top of page

popmuziek-agenda:

________________________________
ROON STAAL ~ LENTETOUR | De Schutse, Appelscha

vr 24 mrt, 20:00 uur | Entree: € 22.50                                                                                     

Na de druk bezochte Winter Tour kijkt de 42-jarige zanger, pianist, singer-songwriter en acteur Roon Staal uit naar zijn Lente Tour die op 9 maart wordt geopend in Alkmaar. Deze tour voert Staal door 17 dorpen en steden in ons land en eindigt op 1 april te Beerta. Singer-songwriter Roon Staal geniet al meer dan 20 jaar bekendheid in binnen- en buitenland door zijn fenomenale tenorstem en prachtige pianospel. Inmiddels is zijn 16e album ‘Dreamland’ uit met nieuwe eigen werken zoals het 'Malawiaanse Gebed' dat hij schreef voor zijn pasgeboren dochter en nieuwe authentieke performances van bekende songs. Begin 2023 treedt de fervente reiziger na een jarenlange pauze i.v.m. corona ook weer op in Japan. Roon Staal kreeg al op jonge leeftijd een studiocontract aangeboden in Hollywood. Zijn grote muzikale talent werd tevens opgemerkt in 1999 door Art Garfunkel, bekend van het duo Simon & Garfunkel. Hij bracht dat jaar de evergreen 'Help Me Through The Night' uit. Ook de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan wordt bewonderaar van Staal’s warme stem en zijn bekwaamheid als componist en tekstschrijver van liedjes.
In de grotere theaters zoals Carré in Amsterdam, Luxor in Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht deed Roon Staal veel podiumervaring op. Hij speelde rollen in de theater producties ‘Les Misérables’ in 1991, ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en 4 jaar later in ‘Petticoat’ waarvoor hij een nominatie ontving voor 'beste mannelijke bijrol grote musical'. Tijdens deze Lente Tour speelt Roon Staal in een door zijn publiek veel gewaardeerde kleinschalige en intieme setting prachtige covers voor u zoals ‘Bridge Over Troubled Water’ van Art Garfunkel en Paul Simon, ‘Across The Universe’ van John Lennon en ‘Where Peaceful Waters Flow’ van Gilbert O‘Sullivan. Daarnaast brengt deze singer-songwriter eigen werken ten gehore zoals ‘Peace’, ‘The Journey’, ‘Malawiaans Gebed’ en ‘Weet Waarom Je Leeft’. Ook ‘Help Me Through The Night’ van de hand van zijn oom Ede Staal wordt gebracht. Staal is als geen ander in staat de emotie en het verhaal van elk lied over te brengen aan de luisteraar. Zijn goede vriend Art Garfunkel benoemt dit als volgt: “The extraordinairy talent of Roon Staal, one of the truly great singers in the western world!”.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
HARLEM LAKE | Popodium Iduna, Drachten

vr 24 mrt, 20:00 uur | Entree: € 18.= (vvk € 16.=)                                                                                         

Lekker! Smelt invloeden van Joe Bonamassa, Dire Straits, Little Feat en BB King samen en uit de oven komt Harlem Lake. Een zeer talentvolle jonge band die in de media de hemel wordt in geprezen. Johan Derksen noemt ze on-Nederlands goed. Niet voor niets wonnen ze in 2022 de European Blues Challange. Het avontuur van Harlem Lake is gestart als de Dave Warmerdam Band. Nadat Dave als 16-jarige in Memphis in de halve finale van de International Blues Challenge iedereen verbaasde met zijn pianotalent, richtte hij zijn eigen groep op. Er werden de nodige speeluren gemaakt in overvolle kroegjes en op verschillende bluesfestivals. Na het uitbrengen van een sterk livealbum beloofde 2020 een volle agenda met grote festivals en tours door Duitsland en België. Door de pandemie werd alles geannuleerd. De ruimte die ontstond werd aangegrepen voor het schrijven van nieuw materiaal en de Dave Warmerdam Band werd omgedoopt tot Harlem Lake, een naam die direct refereert aan hun roots: de Haarlemmermeerpolder. 
De debuutplaat ‘A Fool’s Paradise vol. 1’ bevat prachtig vormgegeven nummers met invloeden uit americana, rock en soul en enkele odes aan de blues. Het album werd gepresenteerd tijds hun show als voorprogramma van Walter Trout in een uitverkocht 013. In Iduna komen ze met een 8-koppige formatie de boel plat spelen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
WIM GEVERS | 't Buurthuus, Noordwolde

vr 24 mrt, 20:30 uur | Entree: € 7.50                                                                                    

Wim Gevers uit Vledderveen brengt u een nostalgisch, romantisch muziekrepertoire van populair tot licht klassiek. 
Met zijn tenorstem zingt hij nummers van Elvis Presley en Wim Sonneveld tot Andrea Bocelli en Pavarotti.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE ROADIES ~ODE AAN DE NEDERROCK | Vestzaktheater, Steenwijk

