top of page

jazz/folk/wereld muziek-agenda:

________________________________
LES COPAINS | De Buorskip, Beetsterzwaag

vr 24 mrt, 20:00 uur | Entree: € 10.=

Les Copains laten het Franse chanson in een informele sfeer tot hun recht komen. Het repertoire varieert van klassieke chansons tot minder bekende liederen met een vleugje gypsy of jazz. Denk aan Charles Aznavour en George Brassens, maar ook aan jongere en minder bekende zangers zoals Thomas Dutronc, Zal en Gilbert Laffaille. Nostalgie en mooie herinneringen, stilletjes meeneurien en uit volle borst meezingen, dat kan allemaal bij de hartverwarmende concerten van les Copains. De akoestische instrumenten zorgen voor een mooie klankkleur

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GRYTZ & GRIZE MEI BOKKE EN JAN ~FRYSKE FERSKES | MFC It Werflân, Rottevalle

vr 24 mrt, 20:00 uur | Entree: € 10.=

Grytz & Grize worden steeds populairder. Het duo bestaat uit Grytsje Melchers en Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke Hel, een van de eerste Friestalige popgroepen) en ze zijn al sinds 2010 actief. Het duo heeft een mooi Friestalig programma samengesteld dat in Rottevalle zal worden gebracht. Samen met Bokke Rypma (gitaar) en Jan Hoekstra (bas) brengen zij ‘Fryske ferskes’. De titel zegt het al, Friese liedjes. Van het duo zelf maar ook van Bokke en Jan en van anderen. Natuurlijk kunnen de prachtige Boudewijn de Groot-liedjes ook niet ontbreken. In 2022 stonden ze nog in de top 10 van de Fryske Top 100 van Omrop Fryslan met “ïk beloof´, een ontroerend versie van de grote hit van Boudewijn de Groot. De meerstemmige zang, het gitaarwerk en de afwisselende nummers zorgen voor een mooie sfeervolle avond.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
WOUTER HAMEL ~ LITTLE TORCH | DNK, Assen

vr 24 mrt, 20:30 uur | Entree: € 25.=

Wouter Hamel en zijn muzikanten verkennen het spanningsveld tussen het oude en het moderne: liedjes die achteloos bewegen tussen de jazzy lounge lizards van vervlogen tijden en de donkere, klamme nachtclubs van vandaag. ‘Little Torch’ is muziek met één been in het snelle grotestadsleven en met het andere op een tropisch strand, met je enkels in de branding.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ERIK NEIMEIJER ~ A SINCERE TRIBUTE TO WILLIE NELSON | De Winsinghhof, Roden

vr 24 mrt, 20:15 uur | Entree: € 19.=

Ruwe bolster, blanke pit. Gitarist en kunstenaar Erik Neimeijer brengt een meer dan oprechte ode aan Willie Nelson. Deze 87 jarige countryzanger is één van de beste Amerikaanse songwriters. Zijn liedjes werden dan ook door tal van andere artiesten uitgevoerd. Een greep uit zijn hits: 'Always on my mind' (Elvis Presley, Pet Shop Boys, 'Crazy' (Patsy Cline), 'On the Road Again', 'To All The Girls I’ve Loved Before' (duet met Julio Iglesias). Een soloprogramma sfeervol gearrangeerd, waarbij Erik zichzelf begeleid op piano en gitaar. Het decor bestaat uit schilderijen die Neimeijer speciaal voor deze voorstelling zal maken. Elk lied dat in de voorstelling gezongen wordt, krijgt een eigen schilderij. Zijn schilderijen staan bekend om hun unieke Caribische stijl met vele kleuren. Neimeijer poseerde in een vooraanstaande galerieën in Manhattan - New York, Madrid, Bonaire en Parijs.
Neimeijer: „Ik kan er vaak niet bij hoe een liedjesschrijver zo’n mooi nummer kan verzinnen. Dat is mijn uitgangspunt. Het leven van Willie Nelson intrigeert mij reeds vele jaren, dus input genoeg.”

