OCOBAR touch!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LEGENDARY ALBUMS LIVE ~ NIRVANA'S MTV UNPLUGGED IN NY
vr 3 mei, 20:00 uur | De Meenthe, Steenwijk | Entree: € 29.50

Op 18 november 1993 betrad Nirvana het podium van Sony Music Studios in New York City, waar ze een set speelden die de muziekgeschiedenis in zou gaan. De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. Helaas zou dit Unplugged optreden van een van Nirvana's laatste zijn. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis.

Legendary Albums Live presenteert de LA-Live band, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS, sinds 2019 verder als Blanko) en onder regie van Aike Dirkzwager, een indringende remake van deze een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. Een avond Nirvana inclusief de ‘Nevermind’ en ‘In Utero’ hits waaronder ‘Smells Like Teen Spirit’.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
QUEEN THE MUSIC ~ A NIGHT AT THE OPERA
vr 3 mei, 20:00 uur | De Lawei, Drachten | Entree: € 31.50

De grootste hits van een van de succesvolste bands uit de popgeschiedenis. Queen is met zijn ontelbare hits een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. De band was muzikaal ongehoord veelzijdig, de eindeloos over elkaar opgenomen vocale partijen waren grensverleggend en met pakkende mantra’s als We Will Rock You werden hele stadions op hun kop gezet. Queen The Music zet vanavond het meesterwerk A Night at the Opera centraal. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BONGZILLA 
wo 8 mei, 20:30 uur | Poppodium Iduna, Drachten | Entree: € 17.= (vvk € 15.=)

Duik in de zinderende wereld van Bongzilla en laat je meeslepen door hun krachtige muziek, doordrenkt met de rauwe energie die deze cultband kenmerkt. Support komt van No Gods No Masters. Bongzilla, geworteld in het Amerikaanse stonerdoomgenre, positioneert zich moeiteloos naast grootheden als Sleep, Electric Wizard en Weedeater. Met vocalen van Mike "Muleboy" Makela, die klinken alsof hij dagelijks zijn keel schraapt met scheermesjes en wegspoelt met gootsteenontstopper, levert Bongzilla een overdonderende geluidsmuur vol trage gruizigheid. De band staat bekend om zijn compromisloze benadering en doordringende geluid, wat hen een onderscheidende positie binnen het genre oplevert. Live zijn ze nog verplettender dan op plaat. Mis het niet.

No Gods No Masters, uit het oosten van Nederland, speelt sinds 2013 sludge doom metal, beïnvloed door bands als Sabbath, Iron Monkey, Crowbar, Cro-Mags en Tragedy. De band heeft een zelfgetitelde EP en twee volledige albums uitgebracht: Fear in a Handful of Dust in 2017 op Reflections Records en het vervolgalbum Torment in 2023 digitaal. Hun geluid wordt gekenmerkt door een massieve, fuzzy sound en tempo's die variëren van langzaam als een stoomwals tot snel als een ruimteschip.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ABSOLUTELY FLOYD ~ SYMPHONIC THEMES
za 11 mei, 20:00 uur | DNK, Assen | Entree: € 31.25

Pink Floyd horen?
Pink Floyd zien?
Pink Floyd voelen?

Absolutely Floyd maakt het absoluut waar! Waan je voor een avond in de wereld van deze legendarische rockband. Een aangename verrassing met bevlogen muzikanten, fantastisch licht en geweldige, soms pakkende videobeelden. Met ‘Symphonic Times’ presenteert Absolutely Floyd in het seizoen 23/24 een greep uit het volledige oeuvre van het Pink Floyd tijdperk. Méér dan de geijkte door en door bekende Floyd nummers. Veel contact met het publiek en een show waar het plezier vanaf spat. Voor de echte Pink Floyd liefhebber een absolute aanrader! ‍

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page