vr 24 mrt, 21:30 uur | Entree: € 10.=                                                                                    

Ode aan de Nederrock: Nederlandse bands hebben een grote bijdrage geleverd aan de rockmuziek, ook internationaal. The Roadies, normaliter als rockband spelend in feesttenten en zalen, nemen jullie mee in de wereld van de Nederlandse rockmuziek, door in een intieme setting vele pareltjes te laten horen van rocklegendes zoals bijvoorbeeld Golden Earring en Herman Brood. Maar ook bands zoals Intwine en Kane passeren de revue, net zoals de dialectrockers van Bökkers. Kortom, een hele gevarieerde avond waarbij jullie een hele andere kant van The Roadies leren kennen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
YELLA FROM N.W.A. ft. LIL 'EAZY-E ~ STRAIGHT OUTTA COMPTON TOUR | Poppodium Iduna, Drachten

za 25 mrt, 20:00 uur | Entree: € 20.= (VVK € 18.=)                                                                                   

Yella vormde eind jaren 80 N.W.A. samen met Dr. Dre, Eazy-E en Ice Cube. Zwaar beïnvloed door acts als Public Enemy creëerde de groep een scherp boos geluid. Naast Dr. Dre, MC Ren, Ice Cube en Eazy-E, pionierde Yella met een enorme reeks van de grootste hiphophits aller tijden, waaronder ‘Straight Outta Compton’ en ‘Express Yourself. In 1996 kwam zijn soloplaat uit die in de Amerikaanse hitlijsten belande. Na de mediastorm rondom de release van het legendarische album Straight Outta Compton dreef N.W.A. begin jaren negentig langzaam uiteen. Nu tourt Yella de wereld rond om het West Coast-verhaal te doen herleven. Hij wordt vergezeld door Lil Eazy E die het feest compleet maakt met een set bestaande uit de hits van zijn overleden vader.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
NIELS VAN DER GULIK ~ IK BLIJF HIER! | DNK, Assen

za 25 mrt, 20:30 uur | Entree: € 21.=                                                                                     

Zo’n veertien jaar geleden kwam Niels zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs bij Niels in de polder en ging Niels graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan. Nu, ruim tien jaar na Shaffy’s dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk! In Ik blijf hier! - Een ode aan Ramses brengt Niels bekend en minder bekend werk van Shaffy, vergezeld door drie topmuzikanten. En net als toen komen liederen als De een wil de ander of Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder weer helemaal tot leven.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE BLUEBETTES ~ TOEN WAS GELUK... | DNK, Assen

zo 26 mrt, 16:00 uur | Entree: € 21.=                                                                                        

De goedlachse en swingende vrouwenband The Bluebettes vervolgen hun trip down memory lane met ‘Toen was geluk…’. 
Het humorrijke liedjesprogramma bestrijkt de jaren veertig tot en met zestig, met het onovertroffen Nederlandstalige repertoire van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink en de vrolijke Engelstalige rock- n’-roll van The Everly Brothers tot The Beatles. Laat die herinneringen maar komen!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GRADE 2 & DEATH BY STEREO | Popodium Iduna, Drachten

zo 26 mrt, 18:00 uur | Entree: € 15.= (vvk € 13.=)                                                                                      

De drie honden van Grade 2 brengen rauwe punk in de klassieke vorm. Tuig van de richel afkomstig van het Engelse eiland Wight. Niet echt een bruisende plek voor jonge muzikanten, dus stapten ze op de ferry om hun blik te verbreden. Op het vaste land werd Grade 2 als snel berucht en zeven jaar later touren ze met hun album ‘Graveyard Island’ op zak de hele wereld rond. Onder de arm van punkgiganten als Dropkick Murphys, Anti-Flag en Social Distortion kon het grote publiek kennis maken met ’the future of punk-&-oi! Nu komen ze naar Iduna om te laten horen dat hedendaagse punk nog net zo relevant en urgent is als in de jaren 70.
De hardcorepunkers van Death by Stereo versmelten hardcoregrooves, ongetemde thrashfurie met muzikale complexiteit, frisse melodieën en dubbelstemmige refreintjes. De band werd in 1996 opgericht door zanger Efrem Shulz en ontleent zijn naam aan een beroemde scene uit de culthorrorcomedyklassieker The Lost Boys. De albums If Looks Could Kill I’d Watch You Die en Day of the Death maakten de band begin 2000 tot een hype. Inmiddels is Deaht by Stereo uitgegroeid tot een van de klassiekers binnen het hedendaagse punkgenre.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BAUKE BAKKER & THE SOUL CAGES ~ A TRIBUTE TO STING & THE POLICE | De Meenthe, Steenwijk

wo 29 mrt, 20:00 uur | Entree: € 25.=                                                                                   

Podiumbeest Bauke Bakker van Her Majesty is de best zingende drummer van Nederland. Met The Soul Cages brengt hij een majestueus eerbetoon aan de muziek van Sting en The Police. Bauke laat horen hoe hij als drummer beïnvloed is door Stewart Copeland en als zanger door Sting: “Wie de fenomenale zang van Sting en het razendknappe drumwerk van Stewart Copeland combineert in één persoon is een fenomeen.” (De Gelderlander)