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
TESS MERLOT | Kunstcafé, Appelscha

za 25 mrt, 20:00 uur | Entree: € 18.=

“De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in.” Sindsdien is haar liefde voor chansons niet meer gestopt. Ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel blootleggen zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.
Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen, bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 zong ze haar eigen ‘Mon Paris’ in een bomvol Paradiso en in de eerste maanden van 2020 tourde ze met haar Moutons langs uitverkocht zalen van PAARD in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht. In juli 2021 ziet debuutalbum ‘Laissez-moi’ het levenslicht, waarvan de singles L’histoire de notre amour en Une romance d’été regelmatig op de Nederlandse radio te horen zijn.
Of Tess nu optreedt met haar band Tess et les Moutons of als solo-artieste onder de naam Tess Merlot, ze doet dit met een onweerstaanbaar joie de vivre om de ongesencureerde versie van chansons te laten horen. Het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GURBE, PITER & MARCEL ~ FRISICANA IV: WANTED - ALIVE! | De Skâns, Gorredijk

za 25 mrt, 20:15 uur | Entree: € 18.=

'Wanted ... Alive' is de titel die de Friese singer/songwriters Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens hebben gegeven aan hun nieuwste liedjesprogramma in de serie 'Frisicana'. De titel is een kleine knipoog naar de vorige show van de heren waarin een aantal covers te horen was van inmiddels overleden artiesten. In deze vierde editie van de Frisicana-reeks hebben zij vooral liedjes gekozen van nog levende, maar daarom niet minder legendarische artiesten. Het brede Americana-genre blijkt een welhaast onuitputtelijke bron van mooie liedjes te zijn. Deze keer is er repertoire te horen van onder andere Paul Simon, Dolly Parton, Joe Ely, Richard Thompson, Willie Nelson en Kris Kristofferson. Daarnaast natuurlijk veel liedjes uit het eigen repertoire van Piter, Marcel en Gurbe. Nieuw en oud en zowel afzonderlijk als gezamenlijk geschreven. Frisicana IV - Wanted ... Alive', drie Friese singer/songwriters op zoek naar hun muzikale roots.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ADRIE DE BOER ~ DE BOER SJONGT BOS (Try-Out) | Witte Kerk, Hemrik

zo 26 mrt, 15:00 uur | Entree: € 12.50

Al jaren liep De Boer rond met het idee om iets te gaan doen met de liedjes van Stef Bos. De populaire Nederlandse zanger, die doorbrak naar het grote publiek met zijn bekende lied ‘Papa’ en die een geliefde gast is in televisieshows, heeft een zelfde voorkeur voor melodieuze liedjes met een boodschap. Daarnaast komt hun stem en dictie opvallend overeen. De Boer zocht contact met Stef Bos en die reageerde direct enthousiast. De beide gelouterde zangers hebben elkaar een paar keer ontmoet en eind oktober stonden ze onverwacht samen op het podium in het theater van Sneek waar Bos een concert gaf. In een fraai duet zongen ze samen ‘Is dit nu later’. Nederlands en Fries liepen nooit eerder zo mooi met elkaar in de pas. Het verraste publiek reageerde enthousiast. Inmiddels heeft De Boer uit het rijke oeuvre van Bos een selectie gemaakt van teksten en melodieën die hem aanspraken. Die liedjes beleven hun try-out in de Witte Kerk te Hemrik. De Boer heeft zich de teksten zo volledig eigen gemaakt en naar eigen hand gezet, dat ze als nieuw klinken. Samen met multi-muzikant Sido Post komt Adri naar De Witte Kerk.
De liedjes van Stef Bos klinken in het Fries fabelachtig mooi. De nieuwe hertalingen en gevoelige composities zijn de Friese troubadour Adri de Boer op het lijf geschreven. Zijn timbre, het gitaarspel en melodieën geven de teksten van Bos vleugels.
Adri de Boer maakt al meer dan een halve eeuw muziek. De afgelopen 35 jaar doet hij dat als Friestalig troubadour. In zijn muzikale carrière won de singer-songwriter drie keer het Friestalig songfestival Liet. De laatste keer in 2021. Hij vertegenwoordigde April 2022 Fryslân op het internationale minderhedensongfestival Liet International in het Deense Tønder.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
THE AFRICAN MAMAS ~ GRACELAND IN CONCERT | DNK, Assen

do 30 mrt, 20:00 uur | Entree: € 17.50 ~ € 35.=

Het album ‘Graceland’ is een sensatie en zet Afrikaanse popmuziek wereldwijd op de kaart. Begin jaren tachtig vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om opnamen te maken met Zuid-Afrikaanse artiesten. De rest is geschiedenis: het album ‘Graceland’ is een sensatie en zet Afrikaanse popmuziek wereldwijd op de kaart. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en aanstekelijke vitaliteit laten The African Mamas je het fantastische concert herbeleven, waar Paul Simon optrad met veel grote Afrikaanse sterren, die door ‘Graceland’ wereldberoemd zouden worden.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
VANWYCK ~ THE EPIC TALE OF THE STRANDED MAN | DNK, Assen