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BLACK BOTTLE RIOT & TIMO DE JONG | De Buze, Steenwijk

vr 31 mrt, 21:00 uur | Entree: € 10.=                                                                                   

Black Bottle Riot is een Nijmeegse Rockband die dit jaar tien jaar bestaat. In de afgelopenjaren speelden zij op vele binnenlandse en buitenlandse podia. In Nederland stond BlackBottle Riot op festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole. Poppodia,festivals en blues-kroegen, Black Bottle Riot deed het allemaal. Live shows wordenomschreven als, energiek, bezield, strak en ongepolijst. Ook speelde de band supports vooro.a.ZZ Top,Blackberry Smoke, Rival Sons en Black Stone Cherry.Infebruari is het vierde album “Fire”uitgekomen.Black Bottle Riot klinkt op deze plaat alsherboren.De muziek van Black Bottle Riot doet denken aan artiesten zoals: The AllmanBrothers Band, Lynyrd SkynyrdenTom Petty.Dikke riffs, dubbele gitaarlijnen en een strakke ritmesectie maken van BBR een stomenderockmachine.Het enthousiasme en de chemie tussen de vier Nijmegenaren werktaanstekelijk op jong en oud. Luister zelf en laat je overtuigen!Black Bottle Riot bestaat uit: SimonSnel (zang, gitaar), Mike Sedee (gitaar) en Jaap van denBerg (bas) en Mark Weerts (Drums.

Voordat de heren van Black Bottle Riot het podium betreden is het aan Timo de Jong en zijn band om jullie als publiek alvast een warm americana welkom te heten. Timo is geen onbekende voor de Buze zo heeft al meerdere keren met zijn oude band Vygotsky op het podium in de Buze gestaan en zelfs nog op het oude Stonehenge podium in de tuin.

Sindsdien is het hard gegaan met Timo en heeft hij onder andere in het voorprogramma van Pasenger gespeeld. wij vonden het daarom hoog tijd om Timo maar weer eens terug naar de Buze te halen want zijn warme “crooner” stem en twangy gitaar zijn wat ons betreft een hele goede aanvulling op een avond vol toffe southern muziek.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE CREAM OF CLAPTON | Poppodium Iduna, Drachten

za 1 apr, 20:00 uur | Entree: € 23.= (vvk € 20.=)                                                                                    

The Music of Cream komt naar Europa! Ter ere van de historische opname van “Disraeli Gears” uit 1967 van de originele band, zal het album in zijn geheel worden uitgevoerd. Gevolgd door classics van Eric Clapton zoals ‘Cocaine’, ‘Layla’, ‘Crossroads’ en ‘Wonderful’ Tonight’ en andere Cream-hits en rariteiten. Meer dan vijftig jaar na het legendarische debuut album van Cream, kwamen familieleden van de band bij elkaar om hulde te brengen aan de geweldige psychedelische muziek die heerste over de late jaren zestig. Dit unieke project begon als een viering van het vijftigjarige jubileum van Cream met een tour door Australië en Nieuw Zeeland en werd zo’n succes dat ze vervolgens ook door Amerika en de UK hebben getoerd. Nu komen ze met hun populaire show voor het eerst naar Nederland, waarin klassieke momenten uit de rockgeschiedenis weer tot leven worden gebracht! The Music Of Cream bestaat uit familieleden Kofi Baker (zoon van Ginger Baker) op drums en Will Johns (neef van Eric Clapton en zoon van Zeppelin/Stones engineer Andy) op gitaar en zang. Naast de legendarische muziek bevat de show verhalen, foto’s en geïntegreerde video’s, waarvan er vele nog niet eerder zijn gezien, zodat zelfs de meest diehard fans gegarandeerd een onvergetelijke avond hebben.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LUCA FOGALE | Kunstcafé, Appelscha

za 1 apr, 20:00 uur | Entree: € 18.=                                                                                   

Laat je raken door de soulvolle melodieën en diepgaande teksten van Luca Fogale. Deze singer-songwriter uit British Columbia heeft de harten van velen veroverd met zijn eerlijke en louterende liedjes. Met tournees door Canada, de VS, Europa, Australië en Japan heeft hij al vele podia betreden en zelfs mogen samenwerken met Half Moon Run, Serena Ryder en Josh Ritter, om er maar een paar te noemen. In 2020 alleen al is zijn muziek meer dan 30 miljoen keer gestreamd op verschillende platforms en hij is te vinden op de cover van diverse grote afspeellijsten.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
RALPH DE JONGH & BAND | Vestzaktheater, Steenwijk

za 1 apr, 20:15 uur | Entree: € 19.50                                                                             

Ralph de Jongh komt dit keer met zijn 4-koppige band. 