za 1 apr, 20:00 uur | Entree: € 21.=

De warme, donkere alt-folk en americana van singer-songwriter VanWyck doen denken aan Natalie Merchant en Leonard Cohen. Na drie internationaal succesvolle albums, reikt ze met nummer vier nog hoger: ‘The Epic Tale of the Stranded Man’ is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
LUCAS VAN MERWIJK ~DRUMS UNITED | De Skâns, Gorredijk

za 1 apr, 20:15 uur | Entree: € 17.50

Drums United is terug met een gloednieuw en innovatief programma. De geschiedenis van de trommel zoals deze nog nooit eerder naar de theaters is gebracht. Mensen zijn duizenden jaren lang over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verhuisd. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij. De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde met hen mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa. Drums en ritme hebben zich in de loop der jaren in talloze vormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de uitgebreide drumsets en drumcomputers van vandaag. Veel van het ritmische DNA is onveranderd gebleven en is te horen in de muziek die we in ons dagelijks leven horen. De fascinerende reizen die de drums samen met mensen over de wereld maakten, worden nu op een indrukwekkende en spannende manier getoond, Het is echter niet alleen drummen! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine. De internationaal bekende topdrummer Lucas van Merwijk is zijn hele leven geobsedeerd door drums en reist de hele wereld over op zoek naar hun oorsprong.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
PITER WILKENS | Kunstcafé, Appelscha

zo 2 apr, 14:30 uur | Entree: € 18.=

Sinds Piter Wilkens in 1979 als bassist begon in de punkrockachtige band Okke Hel is hij inmiddels geliefd en gelauwerd als troubadour en singer- songwriter en niet meer weg te denken uit de Friese muziekwereld. Hij toerde meerdere keren in het buitenland, heeft meer dan 15 album cd’s op zijn naam staan en staat met 8 liedjes in de Fryske top 100. In 2010 kreeg Piter Wilkens de pretentieuze ‘Bernlef priis’, de belangrijkste muziekprijs van de Provincie Friesland, overhandigd door gedeputeerde van cultuur Jannewietske de Vries. Zij noemde hem ‘de stim fan Fryslân’. In het juryrapport sprak men o.a. over ‘paadsljochter fan ’e Fryske muzyk’ en ‘in wiere ambassadeur foar Fryslân en de Fryske (muzyk)kultuer’. ‘Een artiest met een breed oeuvre waarmee hij zowel de jeugd als het wat oudere publiek aanspreekt. Bij Piter is Friesland vaak een thema, maar hij kijkt letterlijk ook over de grens’. Al eerder werd hij door het Friesch Dagblad ‘chroniqueur van Friesland’ genoemd.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
NIKI JACOBS e.a. ~THE FRONT PORCH SESSIES | De Winsinghhof, Roden

vr 7 apr, 20:15 uur | Entree: € 19.=

Voorjaar 2021 mocht Niki Jacobs een bijdrage leveren aan een groot online event in London ter ere van de 80ste verjaardag van Bob Dylan. Toen zij rond die tijd eveneens door Stadsschouwburg Philharmonie in Haarlem werd gevraagd om een aantal concerten te verzorgen voor de lokale gemeenschap, vroeg ze Ivo Dinkelaar – Singer Songwriter, zanger en mede frontman van The Dutch Eagles en Emile Visser – Cellist van het wereldberoemde Metropole orkest te vragen om haar te vergezellen. Voortvloeiend uit deze bijzondere activiteiten ontstond een nieuwe voorstelling. The Front Porch Sessies: Liedjes vanaf de jaren ’30 tot nu uitgevoerd in een akoestische setting, met drie stemmen, twee gitaren, een cello, banjo en vooral heel veel liefde voor bloedmooie songs. Liedjes die je het liefst tijdens een zachte nacht onder de sterrenhemel in een schommelstoel op de veranda wilt horen en precies dát gevoel brengen zij dit najaar naar het theater met The Front Porch Sessies. 
Op – The Front Porch – zingen Niki Jacobs, Ivo Bernard en Emile Visser het repertoire van Geeshie Whiley, Leonard Cohen, Bob Dylan, Dolly Parton, Emmylou Harris, maar ook songs van Gillian Welch, Loretta Lynn, Willie Nelson, Joan Baez aangevuld met songs van eigen hand. Drie vrienden die elkaar na een lange tijd treffen op een veranda in Tennessee, samen muziek maken en aan elkaar en aan u mooie verhalen vertellen. Verhalen over de liefde, de drank, de dood en het geluk. Kortom: het leven.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ZYDECO LA LOUISIANE | MfA Mejander, Oldeberkoop