Ster gitarist Chi Ron, drummer Elmore James van Dodewaard en bassist Nico Heilijgers die beiden ook zingen. Ralph vervult de rol van leidend zanger en gitarist. Ralph zingt speelt zijn eigen liedjes in deze twee uur durende show met gegarandeerd kippenvel, mogelijk traantjes maar ook vooral heel veel plezier. En het speelplezier zal van het podium stralen recht uw hart in. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
AD VANDERVEEN & THE O'NEILS ~ HEART OF EVERY TOWN | Piterkerk, Lippenhuizen

zo 2 apr, 14:30 uur | Entree: € 12.50                                                                         

Voor de presentatie van zijn nieuwe dubbelalbum Heart of every town komt Ad Vanderveen met zijn band The O’Neils op zondagmiddag 2 april naar Lippenhuizen. De dubbellaar bestaat uit het akoestische album Church en het met de band gespeelde Pub. Church is opgenomen in de Piterkerk in Lippenhuizen. Het dubbelalbum is een ode aan het gemeenschapsgevoel. Dat rasartiest en singer-songwriter Vanderveen in Lippenhuizen belandde voor de opnamen van Heart of every town is niet verwonderlijk. Hier werd ook het idee geboren voor deze dubbellaar tijdens het concert dat hij voorjaar 2022 in de Piterkerk gaf. Hij zag het Van Dam orgel in de kerk, besloot er even op te spelen en was direct verkocht. De klank paste prachtig bij het geluid van zijn gitaren en de kerk ervoer hij als een plek waar mensen samenkomen. ‘Dat kerken in steden sneuvelen en in dorpen soms behouden blijven, ook door de inzet van mensen die niet geloven, zette mij aan het denken. De kerk was eeuwenlang het centrum van iedere plaats’, zegt hij in een interview in het Nederlands Dagblad. Hij pleit voor een herbestemming, een plek om jezelf en anderen terug te vinden. ‘Ik zie dat als herbronning, tot rust komen, de stilte en vrede vinden in jezelf’, concludeert hij in hetzelfde interview. Voor de pauze speelt Vanderveen het akoestische deel Church met het kerkorgel en na de pauze samen met de O’Neils Pub. In die muziek klinkt het werk van die andere Canadees door, Neil Young en zijn begeleidingsband Crazy Horse. Vanderveen doet daar niet voor onder. En zo slaat hij met Heart of every town een brug tussen kerk en kroeg. ‘Een juwelenkist’, zo besluit journalist Herman Veenhof het artikel in het Nederlands Dagblad. 
De O’Neils bestaan uit Ad Vanderveen, Kersten de Ligny (percussie, autoharp en zang), bassist Timon van Heerdt, Jan Erik Hoeve (pedal steel, banjo) en op drums Roel Overduin.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
SEM JANSEN ~ WHO THE F*CK IS BRITT | Poppodium Iduna, Drachten

zo 2 apr, 15:00 uur | Entree: € 18.= (vvk € 16.=)                                                                                    

Zanger en gitarist Sem Jansen van Leif de Leeuw Band met voorstelling “Who the F*ck is Britt?! naar Iduna! 
Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. De unieke show “Who the F*ck is Britt?!” vertelt het indringende verhaal over Sem’s transitie van vrouw naar man. Een spannende en ingrijpende gebeurtenis, vooral als je stem je visitekaartje is. Met indrukwekkende songs en intieme verhalen word je op zondag 2 april meegenomen in zijn transitieproces. Extra bijzonder: hij gaat via een videoscherm in duet met zijn vroegere zelf. Sem wordt live begeleid door zijn band Leif de Leeuw die dit keer de elektrische gitaren hebben ingeruild voor pedalsteel en mandoline. De kwetsbare verhalende Americana songs die daaruit voortkomen laten een hele andere kant van de band zien.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ALEX ROEKA ~ NIEUWE DROMEN | Vestzaktheater, Steenwijk

wo 5 apr, 20:15 uur | Entree: € 20.50                                                                              

En ineens word je door nieuwe dromen
Uit je sluimer opgepord.
Je ziet pas wat er achter glinstert
Als het kasteel is ingestort.