ma 10 apr (2e Paasdag), 14:30 uur | Entree: € 10.=

Zydeco La Louisiane is een ‘Zydeco Power Trio’ met Bill Honing (drums), Peter Kummer (bas/backing vocals) en Peter Mul (accordeon/lead vocals). De naam van deze feestelijke band verwijst naar de stijl van de muziek die zijn oorsprong vindt in de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels. Zydeco La Louisiane speelt in kroegen, theaters, op feesten, en op jazz-, folk- en bluesfestivals. Kortom, Zydeco La Louisiane voelt zich thuis op elke plek waar behoefte is aan dansbare, stevige en swingende rootsmuziek. Een optreden van Zydeco La Louisiane is een gezellige reis door de geschiedenis van de Zydeco en een hommage aan de muzikale helden van de band zoals Buckwheat Zydeco, Clifton Chenier en Chubby Carrier, maar de band verrast het publiek ook door geheel eigen zydeco-uitvoeringen van bekende nummers uit de jaren 60 en 70.
Laissez Les Bon Temps Roulez!

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ADRI DE BOER ~ SJONGT BOS (CD presentatie) | De Skâns, Gorredijk

di 11 apr, 20.30 uur | Entree: € 22.50

De Friese troubadour Adri de Boer (67) uit Lippenhuizen lanceert zijn nieuwe album ‘Letter’ met Friese liedjes van Stef Bos op 11 april 2023 in De Skâns. Uniek aan het concert van deze avond is dat Stef Bos zelf aanwezig zal zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Ook zal Bos een duet met De Boer zingen in het Fries. De Liphuister troubadour Adri de Boer (Surhuisterveen, 1956) is een nieuw project gestart. Hij vertaalt werk van Stef Bos in het Fries. In dit project ‘De Boer sjongt Bos’ brengt hij de cd ‘Letter’ uit en gaat hij in seizoen 2023-2024 toeren langs podia in het noorden des lands. De Boer trapt af op 11 april om 20.30 uur. In De Skâns en zal daarna gedurende een jaar lang zijn prachtige, melodieuze Friestalige liedjes ten gehore brengen in theaters, dorpshuizen en huiskamers en op evenementen en festivals. Het was iemand uit de omgeving van Adri de Boer die hem de tip gaf dat zijn stem goed bij het werk van Stef Bos past. De Boer had eerder ‘You've got a friend’ van Carole King omgezet in het prachtige ‘Do hast in freon’ en speelt ook nog steeds graag ‘Alde dyk’, een vertaling van ‘Take Me Home, Country Roads’ van John Denver. Oftewel: bestaande nummers in het Fries omzetten, dat ligt de in Opsterland woonachtige muzikant uitstekend. Zelf al jaren liefhebber van Stef Bos, ging De Boer aan de slag met het vertalen van enkele nummers van de bekende Nederlandse singer-songwriter. Het bleek al snel dat hun muzikanten-DNA opvallend veel overeenkomsten vertoont in hun gevoel voor timing en melodie, hun diepe, donkere stemkleur en de aangename akoestische gitaarsound. De Boer: “Doe’t wy yn 2020 kontakt sochten mei Stef Bos sels, wie hy fuort entûsjast. ‘Lit myn ferskes mar doarmje’, antwurdde hy en hy joech flot syn tastimming, syn mailadres en tillefoannûmer.’ Inmiddels heeft De Boer geregeld contact met Bos en hebben de heren samen voor een uitverkocht Theater Sneek opgetreden. Bos zei dan ook meteen ‘ja’ toen De Boer hem uitnodigde het eerste exemplaar van zijn nieuwe album ‘Letter’ in ontvangst te nemen op 11 april in De Skâns. Adri de Boer zal dan een avondvullend concert verzorgen met zijn repertoire van in het Fries vertaalde luisterliedjes van Stef Bos. Stef Bos zelf heeft zijn niet alleen zijn goedkeuring gegeven, maar ook zijn waardering uitgesproken. Bos is zelfs dusdanig enthousiast over het project, dat hij op het te presenteren album in het Fries een duet zingt met De Boer. Het betreft een vertaling van zijn tweede grote hit ‘Is dit nu later’. Dit lied zullen beide zangers op het cd-presentatieconcert in De Skâns op 11 april ook samen zingen.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
JP & THE SEEGER SESSION BAND | Poppodium Iduna, Drachten

zo 16 apr, 15:00 uur | Entree: € 23.= (vvk € 20.=)

Geïnspireerd door folkzanger Pete Seeger vertolkt een spetterende veertienkoppige band op een geheel eigen manier de belangrijke folkklassiekers uit de vroege 20e eeuw. Protestsongs met een sociaal verbindend karakter en maatschappelijke thema’s die tot op de dag van vandaag actueel zijn. Onder leiding van frontman JP de Klerk blaast de band je omver met een mix van americana, country, gospel, new orleans jazz en alles daartussenin. Na een spetterend bestaan van tien jaar, nam JP & The Seeger Session Band in 2018 officieel afscheid van hun publiek in een bomvolle Spot in Middelburg. Het was aanvankelijk niet de bedoelding dat het project zo lang zou bestaan, maar door het grote succes liep het allemaal compleet uit de klauwen. Na tien jaar, drie theatertours in Nederland en festivaloptredens in Denemarken, Noorwegen en Ierland was het mooi geweest: frontman JP de Klerk richtte zich in kleinere formatie op zijn Nederlandstalige repertoire en vele bandleden hadden inmiddels andere muzikale uitdagingen gevonden. Een reünie tijdens de 50ste verjaardag van het Deense Skagenfestival afgelopen zomer was het vonkje dat het vuur weer deed oplaaien en dit jaar komt de viertienkoppige formatie terug naar de podia met hun nieuwe show The Land of Hope and Dreams Tour, een mix van oude krakers en nieuwe knallers. “Het wordt een show vol hoop en positieve energie”, zegt frontman JP. “Deze tijden van enorme inflatie, klimaatverandering en grote maatschappelijke verdeeldheid zorgen bij veel mensen voor een donkere blik op de wereld. Onze muziek kan een lichtje zijn in die duisternis. Wij bouwen een feest met ons publiek, maar we bezingen ook thema’s die vroeger maatschappelijk waren en dat nu weer zijn.”

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
MAURICE VAN HOEK | Kunstcafé, Appelscha

vr 21 apr, 20:00 uur | Entree: € 18.= 

Songs schrijven is wat Maurice het liefste doet. Persoonlijke liedjes over zijn belevenissen ver weg overzee, en zijn emoties dichtbij van binnen. Met veel lovende reviews, een release tour en media-optredens bij onder meer Muziekcafé (NPO Radio 2) en VI (Veronica’s voetbalprogramma, op uitnodiging van Danny Vera) en twee uitgebrachte EP’s is hij volop on the road om zijn doel te bereiken.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
ANNA COOGAN | De Miente, Oosterwolde

vr 21 apr, 20:00 uur | Entree: € 10.= 

Anna uit Ithaca, NY maar sinds kort woonachtig in NL was de afgelopen 10 jaar met enige regelmaat op tour door Nederland zowel onder eigen naam maar ook soms als bandlid van bijv. Johnny Dowd. Ze heeft zich de afgelopen jaren nooit gecommitteerd aan één muziekstijl.
Na enige jaren  stilte keert ze terug naar haar roots; de akoestische folk en americana.  Anna's stijl is altijd een beetje bitterzoet, haar stem is intens en helder met een mooie kleine snik en kraakje erin waarmee ze je meesleept in haar melancholie. Naast haar eigen werk heeft ze ook veel samengewerkt met collega muzikanten als Johnny Dowd en JD Foster (Calexico, Laura Cantrell) en tourde ze in de Noord Amerika ook veelvuldig met Lambchop en Fred Eaglesmith. Haar album Nocturnal Among Us kwam in Nederland op nummer 1 binnen in de Euro Americana Charts en ook haar vervolgalbum The Nowhere Rome Sessions die ze opname met meester gitarist Daniele Fiaschi kreeg zeer goede kritieken. Naast haar eigen songs mag Anna ook graag liedjes van Leonard Cohen vertolken en dat doet ze werkelijk prachtig in haar eigen stijl en weet met haar intense stem haar publiek echt te raken. Zo ook weer op haar hagelnieuwe song Utah.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
GURBE DOUWSTRA, PITER WILKENS, MARCEL SMIT ~ FRISIANA IV: WANTED... ALIVE |

za 22 apr, 20:15 uur | Entree: € 21.=                                                                              Posthuis Theater, Heerenveen