In zijn nieuwe theaterprogramma NIEUWE DROMEN zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd. Alex Roeka: ‘Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.’ Alex Roeka: zang, gitaar | Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, lapsteel, banjo | Jeroen Kleijn: drums, percussie

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GEOFF TATE ~ CELEBRATING 35 YEARS OF OPERATION:MINDCRIME TOUR | Poppodium Iduna, Drachten

do 6 apr, 18:00 uur | Entree: € 35.= (vvk € 31.=)                                                                                    

De originele zanger van Queensrÿche komt met zijn band het doorbraakalbum Operation:Mindcrime integraal uitvoeren in Iduna. De set wordt aangevuld met de greatest hits uit het Queensrÿche-repertoire. Wie Geoff Tate zegt, zegt Queensrÿche. Hoewel de beste man al jaren niet meer in de band zit, is zijn stem voor altijd verbonden met de successen van de groep. Tate maakte met Queensrÿche eind jaren 80 en begin jaren 90 furore met de albums Operation:Mindcrime en Empire. Operation:Mindcrime wordt door velen gezien als de heilige graag van de progressieve metal. In 2023 is het exact 35 jaar geleden toen deze plaat het levenslicht zag en dit wordt door Tate groots gevierd met een Europese tour. Kom genieten van een van de beste ‘metal voices’ uit de geschiedenis!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LOUDNESS | Poppodium Iduna, Drachten

za 8 apr, 19:00 uur | Entree: € 27.= (vvk € 25.=) (Geannuleerd!)                                                                                   

Loudness is opgericht in 1981 en groeit al snel uit tot de belangrijkste heavy metal band in Japan. Met uitzondering van de in 2008 overleden drummer Munetaka Higuchi is de startende line-up nog immer bij elkaar. Met de constante factor en gitaarvirtuoos Akira Takasaki, zanger Minoru Niihara en bassist Masayoshi Yamashita. Dat Loudness belangrijk is voor de ontwikkeling van heavy metal in Japan is een understatement. Begin jaren 80 is Loudness de eerste Japanse heavy metalband met een contract in de VS en wisten ze hierdoor zelfs buiten de landsgrenzen de hitlijsten te bereiken. Maar ook in eigen land veroorzaken ze een heuse heavy metal ‘uitbarsting’ en hebben ze voor veel bands het pad naar succes aangelegd. Fastforward naar vandaag de dag is het uit Osaka afkomstige kwartet verantwoordelijk voor maar liefst 27 studioalbums waarvan het meest recent het uit 2018 afkomstige album ‘Rise to Glory’ is.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BOOTLEG SIXTIES ~ THE BOOTLEG SIXTIES 'OVERTURES' | De Meenthe, Steenwijk

za 8 apr, 20:00 uur | Entree: € 29.=                                                                    

De heren van The Bootleg Sixties zetten al jaren de theaters op hun kop. Deze succesvolle Britse groep keert terug naar Nederland met een vernieuwde setlist: opnieuw een swingende ode aan de meest legendarische muziek uit de jaren zestig. 

In de woorden van Sir Elton John: “This band is amazing! They're just the best band of their kind in the world”. Met hun spectaculaire show laten ze al jaren publiek wereldwijd meezingen en dansen. Hey Jude, Blowin’ in the Wind, Sound of Silence en vele andere hits van o.a. The Beatles, The Who, The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Rolling Stones en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue. De Britse muzikanten leggen met ware passie en fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek. Mede dankzij de prachtige historische beelden waan je je terug in de tijd. Het technische en muzikale plezier van deze fantastische band slaat genadeloos over op het publiek. Een gegarandeerd succes.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GO NOW! ~ THE MUSIC OF THE MOODY BLUES | DNK, Assen

do 13 apr, 20:00 uur | Entree: € 25.=                                                                       

GO NOW! The Music of The Moody Blues is an opportunity for fans to experience this timeless music live, in a tribute to…The Greatest Classic Rock Band of a Generation and Rock and Roll Hall Of Famers. 
THE MOODY BLUES
Gordy Marshall heeft 25 jaar lang met The Moody Blues opgetreden en tal van platen met hen opgenomen en was tevens één van de leden van Jeff Wayne’s The War of the Worlds. Samen met Mick Wilson ( 20 jaar lead singer van 10CC) vormen zij nu een supergroep van muzikanten, zangers en componisten van wereldklasse die wederom zorgvuldig een geweldige Moody Blues show hebben gecreëerd. In deze show komen in een feest der herkenning alle klassieke hits voorbij: Nights in White Satin, Go Now, Tuesday Afternoon, Legend of a Mind (Timothy Leary’s Dead) I Know You’re Out There Somewhere, Question, Isn’t Life Strange plus de nummers: Forever Autumn en Eve of the War van Jeff Wayne’s The War of the Worlds.
De overige leden van GO NOW! zijn:
Patrick Duffin (Jersey Boys & Hairspray)
Nick Kendall ( 10CC en We will rock You)
Tim Maple ( John Lodge & Westlife)

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
BACK TO THE COUNTRY ~ PART TEN | De Meenthe, Steenwijk

do 13 apr, 20:00 uur | Entree: € 23.=                                                                       

'Back to the country’ viert zijn 2e lustrum en is daarmee Neêrlands langstlopende countrymuziekproductie. Ook in dit jubileumseizoen hebben Dick van Altena en de band Savannah weer een pakket liedjes samengesteld om van te smullen. Na het reguliere programma krijgt het publiek nog een toetje voorgeschoteld in de vorm van de unieke en inmiddels veelgeroemde after-party in de foyer van het theater.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
PURPLE SHADE ~ PURPLE SHADE PLAYS WHITESNAKE | De Buze, Steenwijk

vr 14 apr, 20:00 uur | Entree: € 12.50                                                             

Bijna niet van echt te onderscheiden of vaak nog beter dan het origineel trekken een aantal sessiebands door binnen- en buitenland. Ze kruipen in de huid van bands zoals: Rolling Stones, Beatles, Prince, Deep Purple, Whitesnake of Chicago om er maar een paar te noemen! Onder de naam ‘Undercover World of Rock’ en ‘Undercover World of Pop’ trapt dit circus dit jaar af in Theater De Meenthe en de Buze in Steenwijk. Een aantal sessieleiders zoeken de beste en soms bekende muzikanten uit het circuit bij elkaar om de desbetreffende band zo precies mogelijk te benaderen, het resultaat is vaak verbazingwekkend goed. Wil jij de magie en muziek van jouw favoriete band nog eens live ervaren dan is dit een uitgelezen kans! 
in 2020 was het alweer 40 jaar geleden dat de legendarische Britsche hardrockband Whitesnake hun befaamde live LP "Live In The Heart Of The City" uitbracht. De band had toen nog niet het bekende jaren 80 glamrock imago met torenhoge kapsels, maar maakte in die tijd nog rauwe onvervalste stevige blues soul rock. Met de legendarische bezetting van David Coverdale, Bernie Marsden, Micky Moody, Neil Murray, Jon Lord en Ian Paice kan deze periode worden gezien als een echte mijlpaal in hun carriere. En met maar liefst drie musici van rockiconen Deep Purple in hun bezetting stond de band garant voor een energieke live show van wereldniveau. Het is dan ook niet vreemd dat de Nederlandse band Purple Shade besloot om het 40 jarige jubileum van  "Live In The Heart Of The City" te gaan vieren met een eenmalige tour, die hen langs zalen en festivals in binnen en buitenland voert. Purple Shade bestaat uit o.a. leden van bands zoals: Ayreon, Star One, Epica en 7 miles to Pittsburg en maakten eerder al veel indruk met hun shows waarin ze enkel exclusief materiaal speelden uit de Mk 3&4 periode waarin David Coverdale nog Deep Purple's frontman was. Tijdens deze aankomende tour zal Purple Shade (aangevuld met een tweede gitarist) onder de naam "Live In The Heart Of Your City" de live LP integraal uitvoeren en zal daarnaast nog andere krakers van Whitesnake en Deep Purple in de set

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GRUPPO SPORTIVO ~ THE SPOTIFY TOUR - REFRESHED | Poppodium Iduna, Drachten

vr 14 apr, 20:00 uur | Entree: € 20.= (vvk € 18.=)                                                                       

Sinds het bejubelde album Great (“Gruppo’s beste sinds Back to ‘78” volgens muziekmagazine OOR) en de gelijknamige tour in 2018/2019 beleeft de van oorsprong Haagse band haar zoveelste jeugd. De bezetting van de groep bestaat uit de karakteristieke frontman Hans Vandenburg (zang/gitaar) en de andere oerleden Peter Calicher (keyboards) en Max Mollinger (drums). Ook de blikvangers Lies Schilp & Inge Bonthond (beiden zang) zijn als de Bombitas weer van de partij. Tim Barning (bas) mag inmiddels een vaste waarde genoemd worden. Wouter Kiers (saxofoon) maakt deze keer zijn opwachting als ‘special guest’. Mis het niet!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
H6 ~ DE ULTIEME ANDRÉ HAZES SHOW | De Skâns, Gorredijk

vr 14 apr, 20:15 uur | Entree: € 22.50                                                             

Andre Hazes hits, de grootste meezingers van Nederland! Geen enkele Nederlandse zanger is jaren na zijn dood nog steeds zo immens populair als Andre Hazes. Wie kent ze niet: ‘Een beetje verliefd’, ‘De vlieger’, ‘Zij gelooft in mij’, ‘Ik leef m’n leven’, ‘Bloed zweet en tranen’ en al die andere hits. Met tien nummers in de Top 2000 en meer dan 67 keer in de hitlijsten kunnen we nog steeds niet om de beste Nederlandse volkszanger aller tijden heen!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
SPINVIS & SAARTJE VAN CAMP ~ NEVELDIEREN | DNK, Assen

vr 14 apr, 20:30 uur | Entree: € 22.=                                                                       

Spinvis en Saartje Van Camp wekken met bekende en nieuwe Spinvisliedjes de mythologische neveldieren tot leven. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier?