Wanted ... Alive' is de titel die de Friese singer/songwriters Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens hebben gegeven aan hun nieuwste liedjesprogramma in de serie 'Frisicana'. De titel is een kleine knipoog naar de vorige show van de heren waarin een aantal covers te horen was van inmiddels overleden artiesten. In deze vierde editie van de Frisicana-reeks hebben zij vooral liedjes gekozen van nog levende, maar daarom niet minder legendarische artiesten. Het brede americana-genre blijkt een welhaast onuitputtelijke bron van mooie liedjes te zijn. Deze keer is er repertoire te horen van onder anderen Paul Simon, Dolly Parton, Joe Ely, Richard Thompson, Willie Nelson en Kris Kristofferson. Daarnaast natuurlijk veel liedjes uit het eigen repertoire van Piter, Marcel en Gurbe. Nieuw en oud en zowel afzonderlijk als gezamenlijk geschreven.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
WOUTER HAMEL ~ LITTLE TORCH |  De Lawei, Drachten

za 22 apr, 20:15 uur | Entree: € 25.=                                                                             

Deze theatertour van Wouter Hamel speelt zich af in het schemerlicht. Met vaste krachten Thierry Castel en Sven Happel verkent hij het spanningsveld tussen het oude en moderne: liedjes die achteloos bewegen tussen de jazzy lounge lizards van vervlogen tijden en de donkere, klamme nachtclubs van vandaag. Met elektronische en akoestische instrumenten geven de zanger en zijn bandleden een romantische draai aan eigentijdse klanken. Soms hoor je Wouter op zijn intiemst en geeft hij zijn stem de ruimte om iedere lettergreep door de zaal te laten tintelen, dan ontkurkt hij zijn optreden tot een opzwepende climax. Little Torch is muziek met één been in het snelle grotestadsleven en met het andere op een tropisch strand, met je enkels in de branding. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
SYSTIR ~ THE LIVING LIGHT |  De Lawei, Drachten

zo 23 apr, 14:00 uur | Entree: € 30.=                                                                             

Hoewel SYSTIR IJslands is voor ‘zuster’ heeft het gezelschap Ierse roots. De zangeressen van de kersverse vrouwenformatie zijn geworteld in uiteenlopende muzikale stijlen en achtergronden en weten hun individuele stemmen naadloos te verweven tot een verbluffende muzikale blend. Die vocale expressie is de drager voor het vertellen van universele verhalen. Oeroude legenden uit de Ierse en IJslandse mythologie worden bezongen in etherische liederen als The song of a Selkie, maar het repertoire omvat ook hymns, krachtige liturgische gezangen en volksliedjes, zoals de simpele maar vertederende Spaanse lullaby Duérmete Niño Hermoso (Sleep beautiful child). Met de kennis dat een deel van de zangeressen een jarenlange carrière bij het toonaangevende koor Anúna achter de rug heeft en dat de artistieke leiding in handen is van Michael McGlynn, weten de kenners genoeg: dit wordt een grensverleggend muzikaal avontuur. In The living light nemen de virtuoze vocalistes hun publiek mee op een reis door het landschap van de vrouwelijke stem, dat een enorm bereik van tonen en klanken kent. Een veelkleurig landschap, waaraan elk van de karakters haar eigen unieke kleur en bezieling toevoegt. 

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

________________________________
CRISTÓVAM | Kunstcafé, Appelscha

zo 23 apr, 14:30 uur | Entree: € 18.=                                                                             

Cristóvam is een singer-songwriter uit Portugal. In zijn jeugd werd Cristóvam al omringd door muziek. Zijn grootvader was een echte radiopionier die de op een na oudste radiozender van de Atlantische Oceaan begon en een enorme platencollectie achterliet. Zijn muziek is geïnspireerd door de oude platenkast van zijn opa. Zo luisterde hij naar Bob Dylan, Ethan Johns en Ray Lamontagne en hedendaagse indie-folkartiesten als Angus & Julia Stone en Bon Iver. Cristóvam voegt deze twee werelden samen tot een authentieke en rauwe sound.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

bottom of page