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MARTIN TURNER'S WISHBONE ASH ~ 50 YEARS LIVE DATES | Popodium Iduna, Drachten

za 15 apr, 20:00 uur | Entree: € 28.= (vvk € 15.=)                                                                      

Martin Turner, de oprichter en tevens ex-bassist, leadzanger en songwriter van de legendarische Britse rockband Wishbone Ash komt met zijn band naar Iduna ter ere van het 50-jarig jubileum van het iconische double livealbum ‘Live Dates’ (1973). 
Wishbone Ash kende begin jaren zeventig een droomstart. De band deed talloze concerten en speelde zowat elk festival plat. De opnames hiervan verschenen in 1973 op het eerste live album van de band genaamd ‘Live Dates’. De shows werden opgenomen met behulp van mobiele studio van The Rolling Stones en werden later gemixt in de Olympic Studio in Londen. Het hoesontwerp van het album is afkomstig van Hipgnosis met toen zijn vaste medewerker Storm Thorgerson. De plaat haalde destijds geen notering in de Britse albumlijst, maar is in de loop der jaren uitgegroeid als een van de meest geliefde liveplaten uit dit rocktijdperk. Naast nummers van Live Dates wordt de set aangevuld met alle andere Wishbone Ash-klassiekers. Met epische nummers zoals "The King Will Come", "Warrior", "Throw Down the Sword" en "Phoenix" wordt het een show die je als Wishbone Ash-fan niet mag missen!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE FORTUNATE SONS ~ 50 YEARS OF ROCK'N'ROLL HISTORY | Posthuis Theater, Heerenveen

za 15 apr, 20:15 uur | Entree: € 22.50                                                      

“Bad moon Rising”, “Proud Mary” en “Who’ll stop the Rain”. Dit is zomaar een greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar naam heeft staan. Klassiekers die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift staan. Toch is het in 2022 alweer 50 jaar geleden dat aan het korte maar hevige bestaan van CCR een einde kwam. Dit jubileum is voor “The Fortunate Sons” de aanleiding geweest om in de voorstelling “CCR: 50 years of rock ’n roll history” een halve eeuw terug in de tijd te gaan voor het complete verhaal van CCR. Het verhaal van John Fogerty en zijn schoolvrienden uit El Cerrito, Californië, die eind jaren ’60 uitgroeiden tot één van de meest succesvolle bands uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
IRIS KROES | Kunstcafé, Appelscha

zo 16 apr, 14:30 uur | Entree: € 18.=                                                     

Iris Kroes is geboren op 11 november 1992 en is afkomstig uit het Friese Drachten. Ze zingt al sinds zij kon praten en speelt al ruim 15 jaar harp. Hierbij heeft Iris Kroes een unieke combinatie gevonden. Met haar stem raakt ze de gevoelige snaar.
Iris Kroes, een artieste in hart en nieren, trok met haar verbluffende deelname aan The Voice of Holland meteen de aandacht. Bijna vier miljoen Nederlanders zagen haar de finale van The Voice of Holland 2012 winnen, maar gek laat ze zich niet maken. Nuchterheid is de sterkste kracht van de 27-jarige Iris. “Ik ben maar gewoon Iris uit Friesland,” benadrukt ze. ‘’Ik wil gewoon zo lang mogelijk voor mensen kunnen zingen, mijn stem kunnen delen en liedjes schrijven. Muziek is alles voor me, ik ga er helemaal in op. Dat zal altijd zo blijven.” Iris is dankzij haar unieke combinatie een graag geziene gast op evenementen op bijzondere locaties, zo heeft Iris meerdere malen voor leden van het Koninklijk Huis opgetreden, tourt ze al jaren met haar eigen #IrisCruise show de wereld over als guest entertainer op cruiseschepen en speelt ze veel met orkesten.
Iris omschrijft zichzelf als een levensgenieter en een optimist. Die eigenschappen zijn terug te horen in de manier waarop ze over haar leven als muzikant praat. “Ik zie dit als een avontuur waar ik enorm van geniet,” vertelt de zangeres. “Ik wil altijd hard blijven werken en veel gaan leren, want ik ben nog lang niet uitgegroeid. Mijn schip (soms letterlijk) vertrekt vanaf rivieren de grote oceaan op en ik geniet van elk moment.’’

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LENNY KUHR | Terbantstertsjerke, Terband

zo 16 apr, 15:00 uur | Entree: € 20.=                                                     

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior wordt uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr. Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd: "Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt. Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist. Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn".

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
FUN LOVIN' CRIMINALS | Poppodium Iduna, Drachten

di 18 apr, 19:30 uur | Entree: € 32.= (vvk € 30.=)                                                     

De vernieuwende mix van filmische hiphop, rock-‘n-roll, blues-jazz en latin-soul van Fun Lovin’ Criminals werd in 1996 losgelaten op de muziekscene van New York met de release van het wereldwijde multiplatina debuutalbum ‘Come Find Yourself’. ‘ via EMI Records. Hun debuutsingle ‘Scooby Snacks’, beroemd om het samplen van Tarantino-films zoals Reservoir Dogs en Pulp Fiction, stond zeventien weken op de Billboard-hitlijst en bereikte de gouden status in de VS. Fun Lovin’ Criminals werd een internationale hit en vestigde zich in het VK, waar het debuut maar liefst twee jaar in de Britse albumlijst stond. De groep speelde de beruchte rauwe set op het beroemde Pyramid-hoofdpodium van Glastonbury ’99 en de rest is – zoals ze zeggen – geschiedenis. Fun Lovin’ Criminals legt op dit moment de laatste hand aan hun 7e studioalbum. De release hiervan valt samen met een wereldtournee.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
NOORDELIJK HALFROND: ARNOLD VEEMAN & BAND; NICOLE WAIRATA & BAND | DNK, Assen

vr 21 apr, 20:00 uur | Entree: € 19.50                                              

Geniet tijdens het Noordelijk Halfrond van niet één maar twee muzikale talenten uit het Noorden! Tijdens deze editie staan Arnold Veeman en Nicole Wairata in een double bill programma op de bühne. 
Arnold Veeman
In een gloednieuwe theatershow genaamd ‘V R I E N D E N’ komt Arnold Veeman met verfrissende en humoristische liedjes vol met sterke verhalen, lollige roddels en soms pijnlijk herkenbare momenten over zijn vrienden van vroeger en nu. Laat je volledig meeslepen in een vrolijke maar soms ook stemmige setting. Arnold vreest niet om pijnlijke en kwetsbare momenten van vroeger te delen met zijn publiek in de vorm van muziek. De avond wordt gevuld met veelal Nederlandstalige nummers, maar ook bekende Groningse klassiekers komen aan bod. Een emotionele ervaring die aan het eind een glimlach op je gezicht tovert, met wellicht een enkel traantje.
Nicole Wairata is een 22 jarige zangeres uit Assen die in 2022 haar band bij elkaar heeft gebracht. Met haar veelzijdige stem schakelt ze moeiteloos tussen genres. Haar repertoire waar met name blues, soul, jazz & rnb in voor komen, draagt ze voor met haar warme en volle muzikale klanken. Ze zal ondersteund worden door een viertal bandleden die haar vocaal en instrumentaal bijstaan. Sinds 2014 is Nicole Wairata al actief in de muziek. Ze heeft met verschillende muziek wedstrijden meegedaan, waaronder Kunstbende waar ze in 2015 finalist werd en in 2016 de 2e plaats heeft mogen veroveren.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GO NOW! ~ THE MUSIC OF THE MOODY BLUES | Poppodium Iduna, Drachten

za 22 apr, 20:00 uur | Entree: € 25.= (vvk € 22.=)                                                                      

GO NOW! The Music of The Moody Blues is an opportunity for fans to experience this timeless music live, in a tribute to…The Greatest Classic Rock Band of a Generation and Rock and Roll Hall Of Famers. 
THE MOODY BLUES
Gordy Marshall heeft 25 jaar lang met The Moody Blues opgetreden en tal van platen met hen opgenomen en was tevens één van de leden van Jeff Wayne’s The War of the Worlds. Samen met Mick Wilson ( 20 jaar lead singer van 10CC) vormen zij nu een supergroep van muzikanten, zangers en componisten van wereldklasse die wederom zorgvuldig een geweldige Moody Blues show hebben gecreëerd. In deze show komen in een feest der herkenning alle klassieke hits voorbij: Nights in White Satin, Go Now, Tuesday Afternoon, Legend of a Mind (Timothy Leary’s Dead) I Know You’re Out There Somewhere, Question, Isn’t Life Strange plus de nummers: Forever Autumn en Eve of the War van Jeff Wayne’s The War of the Worlds.
De overige leden van GO NOW! zijn:
Patrick Duffin (Jersey Boys & Hairspray)
Nick Kendall ( 10CC en We will rock You)
Tim Maple ( John Lodge & Westlife)

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page